به نیروی متخصص تبلیغات نیاز دارید؟ «آنالیز» اینجاست 🤝

چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟ (بررسی ۵ مرحله راه اندازی آنلاین شاپ)

راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی | نیکان حیدری | تاریخ بروزرسانی : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

چگونه آنلاین شاپ بزنیم؟ (بررسی ۵ مرحله راه اندازی آنلاین شاپ)

درست حدس زدید! تعداد زیادی از فروشگاه‌های آنلاین در اینستاگرام پول پارو می‌کنند؛ شما هم می‌توانید با راه‌اندازی آنلاین شاپ و فروش محصولات مختلف، درآمد قابل‌توجهی برای خود مثل آن‌ها دست‌وپا کنید.

ولی آیا اینستاگرام کافی است؟ بهتر نیست که سایت داشته باشیم؟ یا بهتر نیست که از پتانسیل هر دو برای فروش بیشتر بهره ببریم؟

عجله نکنید، پاسخ همۀ این سؤالات را در این مقاله خواهیم داد؛ به‌همراه کلی نکتۀ آموزندۀ دیگر. بیایید با مراحل راه‌اندازی شروع کنیم!

 

مراحل راه‌اندازی آنلاین شاپ به زبان ساده

اگر مطابق مراحل زیر پیش بروید، خواهید دید که راه‌اندازی آنلاین شاپ کار خیلی پیچیده‌ای هم نیست!

 

۱. چی بفروشیم؟

در اولین قدم، باید مشخص کنید قرار است چه چیزی بفروشید؟ در مقالهٔ «بهترین کالا برای فروش اینترنتی در سال ۱۴۰۲»، گزینه‌های مناسبی برای فروش در آنلاین شاپ معرفی کردیم که می‌توانید از این لیست ایده بگیرید.

ولی در کل، برای اینکه محصول ایدئالی را برای فروش انتخاب کنید، باید با ۲ مفهوم مهم آشنا باشید:

۱. عرضه (Supply)

۲. تقاضا (Demand)

اولی میزان موجودبودن یک محصول را مشخص می‌کند و دومی، تمایل یا نیاز بازار به آن محصول را نشان می‌دهد. وقتی عرضه بالا باشد و تقاضا پایین، قیمت و سود پایین می‌آیند؛ ولی وقتی شرایط برعکس باشد، قیمت و سود، هر دو بالا می‌روند.
در اینجا با مفهوم دیگری مواجه می‌شویم: حاشیه سود!

حاشیه سود، تفاوت بین قیمت ساخت یا تهیهٔ یک محصول یا سرویس و قیمت آن برای فروش را نشان می‌دهد. به بیانی دیگر، حاشیه سود، درصد سود حاصل از فروش هر محصول را مشخص می‌کند.

در بازارهای رقابتی، فاکتورهای مختلفی در حاشیه سود اثر می‌گذارند:

توجه داشته باشید هر تغییری در عرضه می‌تواند روی تقاضا و حاشیه سود تاثیرگذار باشد. مثلاً با افزایش عرضه، اگر تقاضا ثابت بماند، شاهد کاهش قیمت و حاشیه سود خواهیم بود. همچنین، وقتی عرضه کاهش پیدا کند، در صورت ثابت ماندن تقاضا، قیمت و حاشیه سود بالا می‌روند.

خب، تا اینجا فهمیدیم که برای داشتن انتخابی درست، لازم است ۳ ضلع مثلث زیر را به‌خوبی درک کنیم:

انتخاب محصول ایدئال برای راه اندازی آنلاین شاپ بر اساس تقاضا، توانایی و سود

  • تقاضا: محصولی که قرار است بفروشید، چقدر طالب دارد؟
  • توانایی: آیا امکان تهیه و توزیع محصول به‌اندازۀ نیاز بازار را دارید؟
  • سود: محصول انتخابی، حاشیه سود مناسب دارد؟

نکتۀ مهم دیگری که باید به آن توجه داشت، چگونگی تهیۀ محصول است! آیا قرار است آن را از تأمین‌کنندۀ دیگری بخرید یا خودتان تولیدکننده هستید؟ در صورتی که خودتان تولید می‌کنید، هزینه‌های تولید را به‌دقت محاسبه کنید تا بتوانید با قیمت‌گذاری درست، حاشیه سود مناسبی ایجاد کنید.

به‌علاوه، نحوۀ ارسال محصول هم از مسائل مهمی است که باید هنگام انتخاب در نظر داشته باشید. این موضوع رابطۀ مستقیمی با ۳ مفهوم بالا دارد. باید حاشیهٔ سود را بر اساس توانایی در عرضه محاسبه کنید.

برای مثال، شاید تقاضا برای آن زیاد باشد و احساس کنید حاشیه سود بالاست؛ ولی اگر توانایی عرضه به سراسر کشور نداشته باشید، چه می‌شود؟

خلاصه اینکه با در نظر گرفتن این ۳ پارامتر، بهترین محصول را انتخاب کنید؛ چراکه ممکن است تقاضا کم باشد، ولی در عوض حاشیه سود خوبی داشته باشد یا برعکس!

 

۲. محل فروش کجا باشد؟

گزینه‌های متفاوتی پیش رویتان است که ۴ مورد از همه محبوب‌تر است:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • سایت
  • سایت‌های ثالث مثل دیجی‌کالا و با سلام

تمام راه‌ها را در مقالهٔ «چطور محصولاتم را آنلاین بفروشم؟» بررسی کردیم که پیشنهاد می‌کنیم آن را مطالعه کنید.

از آنجایی که عموم مردم، آنلاین شاپ را با اینستاگرام می‌شناسند، اجازه دهید ما هم نکاتی را در رابطه با داشتن یک فروشگاه کارآمد در این پلتفرم، خدمتتان ارائه کنیم:

  • اکانت بیزنسی بسازید
  • پروفایل را با بایو جذاب، عکس مناسب، لینک‌های لازم و راه‌های تماس بهینه‌سازی کنید
  • نام اکانت بر اساس الگوهای متداول مثل «فروشگاه پوشاک…» انتخاب شود تا در نتایج بیشتر دیده شوید
  • تهیۀ عکس مناسب و با کیفیت از محصولات و بارگذاری آن‌ها روی اکانت
  • معرفی آنلاین شاپ به‌طور واضح (چه چیزی می‌فروشد) همراه با اشاره‌کردن به مزایا و برتری‌ها در بایو
  • درست‌کردن هایلایت برای آموزش نحوهٔ ثبت سفارش
  • درست‌کردن هایلایت سؤالات متداول و پاسخ آن‌ها
  • نوشتن توضیحات کامل دربارهٔ هر محصول
  • تعامل داشتن با مخاطبان و مشتریان بالقوه
  • انتشار رضایت مشتریان در استوری یا در قالب پست ویدئویی
  • بهره‌وری حداکثری از قابلیت‌های مختلف اینستاگرام مثل ریلز و استوری
  • ساختن لینک پرداخت برای هر محصول با کمک درگاه‌های پرداخت واسط

 

نمونه آنلاین شاپ در اینستاگرام

ما برای اینکه به شما در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی در اینستاگرام کمک کنیم تا بهترین آنلاین‌شاپ را داشته باشید، مقاله‌های زیر را آماده کردیم:

ولی اجازه دهید به شما بگوییم که بهترین و امن‌ترین راهکار، ساخت سایت فروشگاهی و در کنار آن، فعالیت‌های بازاریابی در اینستاگرام و تلگرام است.

توصیه می‌کنیم سؤالات زیر را از خود بپرسید تا بتوانید بهترین محل فروش را انتخاب کنید:

  • قرار است چه تعداد محصول بفروشید؟
  • به چه قابلیت‌هایی نیاز خواهید داشت؟
  • چه پلتفرم‌هایی در دسترس هستند؟
  • مشتری شما بیشتر در کجا حضور دارد؟

مثلاً برای فروش یک محصول، نیاز نیست حتماً سایت طراحی کنید و می‌توانید از سرویس‌های لندینگ‌ساز مثل لندین استفاده کنید. داشتن این صفحه در کنار فعالیت در اینستاگرام به شما اجازه می‌دهد هم با تبلیغات کلیکی در سایت‌های پربازدید و هم با بازاریابی در اینستاگرام مشتری جذب کنید.

در نقطهٔ مقابل، وقتی پای صدها محصول در میان باشد، سایت امن‌ترین و بهترین گزینه است؛ چراکه مدیریت سفارش‌ها آسان‌تر است و می‌توانید با ریتنشن مارکتینگ، مشتریان را به خرید مجدد تشویق کنید.

 

۳. آیا پیج اینستاگرام کافی است یا سایت فروشگاهی بسازیم؟

راستش را بخواهید، ممکن است یک صفحۀ اینستاگرامی کلی برایتان آورده داشته باشد؛ ولی کافی نیست!

همۀ متخصصان این حوزه، توصیه می‌کنند سایتی را به‌عنوان پایگاه اصلی خود داشته باشید و از دیگر پلتفرم‌ها (مثل اینستاگرام)، به‌عنوان اهرم‌های کمکی استفاده کنید.

وقتی سایت داشته باشید، دیگر مشکلاتی مثل محدودیت در دسترسی به اینستاگرام یا حذف اکانت به دلایل مختلف، به یک تراژدی تبدیل نخواهد شد.

در کنار این موارد، شما با کمک سایت می‌توانید لیستی از مشتریان داشته باشید تا آن‌ها را دوباره هدف بگیرید و با خرید مجدد به فروش بیشتری با هزینهٔ کمتر دست پیدا کنید.

در صورت داشتن سایت، می‌توانید از تولید محتوا و سئو، که مخصوصاً در بلندمدت بسیار آورده دارد، کمک بگیرید.

تولید محتوا برای جذب مشتری و افزایش فروش آنلاین شاپ

جدا از سئو سایت فروشگاهی، می‌توانید از سرویس‌های یکتانت، برای جذب مشتریان بیشتر استفاده کنید.

مثلاً با تبلیغات محتوامحور محصول، تبلیغ شما به افرادی نمایش داده خواهد شد که به کالایی مشابه آنچه شما عرضه می‌کنید، نیاز دارند. درست مثل تصویر زیر:

نمونه تبلیغات محصولات آنلاین شاپ با تبلیغات محتوارمحور محصول

با این کار، احتمال تبدیل بازدیدکننده به خریدار نهایی خیلی بیشتر خواهد شد. این تبلیغ به‌طور اتوماتیک ساخته و نمایش داده می‌شود و نیاز نیست برای هر محصول، یک تبلیغ بسازید.

برای طراحی سایت فروشگاهی، پیشنهاد می‌کنیم حتماً «آموزش ساخت سایت فروشگاهی به زبان ساده» را بخوانید تا با تمام مراحل به‌طور کامل آشنا شوید.

راه‌حل ساده و به‌صرفه: شما می‌توانید از شاپ‌لینک استفاده کنید تا آنلاین شاپ اینستاگرامی خود را به‌طور اتوماتیک در ۵ دقیقه به یک سایت فروشگاهی تبدیل کنید. شاپ‌لینک این امکان را فراهم کرده است که محصول شما همراه با توضیحات به‌طور خودکار به فروشگاه اضافه شود.

از مزایای آن، می‌توان به مدیریت سفارش‌ها و موجودی، بهینه‌بودن برای گوگل، دامنهٔ اختصاصی، گزارش‌های فروش و درگاه پرداخت اشاره کرد. با کمک شاپ‌لینک، شما هم آنلاین شاپ اینستاگرامی دارید و هم یک سایت فروشگاهی؛ فروش در هر ۲ جبهه ?

 

۴. چطور محصول را بفرستیم؟

یکی دیگر از مسائل مهم در رابطه با راه‌اندازی آنلاین شاپ، تعیین روش ارسال است! با استناد به آمار موجود، ۵۶ درصد از مشتریان، بعد از داشتن یک تجربۀ تحویل بد، کلاً دیگر سراغ آن کسب‌وکار نخواهند رفت.

پس حتماً باید از قبل، سیاست‌ها و چگونگی ارسال را تعیین کنید تا سطح توقعات مشتری را در حدی که می‌خواهید نگه دارید. سیاست تعیینی، باید هزینه‌ها در هر مرحله، قوانین و هرگونه محدودیت را به‌صورت شفاف توضیح دهد.

۵ گزینه اصلی پیش رویتان است:

  • شرکت ملی پست
  • تیپاکس
  • الوپیک
  • اسنپ‌باکس
  • چاپار

هنگام انتخاب هرکدام از این روش‌ها، باید نکاتی مثل هزینۀ ارسال، امکان ارسال انبوه و بیمۀ محصول ارسالی را در نظر بگیرید.

همچنین، روشی اخیراً بسیار رایج شده است که خوب است با آن هم آشنا باشید: BOPIS؛ یعنی مشتری به‌صورت آنلاین خرید می‌کند و محصول را در فروشگاه فیزیکی تحویل می‌گیرد.

اگر فروشگاه فیزیکی دارید، توصیه می‌کنیم این راهکار را هم به نحوۀ تحویل محصول اضافه کنید؛ چراکه بسیاری از دغدغه‌های ناشی از دریافت کالا را برای مشتری از بین خواهد برد.

پیشنهاد می‌کنیم مقالهٔ «بهترین روش های ارسال کالا برای فروشگاه اینترنتی» را بخوانید تا اطلاعات کامل‌تری در این زمینه داشته باشید و با تعرفه‌های ارسال محصول آشنا شوید.

 

۵. چطور فروش خود را بیشتر کنیم؟

چگونه آنلاین شاپ بزنیم یک چیز است و چطور فروش آن را زیاد کنیم یک چیز دیگر! در زمان  راه‌اندازی آنلاین شاپ (حتی قبل از آن)، باید برنامه‌ای مشخص برای بازاریابی آن داشته باشید.

کابوس هر دارندۀ فروشگاه آنلاین، نداشتن حتی یک بازدیدکننده است! چطور می‌توان به این کابوس غلبه کرد؟ ساده است، با تبلیغات و بازاریابی!

روش‌های مختلفی مثل موارد زیر وجود دارند که می‌توانید با به‌کارگیری آن‌ها، فروش خود را بیشتر کنید:

  • برگزاری مسابقه و جایزه‌دادن
  • استفاده از برنامه‌های وفاداری مثل باشگاه مشتریان
  • ارائۀ کوپن و تخفیف
  • ایمیل مارکتینگ و بازاریابی پیامکی برای برگرداندن مشتری‌ها
  • کمپین محتوای تولیدشده توسط کاربران (UGC) در اینستاگرام

اگر سایت هم به هر روشی طراحی کردید، برای آشنایی با روش‌های بیشتر، می‌توانید ۲ مقالۀ زیر را بخوانید:

کلی روش برای پروموت فروشگاه و افزایش فروش وجود دارد؛ ولی شمایی که در ابتدای مسیر هستید، باید سراغ آن‌هایی بروید که بازدهی سریعی دارند.

مثلاً اگر فروشگاه‌تان در اینستاگرام فعال است، می‌توانید سراغ تبلیغات اینفلوئنسری و تبلیغات پیامکی بروید که بازدهی سریعی دارند و برای فروش مناسب‌ترند.

از آنجایی که ممکن است در ابتدای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، بودجۀ زیادی برای تبلیغات نداشته باشید، توصیه می‌کنیم با میکرواینفلوئنسرها کار کنید؛ همچنین، تبلیغات گسترده در صفحات پربازدید، برای افزایش آگاهی بازار هدف دربارهٔ شما رویکردی منطقی است.

اگر مرکز فعالیت شما کانال تلگرام است، می‌توانید به طرف مختلف مثل تبلیغ در کانال‌های پروکسی و همچنین تبلیغات در کانال‌های پرمخاطب، مشتری بیشتری جذب کنید.

اگر سایت ساختید، همان‌ طور که بالاتر هم گفتیم، می‌توانید روی خدمات یکتانت حساب کنید. مثلاً تبلیغات همسان، روشی عالی برای افزایش ترافیک و جذب لید در ابتدای کار است. در کنار آن، می‌توانید از تبلیغات بنری برای آگاه‌سازی استفاده کنید.

تبلیغات همسان پوشاک

یک راه جذاب و سریع برای افزایش فروش فروشگاه‌های تازه‌کار: تبلیغات در گوگل را می‌توانید از همان ابتدا با قدرت برای به جریان انداختن منبع درآمد اجرا کنید. این تبلیغات به‌محض ساخته‌شدن کمپین در صفحهٔ نتایج جست‌وجوی گوگل نمایش داده می‌شوند و نیاز نیست ۶ ماه صبر کنید تا بالاخره سئو جواب دهد!

در مقالهٔ «چقدر در یکتانت خرج کنیم تا نتیجه بگیریم؟» چند استراتژی برای تبلیغات کم‌هزینه گفتیم که برای شروع، می‌توانید این استراتژی‌ها را پیش بگیرید.

کار ما با راه‌اندازی آنلاین شاپ تمام شد؛ ولی احتمالاً چند سؤال از همین حالا ذهن شما را درگیر کرده است. در بخش بعدی، به رایج‌ترین پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم. اگر چیزی بی‌پاسخ ماند، در بخش نظرات برای ما بنویسید.

 

سؤالات متداول دربارهٔ راه‌اندازی آنلاین شاپ

۵ پرسش زیر را می‌توان رایج‌ترین مشکلات و دغدغه‌های ابتدایی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی دانست:

 

۱. ارسال آنلاین شاپ رایگان باشد یا پولی؟

بالاتر راجع‌ به نحوۀ ارسال صحبت کردیم. یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی که در این رابطه پیش می‌آید، مربوط به هزینۀ ارسال است.

در کل، هزینۀ ارسال می‌تواند به یکی از اشکال زیر باشد:

  • رایگان
  • قیمت ثابت
  • قیمت متغیر بر اساس فاکتورهای مختلف

ممکن است سیاست آنلاین شاپ را طوری مشخص کنید که برای خرید بالاتر از یک مبلغ معین، هزینۀ ارسال هم رایگان باشد؛ همچنین، می‌توانید کلاً هیچ هزینه‌ای بابت ارسال نگیرید.

نمونه ارسال رایگان آنلاین شاپ

 

همه‌چیز به شما و نوع کسب‌وکارتان و محصولاتی که می‌فروشید بستگی دارد. ممکن است روی ارسال سریع مانور دهید که خب باید از الوپیک یا اسنپ‌باکس استفاده کنید. در این صورت، از آنجایی که معمولاً هزینۀ ارسال هم بالا می‌رود، ارسال رایگان منطقی نخواهد بود؛ مگر اینکه محصولی خاص ارائه کنید و حاشیه سود بالا، هزینه‌های مربوط به ارسال را پوشش دهد.

حاشیه سود نه‌تنها در انتخاب محصول نقش دارد، بلکه مشخص می‌کند هزینهٔ ارسال چقدر باشد. اگر هزینهٔ تهیه و ارسال کالا بسیار زیاد برای شما تمام شود، اصلاً منطقی نیست که بخواهید ارسال رایگان داشته باشید.

نکته: اگر مشتری قرار است هزینۀ ارسال را پرداخت کند، حتماً باید او را قبل از خرید در جریان بگذارید و نه بعد از اینکه آن را خرید؛ یعنی علاوه بر اعلام قیمت خود محصول در اینستاگرام، هزینهٔ ارسال و سایر هزینه‌های جانبی – در صورت وجود – را با او در میان بگذارید.

مقاله پیشنهادی: راهنمای راه اندازی آنلاین شاپ طلا + بررسی ۴ مجوز خرید و فروش اینترنتی طلا

۲. چه راه‌هایی برای دریافت پول از مشتری داریم؟

اگر سایت داشته باشید، معقول‌ترین روش، استفاده از درگاه‌های پرداخت است. ۲ نوع درگاه داریم:

  • درگاه مستقیم
  • درگاه غیرمستقیم

می‌توانید مقالۀ «بهترین درگاه های پرداخت اینترنتی برای فروشگاه آنلاین» را برای آشنایی بیشتر با این ۲ مورد و چگونگی کسب درگاه مطالعه کنید.

نمونه درگاه پرداخت

کارت‌به‌کارت و پرداخت در محل، ۲ روش رایج دیگر است که بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین، به‌خصوص آن‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، برای دریافت پول از مشتری استفاده می‌کنند.

البته که فروشگاه‌های فعال در اینستاگرام و تلگرام هم می‌توانند از درگاه برای دریافت پول بهره ببرند. به این صورت که برای هر محصول، با توجه به قیمتی که دارد، لینکی آماده می‌شود و مشتری با کلیک روی لینک، هزینه را مستقیم پرداخت می‌کند.

 

۳. راه‌اندازی آنلاین شاپ چقدر سودآور است؟

بستگی دارد! مثلاً اینکه قرار است چه محصولاتی بفروشید، در میزان سودی که کسب خواهید کرد، اثر مستقیم دارد. یادتان است که بالاتر راجع‌ به عرضه، تقاضا و حاشیه سود صحبت کردیم؟ این مفاهیم روی مقدار سودی که کسب می‌کنید، اثرگذار هستند.

جدا از این‌ها، محل فروش و موارد دیگری مثل نحوۀ بازاریابی و تبلیغات هم در میزان سود اثر می‌گذارند.

ولی در کل، اگر همه‌چیز درست پیش برود، فروشگاه آنلاین، به ۲ دلیل به‌مراتب سودآورتر از فروشگاه‌ آفلاین خواهد بود:

اول اینکه آنلاین شاپ محدود به زمان و مکان نیست. مشتری می‌تواند ساعت ۳ صبح، فارغ از اینکه در کدام شهر است، خریدش را ثبت کند!

دلیل دوم، مربوط به هزینه‌های بسیار کمتر راه‌اندازی آنلاین شاپ است! مقدار هزینه‌های راه‌اندازی آنلاین شب با میزان هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی و نگهداری از یک فروشگاه فیزیکی اصلاً قابل مقایسه نیست.

فقط اگر هزینه‌های اجاره (یا خرید!) یک مغازه را در نظر بگیریم، خواهیم دید که داشتن یک فروشگاه فیزیکی به‌مراتب پرهزینه‌تر است. حالا مبالغ دیگر مثل دکور زدن، پول آب، برق، گاز، عوارض شهرداری و… را هم به این مبلغ اضافه کنید.

 

۴. هزینه راه‌اندازی آنلاین شاپ چقدر است؟

پاسخ این سؤال هم بسته به پارامترهای مختلف متغیر است. برخی پلتفرم‌ها، مثل اینستاگرام و تلگرام، رایگان هستند.

ولی اگر تصمیم به ساخت سایت گرفته‌اید، حداقل باید هزینه‌ای برای هاست و دامنه پرداخت کنید. در زمان نگارش این مقاله، هزینۀ دامنۀ COM. کمی بیشتر از ۵۰۰ هزار تومان است و برای تهیۀ هاست، باید حداقل ماهی حوالی ۲۰۰ هزار تومان هزینه کنید.

نکته: این‌ها هزینه‌های اولیۀ ساخت سایت هستند. برای مسائل مختلف مثل سئو و تولید محتوا، باید مبالغ جداگانه بپردازید.

پس از آن، باید با استفاده از افزونۀ ووکامرس (در صورتی که سایتتان وردپرسی است)، آن را به فروشگاه تبدیل کنید. برای آشنایی بیشتر با این افزونه، مقالهٔ «ووکامرس چیست؟ آموزش ساخت سایت فروشگاهی با ووکامرس» را مطالعه کنید.

اگر تصمیم به استفاده از سایت‌سازها دارید، باید هزینه‌ای جهت برخورداری از امکانات این پلتفرم‌ها پرداخت کنید. پرتال یکی از گزینه‌های روی میز است. در پرتال، هزینه‌ها کمی اقتصادی‌تر از سایر رقباست؛ بین ماهیانه ۱۲۵ هزار تا ۱ میلیون تومان.

اگر فقط می‌خواهید یک لندینگ پیج داشته باشید، باید از لندینگ‌سازها استفاده کنید.اگر لندین را در نظر بگیریم، ماهانه ۱۹۵ هزار تومان باید حداقل کنار بگذارید.

در صورت تمایل به تهیۀ غرفه در ترب و ایمالز، اول از همه باید سایت داشته باشید؛ یعنی باید هزینه‌های مربوط به ساخت سایت را بپردازید. به‌ازای هر کلیکی که روی سایت شما در این ۲ سایت می‌شود، مبلغی باید بپردازید.

در دیجی‌کالا و با سلام هم به‌ازای هر فروش، درصدی می‌پردازید؛ دیجی‌کالا برای هر محصول ۷ درصد می‌گیرد و باسلام ۹ درصد.

 

۵. آیا برای راه‌اندازی آنلاین شاپ باید مجوز بگیریم؟

اگر مجوزهای لازم را تهیه کنید، هم خیال شما و هم خیال مشتری از همه نظر راحت‌تر خواهد بود. اگر قرار است سایت بسازید، خوب است برای جلب اعتماد بیشتر بازدیدکنندگان، مجوزهایی مثل نماد اعتماد الکترونیک (ای‌نماد) را کسب کنید؛ همچنین، باید بدانید ارائۀ برخی مجوزها و یک سری مدارک ضروری برای تهیۀ درگاه پرداخت مستقیم است. در تصویر زیر، لوگوی ای‌نماد را مشاهده می‌کنید که در سایت‌ها بارها دیده‌اید!

لوگوی اینماد

اگر می‌خواهید آنلاین شاپ اینستاگرامی یا تلگرامی داشته باشید، به مجوز خاصی نیاز ندارید. از یک طرف خوب است؛ چون می‌توانید خیلی سریع، فروش را شروع کنید. از طرفی بد است؛ چون جلب اعتماد مشتری به‌مراتب سخت‌تر است.

در کل، گرفتن مجوزهای ضروری، احتمال بروز بسیاری از مشکلات را از بین خواهد برد؛ به همین خاطر، توصیه می‌کنیم برای اینکه کسب‌وکار شسته‌رفته‌ای داشته باشید، مجوزهای لازم را هم تهیه کنید.

 

راه‌اندازی آنلاین شاپ = فروش سریع و موثر

در این مقاله، بررسی کردیم برای راه‌اندازی انلاین شاپ چه باید کرد! فهمیدیم که اولین و مهم‌ترین قدم، انتخاب محصولاتی است که قرار است بفروشید.

علاوه‌بر آن، فهمیدیم انتخاب پلتفرم مناسب برای فروش، چگونگی ارسال کالا، داشتن سایت و… هرکدام، چقدر در فروش بیشتر و موثرتر دخیل هستند.

به‌طور کلی، اگر همه‌چیز مطابق برنامه پیش برود و تمام مهره‌ها را درست در جای خود بچینید، می‌توانید کسب‌وکاری سودده برای خود بنا کنید. اگر سؤالی دربارهٔ راه‌اندازی آنلاین شاپ دارید، در قسمت نظرات با ما مطرح کنید.

منابع:

bigcommerce | forbes | shopify

4.2/5 - (18 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

29 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Hamid
Hamid
11 ماه قبل

سلام
ممنون از مقالتون
اما سوال اصلی اینجاست تا به اینجا بستر اماده شده چطور باید لینک بشیم به جهت تامین موجودی چژور با پست لینک بشیم و….

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  Hamid
11 ماه قبل

سلام

دربارهٔ روش‌های ارسال کالا، یه مقاله داریم که تمام روش‌ها رو اونجا بررسی کردیم. پیشنهاد می‌کنیم این مقاله رو مطالعه کنین:

روش های ارسال کالا برای فروشگاه اینترنتی (15 روش ارزان)

و اما دربارهٔ نحوهٔ تامین کالا! روش‌های مختلفی برای تامین کالا وجود داره که با توجه به هزینهٔ تمام‌شده + هزینه‌های نگهداری و راه‌اندازی فروشگاه، قیمت نهایی رو مشخص می‌کنین.
چه روش‌هایی؟ از مهم‌ترین روش‌ها می‌شه به تامین مستقیم اشاره کرد که ۴ راه دارین:
+ خرید از فروشگاه‌های سطح شهر، ولی از جاهای ارزون‌قیمت که بتونین سود کنین
+ همکاری با شرکت‌های پخش‌کننده
+ خرید از عمده‌فروش‌ها که به سرمایهٔ شما بستگی داره
+ خرید از تولیدکننده‌ها که توی این مورد، دستتون بیشتر بازه؛ مثلاً اغلب فروشگاه‌های کفش، دمپایی و… از این روش استفاده می‌کنن

راه بعدی اینه که به‌عنوان واسطه عمل کنین. توی این روش، مثلاً‌ می‌تونین با فروشگاه‌های سطح شهر صحبت کنین که به‌ازای فروش محصول اونا، درصدی به شما بدن. توی روش‌های غیرمستقیم، شما به انبار نیاز ندارین؛ ولی زمان تامین و ارسال دست شما نیست و ممکنه به دردسر بیفتین.

یه راه دیگه هم گرفتن نمایندگی یه برند مشخصه و با اون کار کنین. به‌طور کلی، نحوهٔ تامین کالا به نوع محصول، توانایی شما، هدفی که دارین و… بستگی داره.

بنرساز
بنرساز
6 ماه قبل

عالی بود
بسیار نکات مهمی داشت موفق باشید

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  بنرساز
6 ماه قبل

خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
ممنون که فیدبک می‌دین.

Salh
Salh
5 ماه قبل

با سلام ممنون از راهنمایی های مفیدتون
پس از فروش محصول در انلاین شاپ در اینستاگرام چطور متوجه بشیم که فاکتوری که برایمان میفرستند فیک نیست؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  Salh
5 ماه قبل

سلام

خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده و ممنون که فیدبک می‌دین 🙂

برای جلوگیری از این مشکل، پیشنهاد می‌کنیم علاوه بر فعال‌کردن پیامک، همراه‌ بانک (بانکی که حساب دارین) هم نصب کنین تا مطمئن شین اون پول توی حساب شما نشسته.

شما می‌تونین اطلاعات فاکتور دریافتی رو با اطلاعات واریز مقایسه کنین تا مطمئن شین فاکتور واقعیه.

موفق باشین.

مهرداد
مهرداد
5 ماه قبل

عالی بود

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  مهرداد
5 ماه قبل

خوشحالیم اینو می‌شنویم 🙂
ممنون که فیدبک می‌دین.

امیر
امیر
5 ماه قبل

برای آنلاین شاپ باید کالایی که میخواهیم بفروشیم بخریم و انبار کنیم یا اینکه میشه بعد از خرید مشتری هم میتونیم خودمون سفارش بدیم ؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  امیر
5 ماه قبل

سلام
وقت بخیر
شما می‌تونین اول با تامین‌کننده‌های مختلفی صحبت کنین و قراردادهای لازم رو با آن‌ها ببندین تا در صورت ثبت سفارش، محصول مشتری رو خیلی سریع آماده و ارسال کنن. قیمتی که مشتری پرداخت می‌کنه، قیمت اعلامی شماست و نه تامین‌کننده.
به این ترتیب، شما هزینه‌ای بابت خرید محصول و انبارداری پرداخت نمی‌کنین و محصول مستقیم از تامین‌کننده به دست مشتری می‌رسه.
چه مشکلاتی پیش روی شماست؟ اول از همه، یافتن تامین‌کننده. بعد از اون، روی فرایند سفارش تا تحویل کنترلی ندارین و ممکنه به تجربه مشتری آسیب وارد شه. سومین مورد هم حاشیهٔ سود کمتر این روشه.

خسروی نیا
خسروی نیا
5 ماه قبل

سلام ممنون این مقاله خیلی کامل و مفید بود هنوز برای نوع محصول مردد هستم لباس اسپورت زنانه مورد نظر است لطفا راهنمایی کنید

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  خسروی نیا
5 ماه قبل

سلام
خوشحالیم این پست برای شما مفید بوده و ممنون که به ما فیدبک می‌دین 🙂

برای انتخاب محصول باید پارامترهای مختلفی از جمله تقاضای بازار، حاشیه سود، توانایی خودتون در تامین، هزینهٔ ارسال، میزان سبد خرید، رقبایی که دارین، تهدیدها و فرصت‌هایی که وجود دارد، مزیتی که می‌تونین داشته باشین و… رو در نظر بگیرین.

پیشنهاد می‌کنیم مقالهٔ زیر رو هم مطالعه کنین:
ماتریس swot چیست و چه کاربردی دارد؟

جواد
جواد
4 ماه قبل

سلام به نظرتون قاب گوشی و لوازم جانبی موبایل خوبه ؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  جواد
4 ماه قبل

سلام

بله، قاب گوشی و لوازم جانبی بازار خوبی داره که می‌تونین شما هم سهمی از اون داشته باشین.

ولی از اونجایی که رقبا قبل از شما وارد این بازار شدن، پیشنهاد می‌کنیم بخش خاصی از بازار مثلاً قاب‌های فانتزی رو انتخاب کنین.

فاطمه
فاطمه
4 ماه قبل

جامع کامل و بسیار مفید بود، ممنون بابت انتقال این مطالب مفید
اوقاتتون سرشار از نگاه خداوند.

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  فاطمه
4 ماه قبل

خیلی خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂

ممنون از شما که به ما بازخورد می‌دین.

عرفان ارجمندی
عرفان ارجمندی
4 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر یک سوال کوچیک داشتم ممنون میشم کمکم کنید 🙏
بنده اگه بخوام آنلاین شاپ لباس بچگانه راه بندازم نیاز هست تو بازار کار کنم و تجربه کسب کنم و جنس بشناسم؟ یا خیر با سرمایه کوچیک میتونم آنلاین شاپ بزنم

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  عرفان ارجمندی
4 ماه قبل

سلام
وقت بخیر

تامین محصول یکی از پارامترهای تاثیرگذار در فروش فروشگاه‌هاست؛ چه آنلاین و چه آفلاین. نیاز نیست حتماً کار کنین، ولی نیازه تحقیق کنین و ببینین چطور می‌تونین محصول باکیفیت تهیه کنین.

ستاره
ستاره
4 ماه قبل

سلام ممنونم مفیدبود،،ا.لین حرکت تحقیق درمورد کالای موردنظروتامین ومشتری یابیش هست،،یا نحوه زدن انلاین شاپ

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  ستاره
4 ماه قبل

سلام
وقت بخیر
دومین مرحله اینه که شما تصمیم بگیرین محصول موردنظرتون رو کجا بفروشین. مثلاً برای فروش بعضی محصولات مثل جوراب، پوشاک خاص مثل تی‌شرت‌ با طرح چاپی یا محصولات فانتزی، برای شروع بهتره در اینستاگرام فعالیت کنین. این مسئله که کجا بفروشیم، تاثیر زیادی در آینده داره؛ چون کمک می‌کنه بودجهٔ کافی برای ایجاد بسترهای جانبی داشته باشین. می‌تونین حتی در سطح کوچک مثل پیج اینستاگرام و سایت فروشگاهی ساخته‌شده با فروشگاه‌ساز فعالیت کنین.
این مسئله رو توی مرحلهٔ دوم و سوم توضیح دادیم و به تمام روش‌ها در مقالهٔ مرتبط (لینک توی مرحلهٔ دومه) اشاره کردیم.
اگه پرسش خاصی دارین، خوشحال می‌شویم بگین تا به آن پاسخ دهیم 🍀

امیری
امیری
3 ماه قبل

چه مجوز های برای نلاین شاپ در (اینستاگرام )لازمه است؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  امیری
3 ماه قبل

سلام
وقت بخیر
مجوزی اجباری برای فعالیت در اینستاگرام تعریف نشده. مجوزهایی مثل کد شامد اختیاریه و می‌تونین نگیرین.
ولی بسته به نوع محصول، شاید نیاز باشه مجوز لازم رو بگیرین تا مشتری به شما اعتماد کنه؛ مثل تولید محصول آرایشی و گرفتن مجوز مرتبط با آن.
البته لازمه اشاره کنیم که این در صورتیه که شما برای فروش از روش کارت‌به‌کارت و همچنین فروش مستقیم از طریق دایرکت اقدام کنین.

متین
متین
3 ماه قبل

عالی بود

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  متین
3 ماه قبل

خوشحالیم اینو می‌شنویم 🙂
ممنون که فیدبک می‌دین.

اونیکا
اونیکا
3 ماه قبل

سلام
ممنون بابت مطالب مفیدتون ، ببخشید برای زدن پیج روسری بهترین راه برای تامین جنس چیست ؟ من تازه پیج زدم و نمیدونم چه روشی ضررش کمتره ، ابتدا از هر مدل یک نمونه میگرفتم که متوجه شدم در دفعات بعدی موجودی تمام شده و قابل سفارش نیست و اگر جین بیارم چون مشتری زیاد ندارم خیلی رنگ هاش به فروش نمیرسه حالا به نظر شما چه کنم .

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  اونیکا
3 ماه قبل

سلام
خیلی خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک می‌دین.
کامنت رو تایید کردیم تا سایر عزیزان که تجربه دارن، به شما کمک کنن.

شیدا
شیدا
پاسخ به  اونیکا
2 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر منم مشکل شمارو دارم به نتیجه ای رسیدین؟

fetemeh
fetemeh
3 ماه قبل

من میخوام خودم جاسوییچی و ازین آویزونیا بسازم. ازونجایی که خیلی تو کامپیوتر و گوشی وارد نیستم، بنظرتون با زدن چنل شروع کنم یا چی؟
و به نظرتون ازونجایی که خودم از اول تا آخرشو تولید میکنم به صرفست؟

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  fetemeh
3 ماه قبل

سلام

کامنت شما رو تایید کردیم تا دوستانی که تجربهٔ فروش این محصول رو دارن، به شما کمک کنن.

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی