تبلیغات در پین گفت‌وگو روبیکا فقط با چند کلیک

۱۵ روش افزایش تعامل در اینستاگرام (+ نمونه واقعی)

مقالات دیجیتال مارکتینگ | فاطمه هدیه‌لو | تاریخ بروزرسانی : ۵ شهریور ۱۴۰۳

۱۵ روش افزایش تعامل در اینستاگرام

دنبال راهی برای افزایش تعامل اینستاگرام هستید؛ چون احساس می‌کنید روح سرگردانی هستید که هیچ‌کس شما را نمی‌بیند؟ نه خبری از لایک و کامنت است و نه کسی دایرکت می‌دهد؟

هرکسی که در اینستاگرام فعالیت کند، با آمار پایین پیج سرخورده می‌شود؛ ولی شرایط لزوماً این‌طور نمی‌ماند. برای افزایش تعامل فالوورها راه‌هایی وجود دارد، هم پست و هم استوری! ما در این مقاله می‌خواهیم یکی‌یکی سراغ هر کدام برویم.

اگر روش‌های این مقاله را به کار بگیرید، مطمئن باشید شاهد رشد آمار پیج خود خواهید بود.

 

تعامل در اینستاگرام یعنی چی؟

هر واکنشی که مخاطبان به محتواهای منتشرشده در اینستاگرام نشان می‌دهند، تعامل نامیده می‌شود. واکنش‌های مخاطبان متنوع است؛ مثلاً لایک، کامنت، ذخیره‌کردن، اشتراک‌گذاری و پیام در دایرکت.

میزان تعامل مخاطبان با محتوای شما نشان می‌دهد چقدر استراتژی شما که در اینستاگرام به کار گرفته‌اید، جواب داده است.

هرچه میزان این تعامل بیشتر باشد، نشانهٔ مثبت‌تری برای الگوریتم اینستاگرام است که محتوای شما را به مخاطبان با علایق مشابه نمایش دهد و همین طور در فید فالوورها بالاتر ببرد (منبع: SocialPilot).

تعامل در اینستاگرام محدود به پست نیست. بخشی از آن هم به استوری مربوط است. درست است که استوری موقت است و به اکسپلور نمی‌رود؛ ولی قسمت بزرگی از تعامل روزانهٔ مخاطبان با پیج شما از طریق همین استوری است.

با افزایش تعامل استوری اینستاگرام، استوری شما جلوتر از دیگر فالووینگ‌های مخاطب قرار می‌گیرد و بیشتر دیده می‌شود. یادتان باشد استوری بار بزرگی از ارتباط با مخاطب و تبدیل او به مشتری را به دوش می‌کشد.

برای به دست آوردن نرخ تعامل اینستاگرام هم یک فرمول ساده وجود دارد: کل تعامل‌های یک محتوا را جمع و بر بازدید تقسیم کنید. یک راه ساده‌تر؟ استفاده از ابزارهای آنلاین مثل کاری که ما برای پیج ورزش ۳ کردیم و نرخ تعامل پیج را بر اساس پست‌های ۹۰ روز اخیر فهمیدیم:

نرخ تعامل ورزش ۳

این کل داستان تعامل بود. قسمت مهم روش‌های افزایش تعامل در اینستاگرام است که در ادامه، در ۲ بخش آن را بررسی می‌کنیم.

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

۱۰ روش افزایش تعامل اینستاگرام

روش‌هایی که در این بخش مثال می‌زنیم، از کیف جادویی در نیامده‌اند. همان کارهایی هستند که باید به‌طور مداوم برای بهبود پیج خود انجام دهید.

در اینجا برای انتخاب روش‌های افزایش تعامل اینستاگرام از ایران، از تجربه و ۳ منبع socialinsider و Later و reportei کمک گرفتیم.

 

۱. بالای پیج خودتان را بهینه کنید (بیو، تصویر، هایلایت و سایر موارد)

پیج شما شناسنامه‌تان در اینستاگرام است. مخاطبان قبل از اینکه فالوور شما شوند و در نتیجه بیشتر با شما تعامل کنند، به پیج نگاه می‌کنند؛ پس باید آن را بهینه و آماده کنید. این بهینه‌سازی هم برای این است کشف شوید و هم جذب کنید.

بالای پیج شما چند بخش دارد که هر کدام را یک طور می‌توانید بهینه کنید:

  • تصویر پروفایل

بهتر است از لوگوی مجموعه استفاده کنید. بعد می‌توانید در مناسبت‌های خاص با لوگو بازی کنید؛ مثلاً در عید نوروز سبزه به لوگو اضافه کنید یا کارهایی که با هویت برندتان هم‌خوانی دارد.

  • نام کاربری

نام کاربری هم باشد مثل تصویر پروفایل به‌راحتی برای مخاطب قابل شناسایی باشد و هم خیلی ساده در جست‌وجو پیدا شود. بهتر است نام کاربری‌تان در پلتفرم‌های مختلف یکسان باشد.

  • بیو

در قسمت بیو، اطلاعات بسیار مهمی را وارد می‌کنید. اول نوع کسب‌وکار خود را به‌درستی انتخاب کنید؛ مثلاً خرده‌فروشی، تبلیغات یا زیبایی. بعد از آن بر اساس مخاطب خود، متن کوتاهی بنویسید که بگوید چه می‌کنید و مزایای شما برای مخاطب را روشن کند؛ آن چیزی که مخاطب جای دیگر پیدا نمی‌کند.

در متن بیو پیج کسب‌وکار یا پیج کاری خودتان، کال‌تواکشن هم اضافه کنید و در آن مخاطب را به مثلاً خرید از وبسایت یا دیدن هایلایتی خاص دعوت کنید. در زیر آن، می‌توانید چند لینک اضافه کنید؛ مثل لینک وبسایت یا آدرس کانال تلگرام.

در انتهای متن هم جایی است که لوکیشن خود را وارد می‌کنید. اگر کسب‌وکار شما محلی فیزیکی دارد، آدرس لوکیشن آن را اینجا بزنید تا مشتریان راحت‌تر شما را پیدا کنند.

در تصویر زیر بیوی یکتانت را می‌بینید که شامل ۴ بخش اصلی است:

بیو یکتانت برای افزایش تعامل اینستاگرام

قسمت بعدی بالای پیج، هایلایت‌ها هستند. در بخش هایلایت می‌توانید سوابق موفقیت خود را آرشیو کنید؛ مثلاً نظر افرادی که از محصول یا خدمت شما راضی بوده‌اند، نمونه‌کارهای موفق که به آن‌ها افتخار می‌کنید، خدمات و محصولات جدید و… را قرار دهید.

در تصویر زیر هایلایت‌های پیج یکتانت را می‌بینید که شامل کمپین‌های موفق، خدمات جدید و نظر دانشجویان دوره‌های آکادمی یکتانت است:

هایلایت‌های پیج یکتانت

به‌طور کلی، پیشنهاد ما برای هایلایت‌ها این موارد است:

  • پرسش‌های متداول و پاسخ به مشکلات رایج کاربران خودتان
  • درباره ما (چه کسی هستید، چه کاری می‌کنید و چه تفاوتی دارید)
  • نحوهٔ ثبت سفارش
  • راه‌های ارتباطی
  • رضایت مشتریان

به این مسئله به این شکل نگاه کنید که مخاطب شما را با کمک هایلایت‌ها می‌شناسد و متوجه می‌شود پیجی پاسخ‌گو هستید؛ این مسئله باعث می‌شود با پیج شما بیشتر تعامل داشته باشد.

مقاله پیشنهادی: ۴ راه اجرای تبلیغات ویدیویی اینستاگرام از ایران

۲. انتشار ریلز الان از همه‌چیز مهم‌تر است

ریلز اینستاگرام پرتعامل‌ترین محتوای این پلتفرم و راهی تضمین‌شده برای افزایش تعامل و ورود به اکسپلور اینستاگرام است. آمار سایت SocialPilot، میانگین نرخ تعامل ریلز را ۱/۲۳ درصد برآورد کرده است!

به‌علاوه، ریلز یکی از ۴ بخش اصلی منوی اینستاگرام را به خود اختصاص داده و مخاطب به‌راحتی درون رودخانهٔ بی‌انتهایی از آن سر می‌خورد. همچنین، ابزار قدرتمند صدا را دارد که باعث ترندشدن و دیده‌شدن ویدئوها می‌شود. آهنگ‌ها و صداهای مختلف هرچند وقت یک بار کل اینستاگرام را پر می‌کنند.

بعضی آهنگ‌های ترند جهانی هستند و بعضی مختص اینستاگرام فارسی. برای اینکه از جدیدترین صداها و آهنگ‌های ترند باخبر باشید، باید اینستاگرام فارسی و غیر فارسی را دنبال کنید. خیلی وقت‌ها آهنگ‌های ترند از تیک‌تاک شروع می‌شوند؛ پس بد نیست آنجا را هم زیر نظر داشته باشید.

هنگام ساخت ریلز هم اینستاگرام برخی صداها و آهنگ‌های ترند را پیشنهاد می‌دهد که می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید. یادتان باشد همهٔ آهنگ‌ها و صداهای ترند مناسب همه نیست؛ مثلاً گاهی یک صدا مختص مثلاً فروشنده‌های اینستاگرامی می‌شود و شما اگر بلاگر روانشناسی باشید، احتمالاً نمی‌توانید مثل بقیه از آن ترند استفاده کنید.

انتشار ریلز که دیگر بدیهی است؛ ولی مشکل اینجاست که همه در حال انتشار ریلز هستند؛ چطور ما دیده شویم! در اینجا خلاقیت نقش اصلی را بازی می‌کند.

صداها و آهنگ‌های ترند اینستاگرام شما را به اکسپلور کاربران می‌برد؛ ولی محتوایی که بدون هیچ خلاقیتی، کار دیگران را تقلید کند، ارزشی ایجاد نمی‌کند و به یاد نمی‌ماند.

برای مثال در تصویر زیر، روی صدای یک ویدیو کلیک کردیم و به مجموعه‌ای از ویدیوها که با آن ساخته شده بود، رسیدیم. همان طور که می‌بینید بازدید چند ویدیوی اول میلیونی است و به دنبال همان هم تعداد لایک‌ها، کامنت‌ها و اشتراک‌گذاری به‌شدت بالاست.

آمار ریلز با موزیک ترند

به همین شکل می‌توانید بفهمید کدام صداها و ویدیوها ترند هستند و بازدید بالایی می‌آورند. البته بهتر است ترندها را در روزهای ابتدایی پیدا کنید و به کار بگیرید که اشباع نشده‌اند؛ چراکه پس از مدتی، آن‌قدر ویدیوهای مختلف با آن ساخته می‌شود که ممکن است حتی مخاطب علاقهٔ خود را به آن از دست دهد.

بعضی خلاقیت را فقط در ابتدای ریلز به کار می‌برند و قلابی عجیب و نامتناسب با بقیهٔ ویدئو برای آن انتخاب می‌کنند که باعث جلب توجه مخاطب می‌شود. برای مثال، ویدئو را با رنده‌کردن هویج روی کاپوت یک ماشین گران‌قیمت شروع می‌کنند.

این ویدیوی اینستاگرام نوین هاب همین تکنیک را به کار گرفته است:

 

 

عدهٔ بسیار کمی اکثراً ناخواسته و گاهی خواسته در اینستاگرام ترندساز می‌شوند؛ یعنی موضوعی مرتبط با ویدئوی آن‌ها یا کل ویدئو را دیگران قرض می‌گیرند و از آن استفاده می‌کنند. گاهی هم ویدئوی آن‌ها میم می‌شود.

این ژانرها ترندها یک راه دیگر برای دیده‌شدن توسط مخاطبان است؛ برای مثال به ترندی فکر کنید که فروشنده و مشتری شروع به درددل می‌کردند و ناگهان فروشنده سبزی روی میز می‌گذاشت و شروع به پاک‌کردن آن می‌کردند.

البته باز هم با رویکردی خلاقانه و اختصاصی خود سراغ این ترندها بروید تا یکی از هزارها نباشید. کسب‌وکاهای B2B هم می‌توانند از این ترندها برای دیده‌شدن استفاده کنند؛ به‌شرطی که با جنس، هویت و اهداف آن کسب‌وکار تناسب داشته باشد.

برای اینکه بفهمید کدام ژانر یا ترند با شما تناسب دارد، باید آن‌ها را دنبال کنید و ببینید در کدام یک می‌توانید خودی نشان دهید؛ مثلاً ژانر سبزی پاک‌کردن به‌درد کسب‌وکار فروش آهن‌آلات شاید نخورد. باز هم بستگی به خلاقیت شما و شخصیت برند دارد.

برای نمونه اول این ویدیو از اینستاگرام یکتانت را ببینید. این ویدیو طنز دارد؛‌ ولی در حدی که با شخصیت برند یکتانت تناسب داشته باشد:

 

 

خلاصه، افزایش تعامل اینستاگرام با کمک ریلز به تسلط به ترندها و خلاقیت هم‌زمان با توجه به هویت برند بستگی دارد.

 

۳. محتوایی منتشر کنید که برای اشتراک‌گذاری مناسب باشند

کاربران اینستاگرام علاقهٔ زیادی به اشتراک‌گذاری محتواهای جالب دارند. برخی محتواها شانس بیشتری برای دیده‌شدن دارند. یکی از محبوب‌ترین محتواهای اینترنتی میم است. میم بامزه و جالب است و می‌توان آن را با هر موضوعی مرتبط کرد.

برای نمونه، تصویر زیر یک میم مرتبط با المپیک ۲۰۲۴ است که اسنپ‌فود آن را مال خود کرده است:

میم اسنپ فود

مخاطبان میم را دوست دارند، آن را لایک می‌کنند، برای آن کامنت می‌گذارند و برای هم می‌فرستند. به‌علاوه، میم آن‌ها را به شما علاقه‌مندتر می‌کند. میم هم برای افزایش لایک اینستاگرام خوب است و هم اشتراک‌گذاری و کامنت!

محتواهای محبوب بعدی، تصویرنوشته‌هایی هستند که حاوی سخن بزرگان، نقل‌قول، جملات جالب و توییت هستند. برخی پیج‌ها فقط چنین گرافیک‌هایی منتشر می‌کنند.

اگر جملاتی بامزه، انگیزشی یا الهام‌بخش بنویسید، کاربران را تشویق می‌کنید آن را استوری کنند. توییت‌های جالب و ترند توییتر هم خیلی زیاد در اینستاگرام دیده می‌شوند. می‌توانید توییت‌های خود در توییتر یا توییت‌های جالب دیگران را به اشتراک بگذارید.

برای نمونه این پست اسلایدی از پیج دستیار را ببینید:

نمونه پست اسلایدی برای افزایش تعامل اینستاگرام

پست‌های اسلایدی با محتوای آموزشی، پشت‌صحنه، اینفوگرافیک، داده‌ها و آمار جذاب بسیار محبوب‌اند. در پست‌های اسلایدی می‌توانید تا ۱۰ اسلاید، تصویر، متن یا ویدئو بگذارید. همین باعث می‌شود مخاطب بیشتر روی این پست‌ها بماند و شانس بیشتری برای تعامل با آن وجود داشته باشد.

پست‌های بلاگ منبع خوبی برای ساخت پست‌های اسلایدی است. تصویر زیر پست اینستاگرام یکتانت است که از روی مقالهٔ «تبلیغات دندانپزشکی» ساخته شده است:

نمونه پست بلاگ جذاب

تصویر زیر اینفوگرافیک پیج بانک مسکن است که روش‌های استعلام وضعیت اعتباری صادرکنندهٔ پیج را خلاصه کرده است؛ این پستی است که حسابی دست‌به‌دست می‌شود.

استفاده از اینفوگرافیک برای افزایش تعامل اینستاگرام

۴. کال‌تواکشن مخصوص برای تشویق به تعامل داشته باشید

اگر افزایش تعامل اینستاگرام را می‌خواهید، مخاطب را به آن تشویق کنید. در پایان کپشن پست‌ها، در پایان ویدئوها، در پست‌های اسلایدی، استوری و همه جا می‌توانید از مخاطب بخواهید به محتوا واکنش نشان دهد.

مثلاً نظر خود را دربارهٔ محتوا بگوید یا از او سؤالی بپرسید که به آن جواب بدهد، بخواهید روی لینک بیو کلیک کند، هایلایت‌ها را ببیند یا به پست‌های قبلی سر بزند. برای نمونه تصویر زیر را ببینید:

افزایش تعامل اینستاگرام با درخواست مستقیم

۵. جشنواره و مسابقه برگزار کنید

هرجا خبر از جایزه باشد، پای مخاطب هم به آن باز می‌شود. پست‌های حاوی جایزه به‌طرز کاملاً مشخصی در آمار تعامل از بقیه متمایزند. جایزه را چطور به مخاطب دهید؟ با پست‌های مسابقه و جشنواره.

مسابقه نباید کار سختی از مخاطب بخواهد. مسابقه‌های اینستاگرامی معمولاً شرایط ساده‌ای دارند؛ مثلاً پاسخ‌دادن به یک سؤال و فالوکردن پیج یا منشن‌کردن یک دوست و لایک‌کردن پست. برنده‌ها هم با قرعه‌کشی مشخص می‌شوند.

پس پست‌های مسابقه از ۲ طرف تعامل می‌گیرند؛ هم اینکه جایزه دارند و هم اینکه شرایط مسابقه از مخاطبان تعامل می‌خواهد.

برای مثال، تصویر زیر مسابقهٔ اسنپ‌فود را نشان می‌دهد که شرط آن فالوکردن پیج و پیش‌بینی نتایج مسابقهٔ فوتبال است:

مسابقه اسنپ‌فود برای افزایش تعامل اینستاگرام

همچنین می‌توانید با پیج کسب‌وکار دیگری همکاری و با هم مسابقه برگزار کنید. پست مسابقه را هر ۲ منتشر کنید، شرط آن را فالوکردن هر ۲ پیج بگذارید و هر ۲ جایزه بدهید. با این کار فالوورهای پیج دیگر هم با شما آشنا می‌شوند.

در مسابقه‌های بزرگ، می‌توانید اینفلوئنسرها را هم وارد کنید تا آن را تبلیغ کنند و باز مخاطب بیشتری بگیرید. پست‌های جشنواره‌ها و فروش‌های ویژه هم قابلیت این را دارد که تعامل را بالا ببرد. فقط لازم است غیر از اعلام جشنواره، جایزه‌ای مثل محصول رایگان یا کد تخفیف خوب برای مخاطبانی بگذارید که کار خواسته‌شده را انجام می‌دهند.

برای مثال، پست را لایک می‌کنند و برای یکی از دوستان خود می‌فرستند یا محصول مورد علاقهٔ خود از شما را به دیگران در کامنت‌ها معرفی می‌کنند.

در تصویر زیر پست مسابقهٔ موتن‌رو را می‌بینید که در کپشن نوشته است از بین کامنت‌ها هم جایزه می‌دهد:

نمونه مسابقه اینستاگرامی برای افزایش تعامل اینستاگرام

۶. به اینسایت احترام بگذارید

به رفتار بچه‌ها دقت کرده‌اید که هر کاری می‌کنند، واکنش پدر و مادر را نگاه می‌کنند و بر اساس آن تصمیم می‌گیرند چطور ادامه دهند؟ این کار را شما با اینسایت اینستاگرام باید انجام دهید.

فرض کنید یک پست حاوی میم منتشر کردید. در اینسایت آمار آن را با دیگر پست‌ها مقایسه کنید و ببینید چطور عمل کرده است. چند کاربر با آن پست مواجه شده‌اند، چه درصدی از آن‌ها با آن تعامل داشته‌اند، چند درصد از مخاطبان پست فالوور شما بوده‌اند و چند درصد نه.

این کار را برای هر پست انجام دهید تا بفهمید کدام استراتژی‌ها در افزایش تعامل اینستاگرام برای شما موثر بوده است تا آن استراتژی را بیشتر انجام دهید.

پیشنهاد می‌کنیم اطلاعات خود را هفتگی ثبت کنید و یک داشبورد در لوکر استودیو بسازید. برای اینکه بتوانید تاثیرگذاری و عملکرد هر نوع پست را مشخص کنید، یک تگ برای هرکدام تعریف کنید.

مثلاً به تگ‌های پیج ما در اینستاگرام نگاه کنید: برخی پست‌ها با هدف افزایش آگاهی و اورنس منتشر می‌شوند و برخی مخصوص افزایش تعامل پیج است.

ثبت اطلاعات و داده‌ها

۷. خودتان هم با فالوورها تعامل داشته باشید

وقتی محتوایی منتشر کنید که از مخاطب تعامل بگیرد، کامنت‌ها و دایرکت‌های بیشتری می‌گیرید یا ممکن است در پست و استوری منشن شوید. پس نوبت شماست که زنجیرهٔ تعامل را ادامه دهید.

به کامنت‌های مثبت و منفی پاسخ دهید. از مثبت‌ها تشکر کنید و نظرهایی را که تجربهٔ خوب خود را گفته‌اند، در استوری بازنشر کنید.

به منفی‌ها پاسخ دهید. اگر کاربر دچار سوءتفاهم شده، پاسخی قانع‌کننده دهید و آن را برطرف کنید. اگر اشتباه از شما بوده، دلیل نیاورید و عذرخواهی کنید.

برای نمونه این پست از نوین هاب را ببینید که به کامنت‌های مخاطبان پاسخ داده است:

تعامل با مخاطب برای افزایش تعامل اینستاگرام

دایرکت‌ها را هم بی‌جواب نگذارید. می‌توانید یک جواب خودکار برای همهٔ دایرکت‌های دریافتی بفرستید که از آن‌ها تشکر کند و بخواهد تا پاسخ‌دادن ادمین صبر کنند.

خوب است پست و استوری‌هایی را که در آن منشن شده‌اید، در صفحهٔ خود بازنشر کنید یا اگر انتقادی از شما شده است، در پیج خود به آن پاسخ دهید.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

۸. با دیگران تعامل را شریک شوید

چطور می‌توانید با کمک فالوورهای پیج‌های دیگر تعامل خود را بالا ببرید؟ ۲ راه خوب وجود دارد:

  • لایو

وقتی پیجی لایو می‌گذارد، نوتیفیکیشن آن برای همهٔ فالوورها می‌رود. همین کار به‌تنهایی روشی برای افزایش تعامل با مخاطبان خودتان است؛ ولی اگر با پیج‌های دیگر همکاری کنید، فالوورهای آن‌ها هم به افزایش تعامل اینستاگرام شما کمک می‌کنند. به‌علاوه ممکن است به فالوور هم تبدیل شوند.

ببینید با چه پیج‌هایی موضوع مشترک دارید و حداقل بخشی از فالوورهای آن‌ها، مخاطب بالقوهٔ شما هستند. با این پیج‌ها لایو مشترک بگذارید و دربارهٔ موضوعی که برای مخاطبان هر ۲ پیج جالب است، صحبت کنید.

  • پست اشتراکی

راه دیگر شریک‌شدن با دیگر پست‌های اشتراکی هستند. این پست‌ها در پیج هر ۲ نمایش داده می‌شود و تعداد لایک، بازدید و کامنت برای هر ۲ حساب می‌شود. وقتی پست مشترک می‌گذارید، می‌توانید خلاقیت و نوآوری خود را روی هم بگذارید و فالوورهای خود را با محتوا یا شکلی جدید هیجان‌زده کنید.

برای مثال، تصویر زیر پست مشترک مسابقهٔ دیجی‌کالا و علی‌بابا را نشان می‌دهد که به‌مناسبت المپیک ۲۰۲۴ پاریس برگزار شده است:

پست مشترک دیجی‌کالا و علی‌بابا برای افزایش تعامل اینستاگرام

۹. هشتگ و لوکیشن را از یاد نبرید

اینستاگرام ابزار جست‌وجوی قابل قبولی ندارد؛ ولی ۲ روش برای دسته‌بندی و دسترسی به پست‌ها گذاشته است: هشتگ و لوکیشن.

هشتگ را که از همان ابتدا همه زیر پست‌های خود می‌گذاشتند؛ ولی هر هشتگی به‌درد شما نمی‌خورد. هشتگ مخاطبی را که روی آن کلیک کرده، می‌تواند مستقیم تا پست شما بیاورد. این مخاطب باید به محتوای شما علاقه‌مند باشد تا با آن تعامل کند؛ پس باید هشتگ‌ها با موضوع پیج شما مرتبط باشد.

به‌جای ده‌ها هشتگ مختلف که فقط زیاد استفاده شده‌اند، از چند هشتگ مرتبط استفاده کنید که واقعاً در حوزه‌ٔ کاری شما استفاده می‌شوند؛ مثل این چند نمونه! فلسفهٔ پشت هشتگ یک چیز ساده است: حضور در جای درست جلوی مخاطب پست برای درگیرکردن او.

هشتگ برای افزایش تعامل اینستاگرام

این هشتگ‌ها را دنبال‌کردن رقبای خود پیدا می‌کنید. می‌توانید لیستی از كلمات مرتبط با پیج خود در بیاورید، آن‌ها را در بخش جست‌وجوی اینستاگرام جست‌وجو کنید و ببینید کدام‌یک هشتگ‌های خوبی ساخته‌اند.

کار دیگری که با هشتگ می‌توانید انجام دهید، جاانداختن هشتگی برای برند خود است. این طور وقتی مخاطبان پستی دربارهٔ شما منتشر می‌کنند، اگر از آن هشتگ استفاده کرده باشند، به‌راحتی آن را پیدا می‌کنید و می‌توانید از آن محتوا برای افزایش تعامل اینستاگرام خود استفاده کنید.

راه بعدی لوکیشن است. افراد با کلیک روی لوکیشن می‌توانند پست‌های برتر و اخیر مربوط به آن لوکیشن را ببینند. این کار مخصوصاً به‌درد کسب‌وکارهای حضوری می‌خورد.

پست زیر یوتوپین با لوکیشن مازندران است که کمک می‌کند ۲ دسته افراد پست را ببینند: کسانی که دنبال جای دیدنی یا تور مازندران هستند و ساکنان این منطقه. پست‌های این شکلی طبق تجربه دست‌به‌دست هم می‌شوند. چرا؟ مثلاً ساکنان همان منطقه که مهاجرت کردند، برای دوستان خود می‌فرستند که یک برنامهٔ سفر بچینند (این یک مثال ساده و دیده‌شده بود).

ثبت لوکیشن برای برندینگ در اینستاگرام

۱۰. محتوای باکیفیت را منظم و مداوم منتشر کنید

پیش‌نیاز همهٔ تکنیک‌های افزایش تعامل، محتوای باکیفیت است. هر قدر هم تکنیک‌ها را رعایت کنید و ترفندها را به کار ببرید، تا وقتی که محتوا برای مخاطب جالب و مرتبط نباشد، تعاملی نمی‌گیرید.

تولید محتوای باکیفیت فقط با شناخت درست و عمیق پرسونای مخاطب امکان‌پذیر می‌شود. نیاز است که بدانید نقاط درد مخاطب چیست، به چه چیزهایی نیاز یا علاقه دارد و در محتوای خود با کمک خلاقیت به آن پاسخ دهید.

برای مثال، اگر مخاطب شما جوان نیست، ترندها را نمی‌شناسد، ولی از اینستاگرام استفاده می‌کند، سوارشدن بر موج ترندها شاید شما را به او نرساند و اگر هم رساند، او آن را درک نکند. برعکس برای مخاطبان جوان این روش خیلی خوب جواب می‌دهد.

محتوا در کنار باکیفیت بودن، باید منظم و مداوم منتشر شود. امروز پست بگذاریم و یک هفته خبری از ما نباشد، استراتژی برنده‌ای نیست.

اگر مدتی ناپدید شوید، هم از جلوی ذهن مخاطب دور می‌شوید و او کمتر با پست‌های تعامل می‌کند، هم اینستاگرام مثل قبل محتواهای شما را به مخاطبان نشان نمی‌دهد. در حالی که اگر برعکس این عمل کنید، پس از مدتی شاهد رشد پیج خود خواهید بود.

در مقالهٔ «۱۲ ایده برای تولید محتوا در اینستاگرام + نمونه» دربارهٔ چگونگی ساخت محتوای خوب بیشتر صحبت کردیم. پیشنهاد می‌کنیم بعد از این مقاله مطالعه کنید.همان طور که گفتیم استوری هم نقش

ویژه‌ای در افزایش تعامل در اینستاگرام دارد. در ادامه، ۵ روش برای افزایش تعامل استوری را بررسی می‌کنیم.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

۵ روش افزایش تعامل استوری اینستاگرام

مستقیم برویم سراغ روش‌ها با کمک ۲ منبع SocialMediaexaminer و planable!

 

۱. از استیکرها برای افزایش تعامل استفاده کنید

روی پروفایل خود در صفحهٔ اصلی اینستاگرام کلیک کنید تا استوری جدیدی باز شود، یک عکس یا ویدیو را انتخاب کنید و صفحه را بالا بکشید. در این قسمت استیکرهای استوری را می‌بینید.

استیکرهای استوری برای افزایش تعامل اینستاگرام

این استیکرها چشم‌نوازند و با هدف تعامل‌گرفتن از مخاطب طراحی شده‌اند. به‌علاوه کار با آن‌ها راحت است و مخاطب بدون دردسر گاهی فقط با یک لمس می‌تواند به آن‌ها واکنش نشان دهد.

استیکرهای پرسش، نظرسنجی ، شمارش معکوس و ایموجی هرکدام به شکلی از مخاطب واکنش می‌گیرند. باید با زیرکی و خلاقیت از آن‌ها در استوری‌های روزانهٔ خود استفاده کنید.

مثلاً یک روز برنامهٔ پرسش و پاسخ داشته باشید. مخاطب دربارهٔ موضوعی یا اصلاً با موضوع آزاد سؤال بپرسد و شما جواب دهید.

می‌توانید با نظرسنجی نظر مخاطب را بپرسید. برای مثال، می‌خواهید سلیقهٔ مخاطب را دربارهٔ محصولاتی که بیشتر استفاده می‌کند، بشناسید. استیکر نظرسنجی می‌گذارید و در هر یک از گزینه‌ها یک محصول را بنویسید و ببینید کدام‌یک بیشتر رأی می‌آورد.

شکل دیگر نظرسنجی این است که مخاطب با کشیدن ایموجی روی یک خط صاف میزان علاقهٔ خود را نشان دهد.

برای نمونه در تصویر زیر ۳ تا از استوری‌های جریان را می‌بینید که از استیکر در آن‌ها استفاده شده است:

تلاش جریان برای افزایش تعامل اینستاگرام

در این قسمت امکان اضافه‌کردن لوکیشن و هشتگ هم هست که درست مثل پست، به دیده‌شدن بیشتر استوری شما کمک می‌کنند.

 

۲. پشت‌صحنه پیج را به مخاطب نشان دهید

استوری یک راه ساده و بدون دردسر ادیت ویدئو در اختیار شما می‌گذارد که با مخاطب مستقیم ارتباط برقرار کنید: دوربین را بردارید و با مخاطب دربارهٔ هر چیزی که فکر می‌کنید لازم یا جالب است، صحبت کنید.

مهم‌ترین فایدهٔ این کار این است که مخاطب پشت‌صحنهٔ پیج را می‌بیند. همهٔ ما دوست داریم بدانیم پشت هر چیزی چه خبر است و چه کسانی هستند.

می‌توانید دوربین را میان کارمندان ببرید تا داستان خود را مثلاً از واردشدن به این کار یا اتفاق جالبی که با مشتری افتاده است، تعریف کنند.

می‌توانید محصولات را در روند تولید یا در انبار به مخاطب نشان دهید و دربارهٔ آن توضیح دهید.

اگر مشکلی پیش آمده است، خودتان گوشی را بردارید و مستقیم با مخاطب دربارهٔ آن حرف بزنید. بگویید چطور شد که این پیج را شروع کردید. مخاطبان به این داستان‌ها علاقه‌مند هستند.

همین طور می‌توانید از مخاطب بخواهید سؤالات خود در استیکر پرسش بنویسد و شما سر فرصت با ویدیو به آن‌ها جواب دهید.

خلاصه، هر حرفی که بتوانید خودتان، کارمندان یا مسئول شبکه‌های اجتماعی مستقیم با مخاطب بزند، نه‌فقط برای او جذاب است، بلکه باعث افزایش اعتماد مخاطب به شما می‌شود.

برای نمونه، پیج دونه همیشه محصولات خود را در پشت صحنه و در محل تولید و انبار به مخاطبان معرفی و تبلیغ می‌کند:

نمونه پشت‌صحنه

۳. محتوایی منتشر کنید که ارزش اسکرین‌شات داشته باشد

مخاطبان به چه دلایلی ممکن است از استوری اسکرین‌شات بگیرند؟

  • وقتی محتوا مفید است و به‌درد آن‌ها می‌خورد
  • وقتی تصویر زیبا یا جالبی دارد

هر ۲ روش را می‌توانید استفاده کنید. اول اینکه تصویر پس‌زمینه به اشتراک بگذارید. این تصاویر را می‌توانید از سایت‌هایی مثل پینترست بردارید یا با هزینه‌ای اندک آن را ویژهٔ برند خود طراحی کنید.

تصویری که حاوی جمله‌ای الهام‌بخش یا انگیزشی باشد، طراحی زیبایی داشته باشد یا…

روش دیگر این است که اطلاعات به‌دردبخوری در استوری به اشتراک بگذارید که مخاطب برای ذخیرهٔ آن، اسکرین‌شات بگیرد؛ به چند نمونه نگاه کنید:

  • لیست پیج‌هایی که مخاطب به موضوع یا محصول آن‌ها علاقه‌مند است
  • دستور پخت مرحله‌به‌مرحلهٔ غذا یا نوشیدنی
  • روش غلبه بر یک مشکل مثل دیر خوابیدن
  • راهنمای گام‌به‌گام استفاده از محصول
  • چک‌لیست

برای نمونه در این استوری اسنپ فود روش‌های تشخیص گوشت تازه بیان شده است که برای مخاطب جالب است و ممکن است از آن اسکرین شات بگیرد تا در گوشی داشته باشد:

نمونه استوری خوب برای افزایش تعامل اینستاگرام

۴. اطلاع‌رسانی کنید

انتشار خبرهای جالب و جدید از خود در استوری باعث افزایش تعامل اینستاگرام می‌شود. خبر جدید چیست؟ پست جدید، محصول تازه، فروش ویژه و تخفیف، رویداد و…

فرض کنید محصول یا خدمت جدیدی آماده کرده‌اید؛ ولی هنوز آمادهٔ رونمایی نشده است. می‌توانید در استوری به گوشه‌ای از آن اشاره کنید و ساده و مختصر بگویید مخاطب انتظار چه چیزی را داشته باشد؛ مخصوصاً اگر این محصول یا خدمت درخواست مخاطبان بوده است.

حالا اگر محصول آماده شده و برای رونمایی آن برنامه‌ریزی می‌کند، گوشه‌ای از آن را با عنوان «به‌زودی» استوری کنید.

البته فقط وقتی این کار را انجام دهید که واقعاً به‌زودی مخاطب بتواند به آن دسترسی داشته باشد. این کار هیجان دوروبر محصول جدید را بیشتر می‌کند و مخاطبان در دایرکت احتمالاً سؤالات زیادی دربارهٔ آن خواهند داشت.

پست جدید و ویژه‌ای قرار است بگذارید یا رویدادی مثل فروش ویژه، افتتاح شعبهٔ حضوری یا گردهمایی با مخاطبان در راه است؟ از مدتی قبل در استوری با شمارش معکوس آن را اطلاع‌رسانی کنید. به کسانی که روی شمارش معکوس کلیک کنند، در زمانی که تعیین می‌کنید، آن موضوع یادآوری می‌شود.

مانند هیباشاپ که پست محصولات جدید را همیشه با شمارشگر معکوس اطلاع می‌دهد:

شمارش معکوس در استوری

همین طور وقتی پست جدیدی می‌گذارید، آن را در استوری بازنشر کنید. ممکن است پست شما در ابتدای فید همهٔ مخاطبان دیده نشود؛ ولی آن‌ها با دیدن استوری شما، کلیک کنند و استوری را ببینند. این کار خیلی راحت تعامل استوری و پست را با هم افزایش می‌دهد؛ مثل تصویر زیر:

استوری با هدف افزایش تعامل اینستاگرام

۵. کاری کنید مخاطب دایرکت دهد

جواب‌دادن مخاطبان به استوری یکی از روش‌های خوب افزایش تعامل اینستاگرام است. باید کاری کنید که به بهانه‌های مختلف مخاطب به استوری شما جواب دهد.

سؤال بپرسید و از مخاطب بخواهید جواب خود را بفرستد. بهتر است جواب کوتاه باشد. خودتان هم می‌توانید چند گزینه پیشنهاد دهید تا مخاطب جواب خود را از بین آن‌ها انتخاب کند؛ چیزی شبیه به نظرسنجی! مثلاً دوست دارند پست بعدی آموزش چه چیزی باشد؟

در تصویر زیر آنلاین‌شاپ دقیقاً چنین کاری کرده است:

تلاش برای افزایش تعامل اینستاگرام با استوری تعاملی

ترفند دیگر این است که جواب‌های مختلف را هرکدام در یک تصویر بنویسید و آن‌ها را به هم بچسبانید و یک کلیپ بسازید. البته مدت‌زمانی که هر جواب نمایش داده می‌شود، خیلی کوتاه باشد؛ در حد چند صدم ثانیه. از مخاطب بخواهید استوری را نگه دارد و از هر جوابی که آمد اسکرین‌شات بگیرد و بفرستد.

روش بعدی این است که چیز رایگانی ارائه کنید که شرط آن فرستادن کلمهٔ مشخصی به دایرکت باشد؛ مثلاً «می‌خواهید ایبوک جدید ما را دانلود کنید؟ ایمیل خود را در دایرکت بفرستید تا برایتان ایمیل کنیم»
ایده‌های خیلی زیادی وجود دارد. اگر رویدادی در راه است، از افرادی که می‌خواهند ثبت‌نام کنند، بخواهید اطلاعات خود را بفرستند.

مشاوره می‌دهید؟ بگویید کلمهٔ مشاوره را ریپلای کنند. دربارهٔ موضوع خاصی که برای مخاطب جالب است، اطلاعاتی دارید، بگویید دایرکت دهند تا اطلاعات را به‌صورت ویس برای آن‌ها بفرستید.

اگر جشنواره و تخفیف هم دارید، می‌توانید به مخاطبان بگویید استوری را ریپلای کنند و مثلاً به ۲۰ تای اول کد تخفیف دهید یا برای شرکت در قرعه‌کشی کلمهٔ قرعه‌کشی را بفرستند تا اسم آن‌ها را ثبت کنید یا لینک را برایشان بفرستید.

 

رابطهٔ دوطرفه سوخت موشک است

اینستاگرام یک اجتماع مجازی بزرگ است. در این اجتماع نمی‌توانید مثل روح حاضر شوید. ناچار باید تعامل کنید و تعامل بگیرید تا موفق شوید.

در این مقاله، روش‌های افزایش تعامل اینستاگرام در پست و استوری را به شما گفتیم. این روش‌ها را اضافه‌کردن چاشنی خلاقیت و با درنظرگرفتن شخصیت و هویت برند خود به کار ببرید.

شما چه روش‌هایی برای افزایش تعامل در اینستاگرام سراغ دارید؟ در بخش کامنت‌ها بنویسید.

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خرید آسان و راحت تلگرام پرمیوم