اگر تبلیغات اینستاگرامی برای کسبوکارهای کوچک را یک شمشیر دولبه در نظر بگیریم:
- یک طرف حسابی تیز است که به رشد پیج، فروش و حتی آگاهی از برند کمک میکند 🙂
- سمت دیگر آن بیفایده! هزینههای بالا و دیدهنشدنهای مکرر 🙁
طبیعی است که همه اولی را میخواهند. راحت بگوییم؟ تبلیغات اینستاگرامی بالاوپایین زیاد دارد؛ از هزینۀ بالای تبلیغات اینفلوئنسری گرفته تا دیدهنشدن و نتیجهنگرفتن به اندازۀ هزینهای که میکنید.
راهحل چیست؟ در این مقاله قرار است روشها و نکاتی را مخصوص تبلیغات اینستاگرام برای بیزنسهای کوچک بررسی کنیم تا کمی مسیر را برای شما هموارتر کنیم. لطفاً گامبهگام تا آخر مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
هدف اصلی ما از تبلیغات در اینستاگرام چه باشد؟
ماجرا خیلی ساده است: تا وقتی هدف نداشته باشیم، مقصدی نداریم و نمیدانیم کدام سمتی برویم. اینجا باید با خودمان صادق باشیم! چقدر منابع دارید و کجای کار هستید. چرا این رو باید از خودتان بپرسید؟ اول اینکه هزینهٔ برخی تبلیغات بسیار بالاست و اگر آماده نباشید، پول شما هدر میرود.
همچنین باید بدانید آیا محصول شما را مخاطب میشناسد یا فعلاً در مرحلهای هستید که باید روی افزایش آگاهی بازار هدف کار کنید؟ حالا اگر نیاز است خودتان را به مخاطب معرفی کنید، آیا پیج شما آماده است؟ هایلایت کافی و پستهای مرتبط دارید؟
از طرفی، چرا میخواهید تبلیغ کنید؟ هدف از تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک تحت تاثیر نوع استفادهٔ کسبوکار از آن است:
- اینستاگرام پایگاه اصلی فروش و خدمات است که با تبلیغات بهدنبال اهدافی مثل افزایش فالوور، بالابردن تعامل، وایرالشدن پستها و در نهایت فروش بیشتر است
- اینستاگرام پایگاه مکمل بازاریابی است که مخاطب را به پایگاه اصلی خود، یعنی سایت، راهنمایی میکنید تا کاری را که از او میخواهید انجام دهد
- اینستاگرام پایگاه کمکی فروشگاه حضوری است که در اینجا هم اهدافی مثل افزایش مراجعهکننده حضوری و همچنین افزایش فروش دارید
بهطور کلی، اهداف شما عبارتاند از:
- ایجاد یا افزایش آگاهی از برند (آگاهکردن بازار هدف از کسبوکاری و خدماتی که دارید)
- افزایش فروش از طریق راههای مختلف مثل تخفیف، حراج و…
- افزایش فالوور
- افزایش ترافیک سایت یا نصب اپلیکیشن
- افزایش تعامل فالوورها
- وایرالشدن یک ویدئو یا پست
حتی ممکن است هدف شما جزئیتر باشد؛ مثل پروموت یک محصول یا خدمت جدید. بهطورکلی، هرقدر جزئیتر هدف خود را بدانید، احتمال رسیدن به آن بیشتر میشود. چطور؟ بسته به هدف، نوع تبلیغ را انتخاب میکنیم.
خب، حالا از کدام تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک استفاده کنیم؟ بیایید بخش بعدی.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دوره۴ ایده تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک
اسم تبلیغات که میآید، فکر میکنیم کلی هزینه منتظرمان است؛ ولی خبر خوب این است که حتی اگر بودجۀ کم، منابع محدود و تیم خیلی کوچک (حتی یک نفره) داشته باشید، باز هم میتوانید از تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک بهره ببرید.
بیایید با هم ایدهها و روشها را مرور کنیم.
۱. به فکر همکاری استراتژیک باشید
از کمهزینهترین روشها برای کسبوکارهای کوچک، میتوان به همکاری با دیگر پیجها اشاره کرد. یعنی چه؟
همکاری یعنی سراغ صفحات اینستاگرامی بروید که مخاطب شما را داشته باشند. دقیقتر بگوییم: کسبوکارهایی که مخاطب شما را دارند، ولی رقیب مستقیم شما نیستند!
مثال بزنیم؟ همکاری باشگاه بدنسازی و داروخانه از همکاریهای خوب محسوب میشود؛ داروخانه به مراجعانی که با کد تخفیف باشگاه بدنسازی برای خرید پروتئین و پودرها میآیند، تخفیف میدهد و برعکس.
برای انتخاب پارتنر تبلیغاتی به ۲ نکته توجه کنید:
- صفحۀ موردنظر را به خوبی تحلیل کنید؛ ممکن است رویکرد یا سیاستهای متفاوتی با آنچه شما اجرا میکنید، داشته باشند
- مطمئن شوید مخاطبان شما مشترک هستند؛ اگر فروشگاه لوازم دکوری خانه دارید، همکاری با صفحۀ قطعات ماشین منطقی به نظر نمیآید
بعد از انتخاب صحیح پارتنر برای همکاری تبلیغاتی، با یکی از روشهای زیر آن را پیاده کنید:
- پست مشترک
- استوریکردن همدیگر (میتواند یک پست از صفحۀ شما، تصویر یا تیزری باشد که میسازید)
- لایو مشترک
- تخفیف برای مشتریان صفحۀ همکار؛ مثلاً مخاطب با کد تخفیف خاصی، میتواند ۲۰ درصد در خرید محصول یا خدمات از شما تخفیف بگیرد
به یک نمونه پست مشترک نگاه کنید. این پست در هر ۲ پیج منتشر و به افزایش تعامل اینستاگرام آنها منجر میشود.
حالا بیایید ببینیم به چه اهدافی، میتوانید از این طریق برسید:
- معرفی خودتان به افراد جدید (افزایش آگاهی)
- افزایش فالوور
- افزایش تعامل پیج
- جذب مشتری احتمالی
- افزایش فروش
چند ایده هم بررسی کنیم؟
مثلاً کسبوکار محلی که بهتازگی کار خود را در شهر شروع کرده است، میتواند با یکی از کسبوکارهای قدیمی شهر همکاری کند. این پست مشترک یک نوع حمایت میتواند باشد که بسته به ارتباط هر ۲ طرف، رایگان و پولی خواهد بود.
یک ایدهٔ دیگر هم همکاری مدتدار ۲ کسبوکار مثل سالن زیبایی با داروخانه است. بخش آرایشی داروخانه در صورتی که پیج دارد، میتواند مدام در مراحل و شرایط مختلف، سالن زیبایی را تبلیغ کند.
۲. مسابقه برگزار کنید
مسابقه روشی است که توسط خودتان و فالوورها انجام میشود. برگزاری مسابقه بسته به هدف و هزینهای که میکنید میتواند بسیار متفاوت باشد.
اگر هدف شما افزایش تعامل باشد، این موارد را امتحان کنید:
- در کپشن پرسش یا موضوعی مطرح کنید و به بهترین یا خلاقانهترین کامنت جایزه دهید (میتوانید ملاک برای انتخاب برنده را تعداد لایکهای یک کامنت قرار دهید تا فالوور افراد بیشتری را به پیج شما بیاورد)
- از فالوورها بخواهید برای شرکت در قرعهکشی، تعداد صفحات مشخصی (مثلا ۵ نفر) را تگ کنند
- مشتری که محصولی از شما میخرد، آن را استوری کند و صفحۀ شما را تگ کند تا در قرعهکشی جایزه ببرد
- در کپشن سوال بپرسید و از بین کسانی که جواب صحیح را کامنت میکنند، به قید قرعه جایزه دهید
- از کاربران بخواهید، پست شما را استوری کنند، بعد با قرعهکشی از بین آنها، جایزه دهید
یک نمونه مسابقه و شرایط آن را در تصویر زیر ببینید:
اگر هدف شما جذب فالوور باشد، این موارد را امتحان کنید:
- از بین کسانی که در تاریخ مشخصی شما را فالو کردهاند، با قرعهکشی جایزه دهید؛ برای تسریع روند از مخاطبان خود بخواهید تا دوستان خود را به فالوی پیج و شرکت در مسابقه دعوت کنند تا هر ۲ شانس خود را برای جایزه امتحان کنند
- بین فالوورهای خود قرعهکشی کنید؛ برای افزایش تعامل در این روش، میتوانید قرعهکشی را در لایو برگزار کنید و قبل از شروع توضیح دهید اگر کسی برنده شد و در لایو حضور نداشت، جایزه به نفر بعدی میرسد
نکته: تشویق به فالو، نیازمند محرک قوی است! یعنی اگر مخاطب به صرف مسابقه بخواهد شما را فالو کند، نیاز به جایزۀ باارزشی دارید تا او را ترغیب کنید.
جایزه میتواند از محصولات خودتان باشد و اگر صفحۀ خوبی داشته باشید و خود را به درستی معرفی کنید – بیو، هایلایتها و پستها – همین که کسی در صفحۀ شما تگ شود، کافی است! سر به پیج میزند و یک پیج خوب زمان کمی میخواهد تا دل مخاطب را ببرد.
خلاصه، برخورد اول مخاطب با پیج خصوصاً بالای آن بسیار تعیین کننده است؛ متن بیوی کسبوکار را خوب بنویسید، از تصویر پروفایل مناسبی استفاده کنید، لینک سایت یا کانالهای دیگر خود را قرار دهید، هایلایت رضایت مشتری، ثبت سفارش و معرفی محصول داشته باشید و در آخر، پستهای با کیفیت منتشر کنید.
به تصویر زیر نگاه کنید که به ۲ مزیت اصلی خود در بیو اشاره کرده است تا کاربران جدید را ترغیب کند.
نکتهٔ بعدی را هم از قلم نیندازید: در روزهای نزدیک به مسابقه یا همزمان با آن، پست و استوری مربوط به کسبوکار خود بگذارید. برای مخاطب توضیح دهید چکار میکنید و چه محصول یا خدمتی ارائه میکنید.
این کار چه فایدهای دارد؟ مخاطبی که برای جایزه شما را فالو کرده، با شما بیشتر آشنا میشود و فرصت بیشتری دارید او را متقاعد کنید بعد از قرعهکشی بماند و از شما خرید کند. حتی میتوانید پستهای مهم را پین کنید تا بالای صفحه، نمایش داده شود و مخاطب به محض ورود، آنها را ببیند.
مثلاً در تصویر زیر، با دیدن کتگوری (Tour Guide) متوجه حوزۀ فعالیت صفحه میشویم و در ادامه با پینکردن پستهای معارفه مثل «کشواد کیست» با آن بیشتر آشنا میشویم و دلیل نامگذاری صفحه را متوجه میشویم.
۳. به سراغ تبلیغات بازدیدی بروید
روش دیگر تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک، تبلیغات بازدیدی است؛ یعنی تبلیغ شما بهصورت استوری یا پست توسط یک پیج یا اینفلوئنسر منتشر شده و شما بهازای تعداد دفعات بازدید از تبلیغ، پول میدهید. برای این نوع تبلیغات، ۲ راه دارید:
ابتدا باید لیست پیجهای پربازدید اینستاگرام را درآورید و از بین آنها موارد مناسب برای کسبوکار خود را انتخاب کنید؛ سپس به آنها پیام دهید و وارد مذاکره شوید. در این پروسه ممکن است صفحاتی را جا بیندازید یا حین مذاکره از پاسخدهی نامناسب برخی صاحبان پیج و زمان زیادی که از شما میگیرد، کلافه شوید
راه دیگر؟ جریان! جریان برای شما لیست صفحات را جمعآوری کرده و شما فقط آنها را انتخاب میکنید
جریان، پلتفرم تبلیغات در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است که به شما کمک میکند تبلیغات پربازده و راحتی داشته باشید. چطور با آن کار کنیم؟
فقط کافی است در جریان ثبتنام کنید و یک کمپین بسازید. حالا از شما دربارۀ نوع کسبوکار، حدود بودجه و هدفتان میپرسد. سپس نوع محتوا را انتخاب و مقدار بودجه را مشخص میکنید.
برای مثال، با بودجۀ ۳ میلیون تومان، تبلیغ شما حدوداً در ۷ پیج نمایش داده خواهد شد و بین ۶۵۰ تا ۲۶۰۰ تعامل رقم خواهد خورد. انتخاب پیجها هم براساس الگوریتم هوشمند جریان بر اساس بیش از ۳۰ هزار کمپین اجراشده انجام میشود. البته خودتان میتوانید از بین پیجهای پیشنهادی، چند گزینه را انتخاب کنید که به نظرتان مناسبتر است.
بعد از این مراحل، فقط محتوای تبلیغ را در وبسایت جریان بارگذاری، تاریخ شروع و پایان کمپین و صفحات موردنظرتان را انتخاب میکنید و همهچیز اتوماتیک اجرا میشود.
این نوع تبلیغ برای چه اهدافی مناسب است؟
- بالابردن آگاهی از برند
- افزایش فالوور
- وایرال شدن یک پست و افزایش تعامل پیج
- اطلاعرسانی کمپین فروش تا همه از تخفیفها مطلع شوند
به نمونه تبلیغات املاک نگاه کنید:
۴. تبلیغات اینفلوئنسری، ولی محدود را در برنامه داشته باشید
تبلیغات اینفلوئنسری حتما نباید با اینفلوئنسرهای بزرگ باشد؛ میتواند با اینفلوئنسرهای با فالوور کمتر، ولی تخصصی مثل اینفلوئنسرهای حوزۀ دیجیتال مارکتینگ باشد. هم پول کمتری میگیرند و هم مخاطبانی دارند که میتوانند مشتریان آیندۀ شما باشند.
نکته: اینجا باید بهشدت در انتخاب اینفلوئنسر وسواس به خرج دهید! حتماً فالوورهای آنها و تعامل پیج را بررسی کنید.
برای پرداخت هزینه، میتوانید از این روشها استفاده کنید:
- قرارداد به ازای فروش
بهازای فروش توافقی، مبلغ مشخصی پرداخت کنید؛ مثلاً اگر ۳۰ نفر از طرف اینفلوئنسر در دوره ثبتنام کنند، مبلغ مشخصی طبق قرارداد میپردازید. در این موارد بهتر است یک تعداد حداقلی مشخص میکنید؛ مثلاً اگر حداقل ۲۰ نفر ثبتنام نکنند، پولی پرداخت نمیکنید.
- خدمات یا محصول رایگان به او دهید
مثلاً اگر رستوران دارید، یک روز غذای رایگان یا اگر لوازم آرایشی و بهداشتی میفروشید، محصولات خود را برای او ارسال کنید تا از آن استفاده کند و در استوری یا پست نظر دهد
اینفلوئنسر چطور کسبوکار را تبلیغ میکند؟
- بهترین حالت؟ در یک ویدئو دربارۀ کسبوکار شما حرف بزند و از تجربۀ شخصی خود در استفاده از محصولات و خدمات شما بگوید
- یکی از پستهای شما را استوری و مخاطب را به دیدن پیج دعوت کند
این نوع تبلیغ برای چه اهدافی مناسب است؟ آگاهی از برند، پروموت محصول یا خدمات، افزایش فروش و جذب فالوور.
فراموش نکنید برای تبلیغات اینفلوئنسری هم میتوانید از جریان کمک بگیرید. چه مزیتی دارد؟
- برای انتخاب اینفلوئنسرها، با کمک فیلترها به بهترین گزینهها میرسید؛ فیلتر قیمت، تعداد فالوور، لوکیشن، حوزۀ فعالیت و…
- نیاز نیست دنبال اینفلوئنسر بگردید یا با او مستقیم ارتباط بگیرید
- پرداخت بهازای تعرفۀ مشخصی انجام میشود که همان جا میتوانید تعرفهها را با یکدیگر مقایسه کنید
نکته: میتوانید با اینفلوئنسرهای محلی کار کنید که نتیجهٔ خوبی برای شما دارد. چرا؟ افرادی آنها را دنبال میکنند که به شما دسترسی دارند، به اینفلوئنسر اعتماد دارند و آمادهٔ آشنایی با پیشنهادهای جذاب از شهر یا منطقهٔ خودشان هستند. برای مثال، در ویدئو زیر، یک اینفلوئنسر محلی در حال تبلیغ یک کسبوکار محلی است.
حالا که میدانیم در تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک چکار باید کنیم، بیایید ببینیم چطور صفحۀ خود را برای تبلیغ آماده کنیم.
۴ کاری که باید قبل از تبلیغات در اینستاگرام بکنید
برویم سر اصل مطلب!
۱. برنامهریزی مشخص و تدوین استراتژی
شکی نداریم اینستاگرام ابزار قدرتمندی برای رشد و پیشرفت کسبوکارهای کوچک است. برای اینکه بهترین نتیجه را از تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک بگیرید، به استراتژی نیاز دارید.
تدوین استراتژی برای آن است که از امکانات موجود، بهترین بهره را ببریم. پس این مراحل را طی کنید:
- در قدم اول هدف خود را از تبلیغ مشخص کنید
برای مثال، ممکن است بخواهید آگاهی از برند خود را ۱۰ درصد افزایش دهید یا با کمک اینفلوئنسرها ۱۰۰۰ فالوور جدید در ۲ ماه بگیرید.
- سپس تعیین کنید مخاطب شما کیست؟
زن است یا مرد؟ چند سال دارد؟ چه علایق و ارزشهایی دارد؟ شناخت پرسونای مخاطب کمک میکند تبلیغی داشته باشید که برای او جذاب باشد.
- بعد رقبا را بررسی کنید
نقاط ضعف و قوت، فرصتها و تهدیدها را بسنجید؛ باید خودتان را خیلی خوب بشناسید. قرار است چه مزیتی به مخاطب ارائه کنید؟ میتوانید نقاط ضعف خود را جبران کنید؟
وقتی ویژگیها و نقاط قوت بیزینس را بشناسید، در تبلیغ به آنها اشاره میکنید؛ برای نوشتن یک کپی مناسب برای تبلیغ، از ویژگیهای محصول و کسبوکار به مزیتهای آن برسید؛ ترکیبی از ویژگیها و مزایا، برگ برندهٔ شماست. به تصویر زیر توجه کنید:
- در آخر، برنامهریزی کنید
بدون برنامهریزی که کار پیش نمیرود:
۱. برای انتشار پست و استوری تقویم محتوایی داشته باشید
۲. بررسی کنید آیا خودتان وارد پروسۀ پیدا کردن و مذاکره با پیجها و اینفلوئنسرها میشوید یا از پلتفرمهایی مثل جریان کمک میگیرید؟
۳. چه میزان هزینه برای تبلیغات کنار گذاشتهاید و چه مقدار برای افزایش یا کاهش آن انعطاف دارید؟
داشتن برنامه به شما کمک میکند روی یک خط صاف به سمت هدف حرکت کنید. در نهایت، انجام این ۴ مرحله، استراتژی تبلیغاتی شما را مشخص میکند.
۲. آمادهکردن پیج، از بیو تا پست!
قبل از آنکه مهمان دعوت کنید، به سروگوش خانه برسید! برای جذب فالوور جدید، حتما پیج خود را بهینهسازی کنید. ظاهر یک پیج اینستاگرامی، اولین چیزی است که مخاطب با آن روبهرو میشود؛ از بیو بگیرید تا هایلایتها و پستها. از المانهای اولیۀ مهم در یک پیج میتوان به این موارد اشاره کرد:
- تصویر پروفایل
اگر لوگوی مناسبی دارید، از تصویر لوگو استفاده کنید و اگر تمرکز شما بر پرسونال برندینگ است و ماهیت کسبوکار میطلبد، تصویر خودتان را در پروفایل قرار دهید.
برای مثال، اگر میکاپ آرتیست هستید، بهتر است از تصویر خودتان برای پروفایل استفاده کنید؛ ولی اگر فروشگاه محصولات آرایشی دارید، ترجیحاً از تصویر لوگو استفاده کنید.
- نام کسبوکار
انتخاب صحیح نام کسبوکار کمک میکند بیشتر در ذهن مخاطب بمانید و کمتر از ذهن او پاک شوید. از طرفی، املای راحت یوزرنیم هم باعث میشود زودتر جستوجو شوید و بهخاطر تایپ اشتباه، گم نمیشوید؛ از کلمات ناخوانا یا حروفچینی بیمعنی استفاده نکنید. برای مثال، «لاکو» از آن نامهایی است که خوب در ذهن میماند.
- کتگوری کسبوکار
کتگوری کسبوکار، تکلیف شما را مشخص میکند؛ آیا آرتیست هستید، در حوزۀ پوشاک فعالاید یا لوازم دکور میفروشید؟
برای مثال، در تصویر بالا، کتگوری کسبوکار، «Clothing, brand» یعنی حوزۀ پوشاک و برندینگ است.
- بیو
در بیو قرار است خودتان را معرفی کنید. ۱۵۰ کلمه هم فرصت دارید. بهتر است خیلی ساده، خلاصه و صادقانه کسبوکار خودتان را معرفی کنید. در مقالۀ «چطور متن بیو برای کسبوکار خود بنویسیم» بیشتر توضیح دادیم.
و در ادامه مواردی مانند لوکیشن، قرار دادن لینک وبسایت یا لندینگ پیج، شماره تماس و سایر روشهای ارتباطی، هایلایت و پستها به تکمیل آن کمک میکنند.
برای مثال، در تصویر زیر میبینیم این پیج در بیو بهخوبی خود را معرفی کرده، برای اعتمادسازی به «نماد اعتماد الکترونیک» اشاره کرده و کال تو اکشن دارد: «هایلایت قرمز رو از دست نده». در نهایت، لینک سایت و هایلایتها، کمکی برای تکمیل بیو هستند.
نکته: اگر میخواهید در بیو لینکی قرار دهید، میتوانید مخاطب را به لندینگ پیج خود راهنمایی کنید و آن را طبق اصول طراحی کنید؛ یعنی توضیح دهید که هستید، چه خدمات یا محصولی ارائه میدهید، چرا باید شما را انتخاب کنند و چطور میتوانند سفارش خود را ثبت کنند یا از خدمات شما بهره ببرند.
در آخر اینکه قبل از تبلیغ، حتما چند پست با کیفیت به صفحۀ خود اضافه کنید. ترکیب پست، استوری و هایلایتها پیج شما را مثل یک خانه گرم میکند و به مخاطب احساس اعتماد و راحتی میدهد.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان۳. تجزیهوتحلیل پیجها برای تبلیغات
بعد از آنکه هدف و استراتژی تعیین کردید و پیج خود را آماده کردید، وقت آن است پیجها را برای تبلیغ، تجزیه و تحلیل کنید. سعی کنید در انتخاب پیج مناسب برای تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک این فاکتورها را لحاظ کنید:
- اعتبار صفحه
از تعداد فالوورهای واقعی مطمئن شوید؛ لازم نیست حتماً تعداد زیادی فالوور داشته باشند، بلکه واقعیبودن و تعاملپذیری فالوورها مهمتر است.
میتوانید استوریهای آنها را دنبال کنید تا با نوع محتوا و میزان خلاقیت آنها آشنا شوید یا به آنها دایرکت دهید و بخواهید میزان تعامل مخاطب با صفحه (میزان ویو، لایک، اشتراکگذاری و ریپلای استوری یا پست) را نشان دهند.
- مرتبط و تخصصی بودن
مخاطب شما همهجا نیست، پس الکی پول خرج هر صفحهای نکنید؛ مستقیم بروید آنجایی که وجود دارد. مثال بزنیم؟ مشارکت صفحات فروشگاه لوازم آرایشی با اینفلوئنسرهای میکاپ آرتیست است.
- کیفیت محتوا
اگر کیفیت محتوای یک پیج پایین باشد، احتمالاً باید به واقعی بودن فالوورها شک کنید!
- حوزۀ فعالیت
حتماً نباید حوزه فعالیت مشترکی داشته باشید، فقط اطمینان حاصل کنید پرسونای مخاطب شما نزدیک بهم باشد. مثلاً ساکنان شهری که هستید، پیج را دنبال میکند.
- نمونههای قبلی تبلیغ
نمونۀ کار، همیشه کمک میکند راحتتر تصمیمگیری کرده و بین دو اینفلوئنسر، بهترین را انتخاب کنید.
در مقالهٔ «آنالیز پیج اینستاگرام رقبا و خودمان» دربارهٔ چند ابزار خوب برای تجزیهوتحلیل پیج صحبت کردیم. پیشنهاد میکنیم بعد از این مقاله، آن را مطالعه کنید.
۴. ساخت محتوای تبلیغاتی حرفهای
هر تبلیغ حرفهای از یک سری المانهای مهم ساخته میشود:
- تصویر یا ویدئو با کیفیت
- کپشن درست برای تکمیلکردن محتوای تبلیغاتی و برانگیختن مخاطب برای تعامل با تبلیغ
- تیتر جذاب
- کالتواکشن واضح
معمولاً تاثیر ویدئو میتواند عمیقتر از تصویر است؛ چرا که بهتر و طولانیتر مخاطب را با خود همراه میکند (خصوصاً در اینستاگرام میتوانید از ریلز استفاده کنید).
قبل از ساخت تبلیغات ویدئویی اینستاگرام این چند نکته را رعایت کنید:
- برنامهریزی و هدفگذاری (تعیین هدف، لحن، مدتزمان ویدئو، مخاطب هدف، بودجه و نوع تبلیغ مثل تیزر، آموزشی یا توضیحی)
- نوشتن سناریو شامل جزئیات صحنه، دکور، اکت بازیگرها و نمای دوربین و غیره
- طراحی استوری برد که سناریو را تصویرسازی کنید
برای آموزش بیشتر میتوانید دورۀ اصول تولید محتوای تبلیغاتی یکتانت را شرکت کنید. این دوره شامل ۳ فصل ساخت ویدئو تبلیغاتی حرفهای، اصول طراحی بنرهای تبلیغات کلیکی و اصول کپی رایتینگ حرفهای است. در آخر هم بعد از قبولی در آزمون پایاندوره، مدرک ۲ زبانه به نام خودتان صادر میشود.
برای موفقیت آمادهاید؟
موفقیت در تبلیغات اینستاگرام برای کسبوکارهای کوچک شدنی است؛ فقط نیاز دارید:
- هدف خود را از تبلیغ مشخص کنید
- مخاطب را بشناسید
- پیج را بهینهسازی کنید
- محتوا با کیفیت و منظم منتشر کنید
- از تبلیغات، هوشمندانه و با استراتژی استفاده کنید
امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد. منتظر نظرات شما هستیم.
کارتون درسته متشکرم آموزش هاتون ارزشمنده
موفق باشید
عالی و مفید، ذهنتان آرام دستانتان پربار..