فرصت محدود تبلیغات در دیوار با یکتانت: فقط تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ 💥

سئو محتوا چیست؛ اصول تولید محتوا بر اساس سئو

مقالات دیجیتال مارکتینگ | آرمان صفایی | تاریخ بروزرسانی : ۱۷ مهر ۱۴۰۲

سئو محتوا چیست؛ اصول تولید محتوا بر اساس سئو

در مقالهٔ «تولید محتوا چیست؟ (راهنمایی جامع، ولی ساده)»، به این موضوع اشاره کردیم که پست بلاگ یکی از انواع محتواست که تاثیر زیادی در برقراری ارتباط با مشتری و جذب او دارد؛ ولی چه کاری کنیم محتوا دیده شود؟

اینجاست که باید بدانیم سئو محتوا چیست و اصلاً چه فایده‌ای برای ما دارد. البته نگران نباشید! چون جای درستی آمده‌اید ?

ما قرار است در این مقاله اصول سئو در تولید محتوا را به شما یاد دهیم تا بهترین نتیجه را از تلاش‌های محتوایی خود بگیرید؛ پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

 

محتوا عامل اساسی در رتبه‌بندی گوگل است

محتوا یکی از قوی‌ترین نشانه‌های رتبه بندی گوگل است. با این‌ حال، بسیاری از بازاریابان در تولید محتوای مناسب مشکل دارند. باید بدانید دوره‌ی روزهایی که می‌توانستید با نگارش و انتشار یک پُستِ وبلاگ ۳۰۰کلمه‌ای، رتبه کسب کنید، مدت‌هاست سپری شده است. برای کسب رتبه در SERP (صفحة نتایج موتور جستجو) به محتوایی عالی نیاز دارید. با هر محتوایی که منتشر می‌کنید، باید بتوانید به یک پرسش ساده پاسخ دهید: «چرا این محتوا را منتشر می‌کنید ؟» . اینکه محتوایتان هدف داشته باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است.

جذب مشتری و افزایش فروش با تبلیغات در گوگل 🔥
جذب مشتری و افزایش فروش با تبلیغات در گوگل 🔥

گوگل بی‌شک معدن مشتری است که حضور در آن در جذب مشتری و افزایش فروش تاثیر چشمگیری دارد؛ با تبلیغات در گوگل، محصول خودتان را به کسی معرفی می‌کنید که یا قصد خرید دارد یا در مرحلهٔ تحقیق است! ما به‌عنوان پارتنر رسمی گوگل آماده‌ایم در اجرا و مدیریت کمپین‌ها در کنار شما باشیم.

دریافت مشاوره رایگان arrow-left

هرگز نباید پست‌های وبلاگ یا سایر انواع محتوا را فقط برای پرکردن وبلاگ یا سایت منتشر کنید. معمولا باید محتوا را برای تحقق اهدافی مانند اهداف زیر منتشر کنید:

  • برای کسب رتبه در SERP؛
  • برای به‌دست‌آوردن لینک؛
  • برای آموزش به مخاطبان؛
  • برای هدایت تعاملات اجتماعی؛
  • برای تولید مشتریان احتمالی (سرنخ‌ها یا لیدها)؛

قالب محتوای انتخابی همیشه باید با هدف موردنظر متناسب باشد. بااین‌حال، درک کامل اینکه چرا می‌خواهید محتوا را تولید و بارگذاری کنید، بسیار مهم است. برای هر مقاله، پستِ وبلاگ یا راهنمای موفق باید هدف داشته باشید. نباید به‌دامِ تولید مطالب سرسری بیفتید. این‌گونه مطالب غالبا به دلایل زیر تولید می‌شوند:

  • کارفرمای شما می‌خواهد هر روز یک پست وبلاگ جدید بارگذاری کنید؛
  • کسی به شما گفته است هر چه محتوا بیشتر باشد بهتر است (بدون توجه به کیفیت)؛
  • تعداد زیاد محتوای تازه به رتبه‌ی بهتر سایت کمک می‌کند؛

اگر چنین رویکردی برای تولید محتوا دارید، باید تجدیدنظر کنید. این مقاله را تا انتها بخوانید تا با رموز تولید محتوای بهینه و باکیفیت بیشتر آشنا شوید.

با فرض اینکه می‌دانید چرا باید از محتوا به‌عنوان بخشی از استراتژی سئو استفاده کنیم، بیایید ببینیم چگونه می‌توانید از بهینه‌سازی کامل محتوا اطمینان حاصل کنید.

بیشتر بخوانید: بازاریابی محتوا چیست و چه مزایایی دارد؟

سئو محتوا چیست؟

در بخش قبلی، تجربهٔ خودمان را تا حدود زیادی در گپی خودمانی با شما در میان گذاشتیم. اگر بخواهیم آن را در یک جمله خلاصه کنیم، باید بگوییم: برای اینکه رتبه بگیرید، باید محتوایی تولید کنید که هم مخاطب می‌خواهد و هم گوگل.

در پاسخ به سئو محتوا چیست، به یک جملهٔ ساده بسنده می‌کنیم:

بهینه‌سازی محتوا به‌گونه‌ای که بتوان در موتورهای جست‌وجو رتبه گرفت.

این محتوا حول یک یا چند کلمه کلیدی نوشته می‌شود تا بتوان گوگل را راضی کرد؛ البته یک سری اصول هم در این میان نقش دارند که در نهایت به رضایت هر ۲ طرف ماجرا ختم می‌شود (گوگل و مخاطب).

ما جلوتر دربارهٔ اصول سئو در تولید محتوا مفصل صحبت خواهیم کرد؛ ولی اجازه دهید طبق همین تعریف، به شما بگوییم چه کاری باید انجام دهید تا دید کلی از بهینه‌سازی محتوا پیدا کنید:

محتوایی ارزشمند با ساختاری منظم تولید کنید که برای مخاطب نفع داشته باشد (رضایت کاربر). برای تولید آن، باید بدانید مخاطب چه کلمه‌ای را جست‌وجو می‌کند و به چه چیزی نیاز دارد (تحقیق کلمات کلیدی). از کلمات کلیدی به‌طور طبیعی و در جای درست استفاده کنید (رضایت گوگل) و آن را به دیگر محتواهای خود وصل کنید (رضایت کاربر و گوگل).

قبل از اصول، بیایید ببینیم اصلاً چرا تولید محتوا و سئو باید برای ما مهم باشد!

مقاله پیشنهادی: آموزش بهینه سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو

اهمیت و مزایای تولید محتوا بر اساس سئو

  • طبق گزارش HubSpot، ترافیک سایت کسب‌وکارهایی که پست‌های بلاگ خود را به‌طور منظم منتشر می‌کنند، ۳۵۰ درصد بیشتر از آن‌هایی است که محتواها را منظم منتشر نمی‌کنند.
  • بر اساس گفته‌های گوگل، محتوا یکی از مهم‌ترین پارامترها برای موفقیت در سئو است. آن‌ها تاکید کردند «محتوا» یکی از ۳ فاکتور اصلی رتبه‌بندی است.

همین آمار و ارقام نشان می‌دهد مفاهیمی مثل بازاریابی محتوایی، تولید محتوا و سئو چقدر مهم هستند؛ ایجاد ترافیک ارگانیک و جذب مشتری به درک درستی از آن‌ها گره خورده است.

تمام محتواها رتبه نمی‌گیرند و این یک حقیقت تلخ است! فقط محتوایی شانس دارد که برای موضوع جست‌وجوی کاربر طراحی شده باشند.

اینجاست که پای رعایت اصول سئو در تولید محتوا به میان کشیده می‌شود تا بتوان چنین محتوایی آماده کرد و به جست‌وجوگرها تحویل داد.

به عبارتی، کاربری که چیزی را در موتورهای جست‌وجو مثل گوگل جست‌وجو می‌کند، به‌دنبال یافتن بهترین نتیجه است. هدف اصلی سئو محتوا هم رساندن محتوایی مرتبط با جست‌وجوی کاربر به دست موتورهای جست‌وجو است.

ممکن است بهترین سایت، محصول و خدمات پشتیبانی را داشته باشید؛ ولی بدون محتوا یک جای استراتژی بازاریابی دیجیتال می‌لنگد. حضور شما در دنیای آنلاین و ورودی (ترافیک) به همین محتوا بستگی دارد.

ما در گوگل جست‌وجو می‌کنیم تا نیاز خود را رفع کنیم. درست است؟ بدون تولید محتوا سئو شده، شانسی برای جذب کسی که محصول یا خدمت ما برای او ساخته شده است، نداریم.

پس مزایای سئو محتوا به‌طور کلی عبارت است از:

  • گرفتن رتبه (هر قدر رتبهٔ بهتری در نتایج جست‌وجو داشته باشیم، احتمال دیده‌شدن ما هم بیشتر است؛ یک‌چهارم جست‌وجوگرها به سراغ صفحهٔ دوم نتایج نمی‌روند)
  • افزایش ترافیک (رتبه که بالاتر باشد، ترافیک بیشتری هم داریم؛ رتبهٔ یک نتایج حدود ۳۲ درصد کلیک‌ها را به خود اختصاص می‌دهد)
  • افزایش اعتبار (اعتبار صفحه به این معناست که وب‌سایت شما قابل‌اعتماد، باکیفیت، مرتبط است و چیزی برای ارائه دارد)
  • ایجاد یک تجربهٔ خوب برای بازدیدکننده (بهینه‌سازی محتوا باعث می‌شود استفاده از وب‌سایت شما آسان شود و یک تجربه خوب برای مشتری خلق شود؛ مثل تلاش‌های شما برای طراحی ریسپانسیو، رعایت فاصله بین لینک‌ها، استفاده از تصاویر مرتبط، سبک و باکیفیت، استفاده از ویدئو، بخش‌بندی مقاله برای اینکه راحت خوانده شود، ارائهٔ اطلاعات موثق، دست‌اول و منحصربه‌فرد و…)

خلاصه اینکه، بهینه‌سازی محتوا به رضایت گوگل و مخاطب ختم می‌شود. به‌دنبال چیزی به‌غیر از این هستید؟

برویم سراغ اصول سئو در تولید محتوا؟ قبل از آن یک پیشنهاد برای شما داریم: تولکیت ارزیابی محتوای متنی.

ما بر اساس تجربهٔ خودمان، چک‌لیستی برای شما آماده کردیم که با کمک آن، می‌توانید یک امتیاز به مقاله‌های سایت خود دهید؛ کاری که خود ما انجام می‌دهیم. اگر می‌خواهید نتیجهٔ خوبی از تلاش‌های سئو محتوایی خود بگیرید، آن را همین حالا رایگان دانلود کنید.

 

۱۶ عنصر ضروری اصول سئو برای تولید محتوای بهینه‌شده

اصول سئو در تولید صفحه‌ای کاملا بهینه‌شده، چک‌لیستی ساده دارد که می‌توانید آن را دنبال کنید:

۱. کلیدواژه هدفمند

تحقیق درباره کلمه کلیدی یا کلیدواژه باید همیشه نقطه آغاز نوشتن باشد. تولید محتوا درکنار تحقیق درباره کلیدواژه‌ها بسیار مهم است.

از ابزاری مانند برنامه‌ریزِ کلیدواژه گوگل (Google’s Keyword Planner) یا جستجوگرِ کلیدواژه ماز (Moz’s Keyword Explorer) برای تعیین کلیدواژه‌هایی که کاربران پیرامون موضوع انتخابی شما جست‌وجو می‌کنند، استفاده کنید و از آنها به‌عنوان اساس کار بهره بگیرید. کورکورانه محتوا تولید نکنید؛ برنامه‌ای براساس مجموعه‌ای از کلیدواژه‌ها فرمول‌بندی کنید؛ با این‌کار از آغاز خودتان را در مسیر موفقیت قرار می‌دهید. این موضوع باید بنیان محتوای شما را شکل دهد؛ کلیدواژه‌های انتخابی شما بر عوامل دیگر صفحه تأثیر خواهد گذاشت.

بنابراین اگر از ابتدا محتوای خود را با کلیدواژه‌های خاص هدف‌مند نکنید، در رقابت برای کسب رتبه باید بیش‌ازحد تلاش کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع تحقیق کلمه کلیدی و کیورد ریسرچ

۲. URLهای دوستدار موتور جست‌وجو

خیلی پیش‌تر از سال ۲۰۰۸، مت کات مدیر تیم مبارزه با هرزنامه در گوگل به استفان اسپنسر (کارشناس سئو) تأکید کرد که در آدرس URL، وجود ۳ تا ۵ کلمه مطلوب است. آنهایی که طولانی‌تر هستند، براساس الگوریتم گوگل معمولا اعتبار چندانی به محتوا اضافه نمی‌کنند. درک این نکته بسیار مهم است که ساختار URL سازگار با موتور جست‌وجو به همان اندازه‌ که برای موتورهای جست‌وجو مفید است، برای کاربران نیز سودمند خواهد بود.

دو URL زیر را درنظر بگیرید؛ هر دو مربوط به راهنمای ساختن کمپین ریتارگتینگ در یکتانت هستند:

yektanet.com/retargeting

yektanet.com/?p=123

شما باشید روی کدام‌یک کلیک می‌کنید؟ به علت URL بهتر و مربوط‌تر به محتوا انگیزه‌ها برای کلیک روی اولی بیشتر است.

قانون اول ساخت URL این است که همیشه باید از ساختار پیچیده و گیج‌کننده بپرهیزید؛ هرچه کوتاه‌تر باشد بهتر است و البته باید از نظر کلیدواژه نیز بهینه‌سازی شده باشد.

برپایه یک پژوهش، URL ‌های کوتاه‌تر معمولا رتبه بهتری می‌گیرند. جان مولر (یکی از متخصصان گوگل) در پلتفرم گوگل‌هنگ‌آوتس در سال ۲۰۱۶ اظهار داشت: «هنگامی‌که ما دو URL با محتوای یکسان داریم و قرار باشد یکی از آنها را در نتایج جست‌وجو نشان دهیم، آنکه کوتاه‌تر است را انتخاب خواهیم کرد.»

کلیدواژه هدف باید در URL بیاید. اگر براساس نمونه بالا هدف‌تان راهنمایی درباره آغاز کمپین ریتارگتینگ است، URL ‌تان باید به‌شکل زیر باشد:

yektanet.com/retargeting

و نه این:

yektanet.com/category/guides/۲۰۱۸/retargeting

 

۳. بهینه‌سازی برچسب عنوان (Title Tag)

برچسب عنوان صفحه یکی از مهم‌ترین عناصر اصول سئو است که به‌راحتی می‌توان آن را بهینه‌سازی کرد. هنگام نوشتن برچسب عنوانِ بهینه‌شده، بهترین چیزی که می‌توانید از آن استفاده کنید، کلیدواژه هدف است.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

برای نمونه، همان عبارت کلیدی «راهنمای کمپین ریتارگتینگ» را درنظر بگیرید. کلیدواژه یا عبارت کلیدی اصلی را در ابتدای عنوان (تیتر اصلی مطلب) قرار دهید. عنوان باید کمتر از ۶۰ کاراکتر باشد. گوگل برچسب عنوان را درحال‌حاضر حداکثر تا ۶۰۰ پیکسل نشان می‌هد که از نظر محدودیت کاراکتر تقریبا ۶۰ کاراکتر می‌شود. می‌توانید از ابزار برچسب عنوان موزیلا نیز برای بررسی نوع نمایش عنوان استفاده کنید. به مثال برگردیم؛ یک عنوان کاملا بهینه به این شکل خواهد بود:

«راهنمای کمپین ریتارگتینگ ، چگونه و با چه قیمتی می‌توانیم ریتارگتینگ داشته باشیم ؟»

می‌بینید که عنوان با کلیدواژه (عبارت کلیدی) آغاز می‌شود و در ادامه، با چند پرسش اساسی دنبال می‌شود. طرح این پرسش‌ها در عنوان سبب می‌شود نرخ کلیک (CTR) افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: نرخ کلیک یا CTR چیست؟

۴. بهینه‌سازی توضیحات متا

شاید تعجب کنید چرا توضیحات متا را به‌عنوان یکی از عناصر اساسی بهینه‌سازی صفحه درنظر گرفته‌ایم. به‌هرحال گوگل چند سال است که توضیحات متا را دیگر به‌عنوان عامل رتبه‌بندی درنظر نمی‌گیرد.اما حتما به آن اهمیت داده و آن را بنویسید چرا موجب خواهد شد تا آن‌چه در مطلب شما وجود دارد مشخص‌تر باشد و در نتیجه تعداد کلیک آن افزایش می‌یابد و این موضوع برای سئو شما مناسب است.

توضیحات متا بخشی از محتوای شماست که در صفحه نتایج موتورهای جست‌وجو دیده می‌شود. البته توضیحات متا را باید خودتان بنویسید؛ وگرنه گوگل خودش بخشی از مطلب شما را در توضیحات متا نشان خواهد داد. اگر توضیحات متا را به‌خوبی بنویسید، تفاوت زیادی میان تعداد کلیک‌ها ایجاد خواهید کرد. تردیدی نیست تعداد کلیک درکنار مدت‌زمانی که کاربر روی محتوای شما توقف می‌کند، عامل مهمی در افزایش رتبه به‌شمار می‌رود. توضیحات متا را به‌خوبی بنویسید و توجه کنید حتما زیر ۱۶۰ کاراکتر باشد؛ وگرنه مابقی آن به‌شکل نقطه‌چین دیده می‌شود.

نکاتی برای نوشتن توضیحات متا:

باید کلیدواژه موردنظرتان را در توضیحات متا وارد کنید و در این متنِ کوتاه چنان اطلاعات مهمی جای دهید که کاربر اشتیاق به خواندن پیدا کند.

توضیحات متا برای راهنمای کمپین ریتارگتینگ:

«با ریتارگتینگ یکتانت کسب و کار خود را متحول کنید. به کمک کمپین‌های ریتارگتینگ یکتانت مشتریان بالقوه خود را از کاربران‌تان بیابید و به وبسایت خود بازگردانید.»

مقاله پیشنهادی: ۱۲ نکته برای آموزش سئو وردپرس

۵. بهینه‌سازی عنوان اصلی (Heading 1)

عنوان H1 باید عنوان اصلی صفحه باشد. این قسمت معمولا همان بخش «عنوان» در سامانه‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس (CMS) است. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، معمولا در بالای صفحه، محل آن را با عبارت «عنوان را اینجا وارد کنید» یا به انگلیسی «Enter title here» خواهید یافت:

بااین‌حال، همیشه دوبار بررسی کنید؛ چرا که همیشه این‌‌گونه نیست که همه موضوع‌ها عنوان را در برچسب H1 قرار دهند.

در بیشتر موارد، از کلیدواژه اصلی همراه با دیگر عبارات توضیحی مهم استفاده کنید. برای نمونه، در مثال راهنمای کمپین ریتارگتینگ این عنوان را ببینید:

<h1>راهنمای کمپین ریتارگتینگ<h1/>

اگر پس از این کلیدواژه هدف چیزی اضافه کنید، مشکلی در رتبه‌بندی ایجاد نمی‌شود. برای نمونه، می‌توانید برچسب عنوان را به این شکل بهینه کنید:

<h1>راهنمای کمپین ریتارگتینگ ، چگونه و با چه قیمتی می‌توانیم ریتارگتینگ داشته باشیم ؟<h1/>

 

۶. به‌روزرسانی با استفاده از نشان تاریخ (Timestamp)

هنگامی که عبارت «نقشه مترو تهران» را در گوگل جست‌وجو می‌کنید، نتایج زیر ظاهر می‌شود:

ما در جست‌وجو همیشه می‌خواهیم مطمئن باشیم که به‌روزترین محتوا را که درباره یک موضوع وجود دارد، پیدا می‌کنیم. مثلاً در بین نتایج برتر، محتوایی را می‌بینیم که کنار آن زمان انتشار (۲۱ ساعت گذشته) آماده است و روی آن کلیک می‌کنیم.

نتایج جست‌وجو

به‌روز بودن مطلب برای بسیاری از افراد امری مهم محسوب می‌شود. برخی دیگر از نتایج که تاریخ ندارند را نمی‌توانیم بدانیم که به‌روز هستند یا خیر. درواقع، بدون نشانِ تاریخ تا زمانی‌که روی محتوا کلیک نکنیم، نمی‌توانیم بفهمیم چه زمانی منتشر شده‌اند. بااین‌حال، در چنین مواردی مسلماً کاربر تا زمانی‌که یک نتیجه با نشان تاریخ و کاملا جدید در صفحه وجود دارد، معمولا روی نتایجی که بدون نشان تاریخ هستند کلیک نمی‌کند.

در بسیاری از موارد، دیگر نیازی نیست کاری انجام دهید تا تاریخ انتشار را در صفحة نتایج جست‌وجو در کنار محتوا مشاهده کنید. بااین‌حال، پیشنهاد می‌کنیم یک کار دیگر هم انجام دهید و زمانی را که پست یا صفحه شما به‌روزرسانی شده است، نمایش دهید.

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید از پلاگین WP Last Updated Date استفاده کنید. فراموش نکنید درست است که نشان به‌روزرسانی تاریخ شاید یک عامل رتبه‌بندی نباشد؛ اما شواهد زیادی نشان می‌دهد تعداد کلیک بر جست‌وجوی طبیعی تأثیر می‌گذارد. همچنین فراموش نکنید درگیرشدن کاربر در صفحه بسیار مهم است؛ چرا که به او دوباره اطمینان می‌دهد محتوای شما به‌روز است. مسلما هیچ‌کس نمی‌خواهد برای نقشه مترو تهران که متعلق به سه سال پیش است را ببیند.

بیشتر بخوانید : محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) چیست؟

۷. کلیدواژه هدف در پاراگراف اول

هشدار: تلاش نکنید محتوا را با کلمات کلیدی هدف اشباع کنید. امروز دیگر این روش جالب به‌نظر نمی‌رسد. با این‌ حال بسیار مهم است که از کلیدواژه اصلی در محتوا استفاده کنید؛ فقط باید این کار را به‌شکل طبیعی انجام دهید. توصیه می‌شود که کلیدواژه اصلی را در نخستین پاراگراف محتوا در صفحه در ۱۰۰ کلمه اول قرار دهید. درمورد راهنمای کمپین ریتارگتینگ، به‌راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید:

«راهنمای کمپین ریتارگتینگ به شما کمک می‌کند تا با داشتن استراتژی درست ریتارگتینگ، بتوانید برای هر مرحله از فرآیند خرید مشتری برنامه‌ریزی کنید و با پیشنهادهای جذاب نظر آن‌ها را جلب کنید. به طور مثال، می‌توانید با دادن کد تخفیف به کسانی که کالای شما را در سبد خرید رها کرده‌اند، آن‌ها را ترغیب به خرید کنید. هر چه محتوای تبلیغات شما شخصی‌سازی شده تر باشد، درصد تبدیل آن‌ها به کلیک و خرید افزایش پیدا می‌کند.»

در این مثال کلمه کلیدی ما در پاراگراف اول حضور دارد.

مقاله پیشنهادی: ۳۲ ابزار تولید محتوا برای سایت و شبکه‌های اجتماعی!

۸. بهینه‌سازی برچسب عنوان میانی (Heading 2)

تا اینجا صفحه را از نظر برچسب H1 بهینه‌سازی کرده‌اید؛ حالا باید روی برچسب‌های عنوان H2 (یا حتی ۳ تا ۶) فکر کنید. برچسب‌های عنوان دارای نوعی سلسله‌مراتب هستند. مهم‌ترین عنوان H1 است و همین‌طور تا انتهای صفحه باید به‌ترتیب اهمیت از این برچسب‌ها حداکثر تا H6 بهره بگیرید. اگر اهمیت برخی از این تیترها یکسان است، از برچسب‌های H2  استفاده کنید و اگر درون هر یک از این بخش‌ها زیرشاخه‌ای هست، از H3 استفاده کنید. نمی‌توانید کلمات کلیدی را درون همه عناوین H2 قرار دهید؛ اما می‌توانید از شکلِ تغییریافته آنها استفاده کنید. در مثال ما، می‌توانید پس از برچسب عنوان H1 و پاراگراف مقدمه، عنوان زیر را با برچسب H2 قرار دهید:

راهنمای کسب‌وکارها برای راه‌اندازی کمپین ریتارگتینگ

در اینجا، ما درواقع زمینه اصلی و تمرکز بر عبارت کلیدی را به‌روشنی نشان می‌دهیم (راهنمای کمپین ریتارگتینگ)؛ بااین‌حال، استفاده از یک تغییر و افزودن واژه‌هایی، به کاربر نشان می‌دهد که هدف این راهنما کسب‌وکارها هستند. برچسب‌های H2 را مختصر بنویسید و به‌ یاد داشته باشید که نیازی نیست مدام از کلمه کلیدی یا شکلِ تغییریافته آن استفاده کنید؛ فقط این کار را به شکلی انجام دهید که پیام اصلی را منتقل کند.

 

۹. استفاده از تصاویر و ویدئو

گذاشتن تصاویر و ویدئو در محتوا تأثیر مثبتی بر زمان توقف روی محتوا دارد؛ براساس پژوهشی از Hubspot حدود ۸۰ درصد بازاریابان می‌گویند استفاده از ویدئو زمان توقف روی محتوا را در وبسایت افزایش می‌دهد. اضافه‌کردن ویدئو و تصاویر (که شامل اینفوگرافی و نمودارها هم می‌شود)، سبب می‌شود که محتوا به‌راحتی خوانده شود. این واقعیتی است که اغلب ما از محتوای بصری بهتر یاد می‌گیریم. تردیدی نیست که اگر محتوایی با تصاویر همراه باشد، ما را بیشتر جذب می‌کند تا زمانی‌که محتوا چیزی جز متن ندارد.

دوره جدید و رایگان آموزش ساخت ویدیو تبلیغاتی حرفه‌ای
دوره جدید و رایگان آموزش ساخت ویدیو تبلیغاتی حرفه‌ای

در این دوره ۲ ساعته، یاد می‌گیرید که چطور با نوشتن سناریو عالی و توجه به نکات حرفه‌ای در ساخت ویدیو، یک ویدیو تبلیغاتی خوب و موثر بسازید.

ثبت‌نام arrow-left

از دیدگاه اصول سئو، محتوایی که کاربر را بیشتر جذب کند، تأثیر مثبتی بر زمان توقف کاربر دارد؛ مفهومی که نخستین‌بار فوررستر در Bing مطرح کرد و گفت زمان ماندن در پیج واقعی به معنای «مدت‌زمان واقعی است که بازدیدکننده برای مطالعه محتوا صرف می‌کند پیش از اینکه به صفحه نتایج جست‌وجو برگردد.» بنابراین هر گونه سپری شدن زمان در صفحه مدنظر گوگل نیست، بلکه آن زمانی را لحاظ می‌کند که کاربری به از گوگل به صفحه‌ای رفته تا زمانی که مجدد به گوگل برمی‌گردد.

از دیدگاه موتور جست‌وجو، این موضوع به‌معنای این است که هرچه کاربر زمان بیشتری روی محتوای یک سایت صرف کند، این محتوا نسبت به محتواهای دیگر مفیدتر است. به‌آسانی می‌توانید ببینید چگونه و چرا ویدئوها و تصاویر می‌توانند زمان توقف کاربر و درگیرشدن او را در سایت افزایش دهند. فقط باید اطمینان یابید که تصاویر به‌طورکامل بهینه‌سازی شده باشند و ویدئوها را از یوتیوب، ویمئو یا آپارات یا سایر میزبان‌های ویدئویی و پلتفرم‌های استریم گرفته باشید.

چه محتوایی می‌توانید تولید کنید که متفاوت از آنچه هر کس دیگری تولید می‌کند باشد؟ شاید اینفوگرافیک‌ها نیز خیلی بتوانند به شما کمک کنند. در کل فرصت‌های بسیار زیادی برای تولید محتوا وجود دارد.

 

۱۰. استفاده از ارتباط معنایی کلیدواژه‌ها

کلید موفقیت برای رتبه‌بندی محتوا، نشان‌دادن ارتباط است و به این منظور، استفاده از ارتباط معناییِ کلمات کلیدی در محتوا مهم است. پیش از الگوریتم‌های پاندا و مرغ مگس‌خوار، موتور جست‌وجو وسواس خاصی روی چگالی کلمات کلیدی داشت. خوشبختانه، امروز دیگر چنین مشکلی وجود ندارد. در بسیاری از موارد هنگام نوشتن، به‌شکل طبیعی از کلمات یا عباراتی استفاده می‌کنید که با یکدیگر ارتباط معنایی دارند.

این نکته در کشور ما تا حدی کمرنگ است چرا که متاسفانه هنوز گوگل در زبان فارسی نمی‌تواند این ارتباطات معنایی را دقیق بررسی و شناسایی کند. از این رو توصیه می‌شود تا حد ممکن از کلیدواژه اصلی استفاده کنید، اما حواستان باشد که این موضوع چیزی از کیفیت محتوای شما کم نکند.

 

۱۱. نسخه تلفن همراه؛ شاخص اول رتبه‌بندی گوگل

گوگل در ماه مارس، نسخه تلفن همراه را به‌عنوان شاخص اول رتبه‌بندی برگزید. گوگل می‌گوید:

«این بدان معناست که ما از نسخه تلفن همراهِ صفحه برای شاخص‌گذاری و رتبه‌بندی استفاده می‌کنیم. این کار به کاربران ما کمک می‌کند آنچه را به‌دنبالش هستند راحت‌تر پیدا کنند.»

اگر سایت شما هم‌اکنون ریسپانسیو است (در قالب نسخه تلفن همراه به خوبی نمایش داده می‌شود و کار می‌کند) بسیار عالی است. با این‌ حال، حواس‌تان باشد که بررسی کنید محتوای شما در گوشی‌های تلفن‌ همراه چگونه به نمایش درمی‌آید. برای تمرین از ربات Fetch as Google کمک بگیرید. با این کار می‌توانید مشکلات احتمالی را بررسی کنید.

 

۱۲. لینک‌های خارجی

تا همین چند وقت پیش، بازاریابان و کارشناسان سئو از اینکه به محتوای خارجی لینک بدهند اکراه داشتند. به‌دلیل نگرانی از انتقال رتبه صفحه به لینک خارجی. آنها می‌خواستند تا جایی که می‌توانند رتبه بالاتری را برای خودشان کسب کنند. درحال‌حاضر، این موضوع قدری کمرنگ شده است. بنابراین، از لینک‌دادن به مطالب بیرون ترسی نداشته باشید. اگر مطلبی را از منبعی نقل‌قول می‌کنید، به آن لینک بدهید. این کار سبب می‌شود کاربران از یک سو به موضوعی مرتبط با محتوای شما دسترسی یابند و از طرفی موتورهای جست‌وجو راحت‌تر می‌توانند ارتباطی را که بین محتوای شما و مطلبی را که به آن لینک داده‌اید، بفهمند و این در سئو شما بسیار تاثیرگذار است. فقط مراقب باشید منابعی که به آنها ارجاع می‌دهید، معتبر باشند. برای لینک به محتوا از منابع غیراصلی استفاده نکنید. ضمن این باید تعادل را نیز رعایت کنید و هرجا به راستی نیاز بود و به درک ارتباط منابع کمک می‌کرد لین خارجی بدهید و در این زمینه بی‌مهابا عمل نکنید.

بیشتر بخوانید: آموزش سئو خارجی یا همان سئو off page

۱۳. لینک‌های داخلی

لینک‌گذاری داخلی برای گذار میان صفحات اساسی وبسایت خودتان یک ضرورت است. ایجاد لینک‌های داخلی، روشی اساسی برای هدایت کاربر و موتور جست‌وجو از طریق محتوای شماست و به گسترش لینک به صفحات مهم و مرتبط دیگر کمک می‌کند به‌عبارت ساده‌تر، اگر در مطلب‌تان کلمه یا عبارتی هست که دربارهٔ ‌آن در وب‌سایت خودتان مطلبی دارید، به آن لینک کنید. برای نمونه در همه مطالبی که در بلاگ یکتانت می‌بینید همه مطالب به طور دقیقی به مطلب مرتبط دیگری از بلاگ لینک شده‌اند.

هیچ قانون مشخصی وجود ندارد؛ اما روی هر چیزی لینک ندهید (و مسلما فقط کلمات کلیدی نیستند که می‌توان به آنها لینک داد و اجبارا هم نباید به آنها لینک داد). به جایی که واقعا با محتوا ارتباط معنایی دارد و به صفحه هدف ارزش بیشتری می‌دهد، لینک بدهید.

مقاله پیشنهادی: سئو داخلی چیست؟ (+ آموزش کامل اصول و تکنیک‌های سئو داخلی)

۱۴. سرعت صفحه

سرعت صفحه درحال‌حاضر عامل رتبه‌بندی جست‌وجو در تلفن همراه است. عوامل بسیار بیشتری نسبت به محتوا در سرعت صفحه نقش دارند. بااین‌حال باید روش‌هایی را بررسی کنید که در آن این عامل بتواند بر سرعت کلی تأثیر بگذارد. در ابتدا از دیدگاه محتوا، تصاویر هستند که در سرعت صفحه نقش دارند؛ بنابراین برای بهینه‌سازی آنها وقت بگذارید. از ابزاری مانند PageSpeed گوگل و GTmetrix برای مشاهده سرعت صفحه‌تان و فرصت‌های بهبود آنها بهره بگیرید.

 

۱۵. دکمه‌های به‌اشتراک‌گذاری رسانه‌ها

با اینکه به‌اشتراک‌گذاری در رسانه‌ها عاملی برای رتبه‌بندی مستقیم به‌شمار نمی‌آید، برای خوانندگان مهم است که بتوانند محتوای شما را بازنشر کنند. حتی اگر فقط به‌دلیل افزایش جست‌وجوی طبیعی محتوا تولید می‌کنید، باز هم احتمالا امید دارید که آن را در آینده به کسب‌وکار تبدیل کنید. در محتوا دکمه اشتراک در رسانه‌های اجتماعی را قرار دهید؛ با این کار خوانندگان راحت‌تر می‌توانند محتوای شما را در شبکه‌های اجتماعی به‌اشتراک بگذارند. این روشی ساده اما مؤثر برای بیشتر دیده‌شدنِ محتواست.

خبر خوب اینکه در بسیاری از سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، دکمه‌های اشتراک اجتماعی در قالب اصلی وجود دارند؛ به‌طوری‌که به‌محض انتشارِ محتوا ظاهر می‌شوند. خلاصه، باید اطمینان پیدا کنید هنگامی‌که محتوا از طریق پلتفرم‌ها اشتراک‌گذاری می‌شود، عالی به‌نظر می‌رسد. از برچسب‌های درست استفاده کنید تا مشکل رایجی که در آن تصویر یا عنوانی به‌اشتباه در اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی نمایش می‌یابد، پیش نیاید. از سویی دیگر هم اشتراک‌گذاری بیشتر مطلب شما موجب افزایش احتمال جذب لینک خارجی خواهد شد.

 

۱۶. محتوای آموزشی طولانی منحصربه‌فرد

آخرین نکته به طول محتوا بستگی دارد. برای بازاریاب، عادی است که بپرسد طول محتوا چقدر باید باشد. پاسخ این پرسش کمی دشوار است. بهترین پاسخ این است که «هر چقدر که لازم است.» به‌عنوان یک قانون کلی، باید مطمئن باشید محتوای شما آن‌قدر عمیق هست که موضوع را پوشش دهد. اما این موضوع از کسب‌وکاری به کسب‌وکار دیگر فرق می‌کند.

بسیار مهم است که محتوای منحصربه‌فرد و آموزشی شما تا حدی طولانی باشد تا به مخاطبان شما ارزش بیشتری ارائه کند (البته همیشه استثناهایی مانند اطلاعیه‌های خبری و مانند آن هستند که هیچ‌‌گاه نباید طولانی نوشته شوند.

وسوسه نشوید که محتوا را فقط به‌خاطر پرکردن وبلاگ یا وبسایت منتشر کنید. همیشه تلاش کنید محتوایی فوق‌العاده منتشر کنید که به خواسته کاربر بپردازد و به حل مشکلات و پاسخ‌ پرسش‌هایش کمک کند. هرگز کیفیت را فدای کمیت نکنید.

بر اساس «اصول سئو (SEOFundamentals): راهنمای شما برای موفقیت در سئو در ۲۰۱۸»، نیازی نیست بهترین محتوای جهان را تولید کنید؛ کافی است محتوایی داشته باشید که از رقبایتان بهتر باشد.

از خودتان بپرسید؛ اگر شما در موتور جست‌وجو عبارتی را تایپ می‌کردید و نتایج خودتان را در بالای همه نتایج می‌دیدید، آن را شایسته این رتبه می‌دانستید؟ آیا محتوای شما می‌تواند پرسش یا عبارت درخواستی شما را به‌خوبی و با جزئیات پاسخ دهد؟

اگر بله، این عالی است! اگر نه، خواندن این مطلب فرصت خوبی است تا محتوای خود را بهبود ببخشید.

مقاله پیشنهادی :بهترین راه های افزایش بازدید سایت رایگان

عناصر و پارامترهای مهم در سئو محتوا را با هم دیدیم. حالا اگر موافق باشید، در بخش آخر مقاله، مراحل تولید محتوا بر اساس اصول سئو را با هم بررسی کنیم.

 

تولید محتوا سئو شده در ۶ مرحله

برای طراحی محتوایی که رتبه بگیرد و چیزی که جست‌وجوگر می‌خواهد، مراحل زیر را پشت‌سرهم طی کنید:

 

۱. موضوع خود را انتخاب کنید

باید موضوعی را برای تولید محتوا انتخاب کنید که مخاطب هدف شما به آن نیاز دارد. مثلاً شاید اخبار سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها زیاد جست‌وجو شود؛ ولی آیا به درد یکتانت می‌خورد؟

هدف ما از تولید محتوا این است که نیاز مشتری خودمان را حل کنیم و زمانی بازاریابی محتوایی آورده دارد که افرادی با ویژگی‌های نزدیک به مشتری ایدئال خودمان جذب کنیم.

نکته: دور تولید محتوای زرد، یک خط قرمز پررنگ بکشید؛ چون محتوا باید برای مخاطب نفع داشته باشد تا نتیجه بگیرید. برای اینکه با این محتواهای خطرناک آشنا شوید، مقالهٔ «اخبار و محتوای زرد چیست + ۳ نوع خطرناک‌تر آن» را مطالعه کنید.

چطور موضوع خوب انتخاب کنیم؟ با تحقیق کلمات کلیدی! برای مثال، کیورد «درمان میگرن» برای مجلهٔ پزشکی، به دلایل زیر گزینهٔ مناسبی است:

  • حجم جست‌وجوی قابل‌قبولی دارد
  • سختی کیورد پایین است (گرفتن رتبه راحت‌تر به نظر می‌رسد)
  • رقبای سرسختی نداریم
  • مرتبط است

یافتن کیورد برای تولید محتوا سئو شده

نکته: می‌توانید از ChatGPT برای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید تا سرعت کار را بالا ببرید. یک نمونهٔ ساده را در تصویر زیر ببینید:

تحقیق کلمات کلیدی با ChatGPT برای تولید محتوا سئو شده

توصیه می‌کنیم فقط برای گرفتن ایده و محلی برای شروع از آن استفاده کنید و حتماً از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید. برای آشنایی با آن‌ها، مقالهٔ «بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ» را مطالعه کنید.

راه‌های دیگری هم برای یافتن گپ‌ها و نیازهای مخاطبِ هدف خود دارید:

  • بررسی تاپیک‌های مرتبط با حوزهٔ فعالیت خود در فروم‌هایی مثل نی‌نی سایت
  • بخش کامنت‌های سایت رقبا
  • کامنت‌های کاربران در شبکه‌های اجتماعی

کامنت‌ها را جدی بگیرید؛ چون بهترین جایی است که می‌توانید بفهمید مخاطب چه چیزی نیاز دارد؛ یعنی هدف او از جست‌وجوی کیورد چه بوده است.

در یافتن موضوع، پرسونای مخاطب خود را حتماً در نظر بگیرید تا مطمئن شوید نیاز او را در تحقیق خود در نظر می‌گیرید.

 

۲. بفهمید هدف کاربر از جست‌وجو چیست

یادتان است گفتیم محتوا باید برای مخاطب نوشته شود؟ اینجاست که باید واقعاً بدانید کاربر دقیقاً به‌دنبال چه چیزی است و هدف او از جست‌وجوی کیورد موردنظرتان چیست.

اگر محتوای شما با هدف کاربر هم‌خوانی نداشته باشد، شانس خیلی کمی برای گرفتن رتبه دارد. اغلب اوقات، خود کلمه کلیدی قصد و نیت کاربر را مشخص می‌کند.

برای مثال، کسی که «اصول تولید محتوا سئو شده» را جست‌وجو می‌کند، به‌دنبال لیستی از کارهایی است که باید در تولید محتوای سایت رعایت کند.

ولی همیشه هم به این اندازه ساده نیست؛ به‌خصوص در کلمات کلیدی کوتاه مثل شلوار لی. اینجا می‌توانید همان کلمه را جست‌وجو کنید و ببینید چه محتوایی رتبه گرفته است و چه چیزی ارائه کرده است. موارد زیر را تجزیه‌وتحلیل کنید:

  • نوع محتوا: پست بلاگ، صفحه محصول، لندینگ پیج یا چیز دیگری است؟
  • فرمت محتوا: آموزش است؟ راهنمای استفاده و نحوهٔ کار است؟ ابزار رایگان یا چیز دیگری است؟
  • نحوه بیان مطالب: از چه زاویه‌ای، موضوع بررسی شده است؟ برای مثال، در مقاله‌ای با موضوع تبلیغات لوازم خانگی، با عمده‌فروش و تولیدکننده صحبت شده است یا صاحب فروشگاه لوازم خانگی؟

برای نمونه، بیایید اهداف مختلف کاربران برای سئو سایت فروشگاهی را با هم ببینیم:

انواع کلمات کلیدی در سئو سایت فروشگاهی

۳. محتوایی متمایز و تک آماده کنید

یک راز را با شما در میان بگذاریم؟ اگر می‌خواهید محتوای شما رتبه بگیرد، باید منحصربه‌فرد باشد.

این مسئله با بازنویسی مقاله‌های فارسی یا ترکیب چند مقاله امکان‌پذیر نیست؛ چون محتوای باکیفیت کافی نیست و شما باید بهترین نتیجه برای جست‌وجوی مشخصی باشید.

یک راه ساده، تولید محتوای جامع است که نیاز مخاطب را به‌طور کامل رفع کند و برای کسب اطلاعات بیشتر، سایت را ترک نکند.

اضافه‌کردن ویدئو، تصاویر و همچنین اینفوگرافیک‌ها به مقاله باعث می‌شود محتوا به چیز قابل‌ارزشی برای اشتراک‌گذاری تبدیل شود و سایر سایت‌ها و افراد به آن ارجاع دهند.

نقل‌قول‌ها و آوردن نتایج تحقیقات و آمارهای حیرت‌انگیز (معتبر و به‌روز) هم راه دیگری برای ارائهٔ محتوایی است که کاربر آن را رد نکند.

و اما بهترین ابزاری که در اختیار دارید، تجربه است؛ به‌خصوص در محتواهایی با موضوعات مهم و تاثیرگذار در زندگی مردم مثل پزشکی و امور مالی.

وقتی مقاله تجربی نوشته شود، هم مخاطب راضی است و هم گوگل. تجربه چیز ارزشمندی است که همه از آن استقبال می‌کنند.

مثلاً منِ کارشناس تولید محتوا در این سال‌ها در دل کار با مشکلات مختلفی مواجه شده‌ام و حالا دیگر می‌دانم چه چیزی نتیجهٔ بهتری به دنبال خواهد داشت. وقتی مقالهٔ تولید محتوا چیست را بر همین اساس بنویسم، ارزش بیشتری منتقل می‌کنم تا زمانی که همان حرف‌های همیشگی را تکرار کنم.

 

۴. محتوا را برای کاربر بهینه و قابل‌هضم کنید

دربارهٔ اصالت و منحصربه‌فردبودن مقاله صحبت کردیم؛ ولی چنین محتوایی به‌تنهایی نمی‌تواند رضایت کاربر را رقم بزند. این محتوا باید به‌راحتی خوانده و مصرف شود.

اگر خواندن و درک محتوای شما آسان نباشد، مخاطب از آن استقبال نمی‌کند و به‌تبع آن، رتبهٔ خوبی هم نمی‌گیرید؛ حتی اگر تمام اصول سئو در تولید محتوا را رعایت کنید.

خب، بیایید چند نکتهٔ تجربی را با شما در میان بگذاریم:

سعی کنید چند جملهٔ اول و مقدمه را در کل کوتاه بنویسید. می‌توانید برای اینکه توجه مخاطب را جلب کنید، مقاله را با لیست شروع کنید

تصاویر (اینفوگرافیک‌ها، چارت‌ها و…) و ویدئوها را به محتوای خود اضافه کنید تا کاربر زمان بیشتری را در صفحهٔ شما سپری کند. از طرفی، مغز ما تصاویر و ویدئوها را راحت‌تر پردازش می‌کند و می‌فهمد

محتوای خود را به چند بخش تقسیم کنید؛ یکی با کمک هدینگ‌ها و یکی هم با استفاده از لیست‌ها

به زبان مخاطب و ساده صحبت کنید

مطمئن شوید املای کلمات درست است و قواعد دستوری را به‌خوبی رعایت کرده‌اید

نکته: لطفاً کاربر موبایل را حتماً در نظر بگیرید. وقتی ۵ خط پشت‌سرهم نوشته می‌شود، کلمه‌های شما کل صفحهٔ موبایل را می‌گیرند و ممکن است خسته‌کننده شود. برای حل این مشکل، از اینتر استفاده کنید یا می‌توانید بخشی از متن را هایلایت یا برجسته کنید تا چشم مخاطب خسته نشود.

مقاله پیشنهادی: برای بهبود سئو سایت، چه کارهایی انجام دهیم؟ (۲۳ اقدام کارساز!)

۵. محتوای خود را بهینه کنید

در پاسخ به سئو محتوا چیست، اشاره کردیم که محتوا را به‌گونه‌ای بهینه و اصلاح می‌کنیم که بتواند رتبهٔ خوبی بگیرد.

نصف راه را تا حالا طی کردید و محتوایی درخور آماده شده است که کاربر دوست دارد و از آن نفع می‌برد. در این مرحله، قرار است دل گوگل را به دست بیاورید.

در بخش‌ قبلی، اصول سئو را گفتیم؛ ولی اجازه دهید مهم‌ترین مواردی را که باید رعایت کنید، اینجا سریع مرور کنیم:

  • کلمه کلیدی اصلی را در چند خط ابتدایی مقاله حتماً بیاورید (توصیه می‌شود در ۱۵۰ کملهٔ اول باشد)
  • به سایر مقاله‌های مرتبط حتماً لینک دهید تا به گوگل نشان دهید شما در این زمینه تخصص دارید
  • به توزیع کلمه کلیدی به‌طور طبیعی دقت کنید
  • برای تصاویری که استفاده می‌کنید، تگ ALT مرتبط بنویسید
  • حجم تصاویر بهینه باشد
  • به منابع و آمار ارائه‌شده لینک داده شود

یک نکتهٔ مهم: تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی هیچ تاثیری در گرفتن رتبه ندارد. به نمونهٔ بد زیر نگاه کنید:

کیورد استافینگ در سئو محتوا چیست

۶. لینک بگیرید و تجزیه‌وتحلیل کنید

در مقاله «سئو چیست؛ انواع سئو و کاربرد آن»، ۳ ستون اصلی سئو – داخلی، خارجی و تکنیکال – را بررسی کردیم. ما تا اینجا تمام کارهایی که باید در سایت خودمان کنیم، انجام دادیم؛ پس حالا نوبت کارهایی خارج از سایت است.

گرفتن لینک از دیگر سایت‌ها تاثیر بسیار زیادی در رتبهٔ محتوای ما در نتایج جست‌وجو دارد؛ چراکه میزان اعتبار آن را نشان می‌دهد. به عبارتی، به گوگل می‌گوید این محتوا را چند نفر تایید کرده‌اند که خوب است.

سئو طول می‌کشد تا به ثمر بنشیند؛ پس عملکرد محتوای خود را مدام تجزیه‌وتحلیل کنید. چطور؟ با کمک ۲ ابزار سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس.

در مقاله «سرچ کنسول چیست (راهنمای کامل برای خواندن تمام گزارش‌ها)»، دربارهٔ این ابزار مفصل صحبت کردیم. سرچ کنسول به شما می‌گوید وضعیت شما در صفحهٔ نتایج چطور است.

برای مثال، آیا برای کلمه کلیدی موردنظرتان رتبه گرفته‌اید یا از صفحهٔ نتایج جست‌وجویی سر درآورده‌اید که مخاطب شما نیست؟ فرض کنید مقاله‌ای دربارهٔ «تبلیغات سالن زیبایی» بنویسیم و در جست‌وجوی «راه‌اندازی سالن زیبایی» رتبه بگیریم!

گوگل آنالیتیکس هم برای بررسی رفتار کاربر حاصل از صفحهٔ نتایج جست‌وجو (ارگانیک) است تا ببینید چقدر در کسب رضایت او خوب عمل کرده‌اید. (البته این فقط یک گوشه از ویژگی‌ها و امکانات این ابزار است)

کار ما با هر آنچه که باید در جواب «سئو محتوا چیست» می‌گفتیم، تمام شد ? شما حالا هم اصول سئو در تولید محتوا را یاد گرفته‌اید و هم مراحل تولید محتوا سئو شده را می‌دانید.

فقط جا دارد به یک نکتهٔ مهم در اینجا اشاره کنیم:

مدتی طول می‌کشد تا فعالیت‌های شما در زمینهٔ سئو به ثمر بنشیند و قرار نیست به‌محض تولید محتوا رتبه بگیرید.

ممکن است حتی ۶۰ روز طول بکشد تا اولین ورودی را بگیرید؛ حتی با وجود رعایت تمام اصول و نکاتی که گفته شد.

برای حل این مشکل و جذب مخاطب، باید محتوا را پروموت و تبلیغ کنید. ۲ راه برای این کار دارید:

  • در رسانه‌های خودتان مثل اکانتی که در اینستاگرام و لینکدین دارید و کانال تلگرام خود، مخاطب را به‌ خواندن محتوا ترغیب کنید
  • تبلیغات محتوایی را امتحان کنید؛ راه‌های ارزانی مثل تبلیغات پوش نوتیفیکیشن یکتانت به شما کمک می‌کند ترافیک سایت را افزایش دهید

آیا چیزی از قلم افتاده است؟ در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

4.5/5 - (32 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

50 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آتنا
آتنا
5 سال قبل

ممنونم واقعا مفید بود

نباتک
نباتک
5 سال قبل

تشکر از مقاله خوب و کاملتون
این ابزارها هم برای بررسی فنی سئو خیلی خوب هستند.
Panguin tool
website penalty indicator
Hreflang Tags Generator Tool
Woorank
Semrush
Ahrefs

مریم اسماعیلی
مریم اسماعیلی
پاسخ به  نباتک
5 سال قبل

سلام. ممنون از اینکه تجربیات‌تون رو با ما به اشتراک گذاشتید. حتما به زودی مطلبی در مورد ابزارهای سئو هم بلاگ اضافه می‌کنیم.

محمدرضا
محمدرضا
5 سال قبل

ممنون، خیلی مطلبتون خوب و کامل بود. شاید یکی از بهترین و کامل ترین مطالبی بود که در حوزه SEO تابحال خونده بودم. متشکر

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  محمدرضا
4 سال قبل

از لطفتون سپاس‌گزاریم. ممنون از اینکه دیدگاه خودتون رو با ما به اشتراک گذاشتین 🙂

میلاد
میلاد
4 سال قبل

سلام ممنون از مطلب جامع و مفید شما
فقط یه سوال لینک خارجی چه تعداد باشه توی هر مطلب و مشکلی نداره به شبکه های اجتماعی باشه مثل اینستاگرام افراد موجود در مطلب

roghayeh
roghayeh
4 سال قبل

بی نهایت ممنون، واقعا عالی بود.
موفق باشید.

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  roghayeh
4 سال قبل

خواهش می‌کنیم 🙂

محمد
محمد
4 سال قبل

سلام ما یک گروه تخصصی سئو زدیم.
از شما هم دعوت میکنم به گروه ما بپوندید
https://t.me/IranSeoGroup

حامد
حامد
4 سال قبل

سلام خيلي ممننون از مطلبتون

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  حامد
4 سال قبل

خوشحالیم خوشتون اومد 🙂

راهله
راهله
4 سال قبل

محتوای جامع و کاملی بود. واقعا ممنون

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  راهله
4 سال قبل

ممنون از لطفتون 🙂

Alex
Alex
4 سال قبل

با سپاس
بسیار مطلب جذاب و مفیدی بود

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  Alex
4 سال قبل

خوشحالیم که خوشحالین 🙂

خانه هوشمند آلفا
خانه هوشمند آلفا
4 سال قبل

یه سوال اگر محتوا بخوام برای فروش یه محصول بنویسم چندتا کلمه کلیدی دارم . پیشنهادتون برای چگالی کلمات در یک محتوای 1500 کلمه ی چیه؟ نسبت چگالی کلمه کلیدی و کلمات هم خانواده ش. مثلا کلید لمسی- خرید کلید لمسی – فروش کلید لمسی – کلید های تاچ و…

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  خانه هوشمند آلفا
4 سال قبل

مهم این است که تکرار کلمه کلیدی در متن طبیعی باشه، میزان طبیعی بودن با توجه به کلمه و نوع محتوا متفاوت است. مثلا عبارت ‘با’ ممکنه در یک صفحه زیاد تکرار بشه اما طبیعی هست.
موتورهای جستجو از الگوریتم هایی مثل tf-idf و bm25 برای بدست اوردن چگالی مناسب کلمه استفاده میکنن و چگالی یک عبارت را نسبت به کل صفحات ایندکس شده مشابه بررسی میکنند.

فروشگاه اینترنتی
فروشگاه اینترنتی
4 سال قبل

فوق العاده مفید و پر انرژی و باید با استفاده اصول کاربردی و دقیق مسیر ایده الی را انتخاب نمود تا به نتیجه لازم رسید

ندا عروضی
ندا عروضی
پاسخ به  فروشگاه اینترنتی
4 سال قبل

ممنون از همراهی شما 🙂

EXO.L
EXO.L
3 سال قبل

خیلی عالی بود ممنون از سایت خوبتون

محمود حسینی
محمود حسینی
پاسخ به  EXO.L
3 سال قبل

سلام دوست عزیز
خوشحالیم که براتون مفید بوده.

محمد
محمد
3 سال قبل

متشکرم دستتون درد نکنه
عالی بود

محمود حسینی
محمود حسینی
پاسخ به  محمد
3 سال قبل

سلام
خوشحالیم که براتون مفید بوده دوست عزیز 🙂

خورشید
خورشید
3 سال قبل

سلام وقتتون بخیر. در مورد شماره 15 فرمودین
از برچسب‌های درست استفاده کنید تا مشکل رایجی که در آن تصویر یا عنوانی به‌اشتباه در اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی نمایش می‌یابد، پیش نیاید.
میشه این رو توضیح بدین چون متوجه ش نشدم. سپاسگزارم

محمود حسینی
محمود حسینی
پاسخ به  خورشید
3 سال قبل

سلام
منظور این است که اگر قالب آماده‌ای برای دکمه‌ها و برچسب‌های به اشتراک گذاری موجود نبود، از برچسب و عنوان درست استفاده کنید تا کاربر در اشتراک‌گذاری محتوا اشتباه نکند.

آنا فکور
آنا فکور
3 سال قبل

ممنونم واقعا مفید بود

روژان خانی‌پور
روژان خانی‌پور
پاسخ به  آنا فکور
3 سال قبل

سلام. خوشحالیم که براتون مفید بوده 🙂

محمد عزتی
محمد عزتی
3 سال قبل

چندتا مطلب در همین ارتباط خوندم ولی مطلب شما خیلی مفید بود.دست شمادردنکنه

روژان خانی‌پور
روژان خانی‌پور
پاسخ به  محمد عزتی
3 سال قبل

ممنون از شما که به ما فیدبک می‌دین. خوشحالیم که براتون مفید بوده 🙂

وحید ب
وحید ب
2 سال قبل

خیلی زیبا بود
برا من یه نفر که تو الفبای این راهم بی نظیر بود

روژان خانی‌پور
روژان خانی‌پور
پاسخ به  وحید ب
2 سال قبل

سلام 🙂
خوشحالیم که براتون مفید بوده

Divergent
Divergent
2 سال قبل

سلام ممنون
آیا یک کلید واژه به تنهایی می تونه عنوان و یا تیتر باشه؟ البته در محتواهای انگلیسی؟
به طور کلی چند بار کلید واژه در متن استفاده بشه؟

روژان خانی‌پور
روژان خانی‌پور
پاسخ به  Divergent
2 سال قبل

سلام 🙂
بله کلمه کلیدی می تونه به تنهایی عنوان صفحه باشه . ولی ما نیاز داریم که عنوان رو علاوه بر اصول سئو جذاب هم کنیم . آوردن کلمه کلیدی به تنهایی جذابیت رو کم می‌کنه . سعی کنید متن رو طبیعی بنویسید اینکه چند بار کلمه تکرار بشه مهم نیست. فقط مهمه که تو قسمت های مهم صفحه مثل عنوان و متن جایگزین تصویر و زیر عنوان‌ها بیاد.

agahi90.ir
agahi90.ir
2 سال قبل

عالی و مفید بود موفق باشید همیشه

سها کاکا
سها کاکا
پاسخ به  agahi90.ir
2 سال قبل

ممنون دوست عزیز:)

سها کاکا
سها کاکا
پاسخ به  agahi90.ir
2 سال قبل

ممنون از شما دوست عزیز که همراه ما بودید 🙂

الف
الف
1 سال قبل

خداقوت به نویسنده و مجموعه

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  الف
1 سال قبل

ممنون از محبت شما 🙂

طه ق
طه ق
10 ماه قبل

بسیار عالی توضیح دادین . ممنون 🙂
ایا مطلبی هست که به هر دلیلی اینجا امکان بیانش نبوده باشه. ولی نیاز باشه در کار حرفه ایی بهش بپردازیم؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  طه ق
10 ماه قبل

سلام
خیلی خوشحالیم اینو می‌شنویم 🙂
ممنون که به ما فیدبک می‌دین ?
متاسفانه منظورتون رو متوجه نشدم. می‌شه واضح‌تر بگین؟

افشین جمشیدی
افشین جمشیدی
7 ماه قبل

سلام
برای اینجانب که اطلاعات کمی داشتم بسیار مفید بود. از همه عوامل یکتانت سپاسگزارم.

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  افشین جمشیدی
7 ماه قبل

سلام
خیلی خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده آقای جمشیدی 🙂
ممنون از شما که به ما بازخورد می‌دین.

مونا محمدی
مونا محمدی
6 ماه قبل

خیلی کامل و جامع راهنمایی کردید واقعا ممنونم

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  مونا محمدی
6 ماه قبل

خیلی خوشحالیم که اینو می‌شنویم 🙂
ممنون از شما که به ما بازخورد می‌دین.

بلوویرا
بلوویرا
4 ماه قبل

سلام خواستم خسته نباشید بگم بهتون
محتوا واقعا کامل و بدون نقص بود
مرسی از شما خیلی استفاده کردم

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  بلوویرا
4 ماه قبل

سلام

ممنون از لطفتون
خوشحالیم که برای شما مفید بوده 🙂

درگزی
درگزی
4 ماه قبل

درود
بسیار سپاسگزارم بابت محتوای ارزشمندی که به اشتراک گذاشتید برای من که کار سئو رو به تازگی آغاز کردم بسیار مفید بود.

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  درگزی
4 ماه قبل

سلام

خیلی خوشحالیم اینو می‌شنویم و برای ما ارزشمنده 🙂

موفق باشید 🍀

M.j
M.j
1 ماه قبل

سلام. از نکات جذابی که گفتید و قلم زیباتون لذت بردم. ممنونم.
یه سوال، وقتی که در اصول تولید محتوا می‌گیم مقاله باید یونیک باشه، منظور چیه؟ یعنی حتی نباید ترجمه شده باشه؟ مقاله‌ای که ترجمه شده از یه سایت خارجی و ادبیاتش هم عوض شده، آیا مقاله‌ی کپی حساب می‌شه؟ یا حتی گاها یک‌سری از مقالات انثدر تخصصی هستن که نمی‌شه به انگلیسی خوند. یا یسری کلمات تخصصی انگلیسی رو نمی‌شه معادلش رو پیدا کرد و مجبوریم که به سایت‌های فارسی بسنده کنیم. آیا عوض کردن ادبیات ولی استفاده از همین منابع فارسی توی گوگل، کافیه تا محتوا یونیک باشه؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  M.j
1 ماه قبل

سلام

خیلی خوشحالیم اینو می‌شنویم و برای ما واقعاً ارزشمنده 🙂

ممنون که به ما فیدبک می‌دین.

محتوای اصیل، محتواییه که فرد یا برند خودش تولید کرده و حاصل ویرایش یا کپی محتوای دیگران نیست.

ما می‌تونیم از منابع مختلفی برای تولید محتوا استفاده کنیم؛ ولی بهتره برای ارزیابی محتوا ۲ پرسش رو از خودمون بپرسیم:

– آیا از کپی‌کردن یا بازنویسی منبع اجتناب و در عوض ارزش و اصالت بیشتری ارائه کردیم یا نه؟

– آیا محتوای ما در مقایسه با سایر محتوا ارزش قابل توجی ارائه می‌کنه یا نه؟

به‌طور کلی، محتوایی که با کپی‌کردن و استفاده از منابع غیرمعتبر دست‌چندم نوشته شده باشه، ارزش چندانی نداره و منحصربه‌فرد به حساب نمیاد.

به قول پیکاسو: هنرمند خوب کپی می‌کنه، هنرمند عالی می‌دزده!

یعنی شما ایده‌های اصلی رو می‌بینین و الهام می‌گیرین؛ ایده‌هایی که می‌تونن به هزاران اثر تبدیل شن و کپی نباشن.

طبیعیه شما به‌عنوان نویسنده محتوا مجبور شین از منابع مختلف استفاده کنین و بخش دیگری هم حاصل تجربه یا مطالعه باشه.

ولی وقتی محتوای شما جدید حساب می‌شه که چیزی به هرچه جمع‌ کردین، اضافه کنین.

اگه قرار باشه همون حرف‌ها رو تکرار کنین، کپی ناقص از دیگرانه.

شما می‌تونین الهام بگیرین، ولی نمی‌تونین متن رو کپی کنین یا با تغییرات اندکی در جمله‌بندی محتوایی جدید خلق کنین؛ این محتوا کپیه! چون نه چیزی به اون اضافه شده و نه حرف متفاوتی می‌زنین.

حتی اگه قراره محتوایی دربارهٔ موضوع تخصصی بنویسین، ایده‌ای برای بهترکردن اون داشته باشین؛ مثلاً موضوع رو ساده‌تر توضیح بدین، به شکل دیگری روایت کنین، تصاویر یا ویدئو اضافه کنین، نقل‌قول‌های مرتبط بذارین، تجربهٔ خودتون رو اضافه کنین، داستانی مرتبط روایت کنین و…

موفق باشین.

ایبوک آموزش تولید محتوای نوشتاری