اگر مقصد را برندینگ در اینستاگرام بدانیم، مسیر پر پیچوخمی پیش رو داریم! نمیتوان بدون نقشه و تجهیزات دل به جاده زد و به امید مقصد رانندگی کرد.
همهچیز خیلی ساده و در عین حال پیچیده است؛ شما هم قبل از آنکه سفری را شروع کنید، ماشین و آبوهوا را بررسی میکنید و توشهای برای راه برمیدارید؟ برندینگ هم همین است؛ باید قبل از شروع، بازار را بررسی و خودمان را تجهیز کنیم.
ساخت برند شخصی در اینستاگرام یا برند کسبوکار، کار کوچک و سادهای نیست؛ رقیب زیاد است و مخاطب آگاه!
ولی جای خوبی آمدید! قرار است برای این مسیر آماده شوید؛ بیایید شروع کنیم.
فهرست مطالب
چرا باید به فکر برندینگ در اینستاگرام باشیم؟
از فواید برندینگ در اینستاگرام میتوان به موارد زیر اشاره کرد (منبع: sproutsocial).
- ایجاد اعتماد
برندینگ و پرسونال برندینگ در اینستاگرام نیازمند استراتژی، حضور مستمر و منظم در اینستاگرام، تولید محتوای مفید و ایجاد هویت بصری یکپارچه است. این روند، اعتماد مخاطب را جلب و حفظ میکند.
- افزایش ترافیک سایت
میتوان یکی از نتایج برندینگ را یادآوری بیشتر نام سایت و انتخاب آن بین سایر صفحات و در نهایت افزایش ترافیک سایت دانست.
- افزایش شناخت برند
برای برندینگ صحیح، باید رنگ، لحن و هویت گرافیکی مشخصی داشته باشید؛ تا مخاطب با دیدن المانهای مرتبط خیلی سریع شما را بهجا بیاورد.
بهطور کلی، تداوم باعث ایجاد اعتماد در مخاطب میشود: هم تداوم در تولید محتوا و هم تداوم در ویژگیهای ظاهری محتوا. برندینگ کمک میکند نام کسبوکار در ذهن مخاطب بماند، راحتتر به جا آورد، به آن اعتماد و مراجعه کند و بین چند کسبوکار دیگر، آن را انتخاب کند.
بهنظر شما برای رسیدن به چنین جایگاهی در ذهن مخاطب، لازم است چه چیزهایی را بدانیم؟ بیایید بخش بعدی.
در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد میگیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!
مشاهده دورهالزامات برندینگ در اینستاگرام
ساخت برند در اینستاگرام، الزامات و پیشنیازهایی دارد که آنها را بررسی میکنیم. ۴ نکتهٔ کلی و مهم را اینجا بررسی میکنیم؛ ولی پیشنهاد میکنیم حتماً مقالهٔ «اصول برندینگ از نگاه دیوید آکر» را بعد از این مقاله مطالعه کنید.
۱. درک مشتری احتمالی با آمادهکردن پرسونا
اغلب کسبوکارها یک یا چند بخش بازار را هدف میگیرند؛ یعنی مخاطب مشخصی دارند. از اینها گذشته، برای همان مخاطب مشخص هم رقیب وجود دارد. چکار کنیم؟
قبل از هرچیز باید مشتری احتمالی خود را بشناسید؛ اینکه چند سال دارد، جنسیت و شغل او چیست، کجا زندگی میکند، چه علاقه و ارزشهایی دارد. به طورکلی، پرسونا مخاطب را بدانید. چرا؟ تا وقتی ندانید مخاطب شما کیست، نمیتوانید تصویر موردنظرتان را در ذهن او ایجاد کنید؛ تصویری که به آن برند میگوییم.
برای مثال، اگر مخاطب شما جوانان اهل ورزش و هیجان هستند، ممکن است با توجه به محصول خود به سمت محتوای پرانرژی و پویا بروید. مثال بزنیم؟ پیج اینستاگرام مونوپی را ببینیم.
ارزشهای برند را به اشتراک گذاشته و به ارزشهای مخاطب احترام بگذارید. آیا به محیطزیست اهمیت میدهند؟ آیا برای نوآوری و خلاقیت ارزش قائلاند؟ آیا کالای لوکس و لاکچری میخواهند؟ برند شما باید بتواند متناسب با پرسونا احتمالی مخاطب، این ارزشها را منعکس کند.
برای مثال، تصویر زیر یک برند ایرانی تولید کنندۀ کیف با تکههای فرش ایرانی است و ماموریت خود را حفظ هنر ایرانی میداند و در صفحۀ خود به خوبی این ارزش را با عکاسی در فضای با معماری قدیمی ایرانی منعکس کرده است.
پس لازمهٔ شروع برندینگ در اینستاگرام شناخت کافی از بازار هدف و مخاطب شماست. باید بدانید با چه کسی طرف هستید تا بتوانید جایگاه مشخصی در ذهن او اشغال کنید و در همان جا تصویر مشخصی از برندتان را ایجاد کنید.
یادتان باشد پیام برند شما باید مطابق با مخاطبی باشد که میخواهید داشته باشید تا اثرگذار شود؛ در غیر این صورت، تصویری اشتباه از خودتان میسازید.
۲. تحلیل رقبا و شناخت بازار
قبل از برداشتن قدم برای ساخت برند خود در اینستاگرام، رقبا را تحلیل کنید. قرار نیست شبیه آنها شوید، بلکه قرار است از آنها یاد بگیرید و همه چیز را برای کسبوکار خود، شخصیسازی کنید. صفحۀ اینستاگرام آنها را بهخوبی تحلیل کنید:
- آیا از فونت و پالت رنگی مشخصی استفاده میکنند؟
- چه ویژگی بصری قابل توجهی دارند؟
- چطور پستها و ریلها را هماهنگ میکنند؟
- آیا با ترند روز پیش میروند؟
- از چه نوع زبانی استفاده میکنند؟ رسمی، خودمانی یا طنزآمیز؟
- سبک محتوا، لحن و صدای برند را نیز بررسی کنید
صدای برند، شخصیت منحصر به فرد و ثابتی است که در تمام ارتباطات برند مشهود است، در حالی که لحن زیرمجموعهای از این صدا است و میتواند بسته به عوامل مختلف تغییر کند.
مثلاً لحن در یک استوری اینستاگرام ممکن است خودمانیتر باشد و در یک پست تبلیغاتی رسمیتر.
در آخر، تحلیل SWOT را فراموش نکنید؛ یعنی نقاط قوت (Strength)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصتها (Opportunities) و تهدیدها (Threats). برای مشخصکردن هرکدام، پرسشهای زیر را جواب دهید:
۱. نقاط قوت
- آیا ماموریت منحصربهفرد یا پیشینهٔ خاصی دارید؟
- برند شما در چه زمینههایی عالی است؟
- کارکنان شما دارای چه نقاط قوت و مهارتهای خاص هستند؟
- آیا برند شما بودجهٔ خوبی دارد؟ منابع مفید دیگری دارد که به آن تکیه کند؟
- آیا محصول یا خدمت اختصاصی دارید که جای دیگر در دسترس نیست؟
- در چه مواردی برند شما بهخوبی شناخته شده است؟
- کدام عناصر برندتان با مخاطب هدف همراستاست؟
- چه بخشهایی از برند با مخاطب هدف ارتباط برقرار میکند؟
۲. نقاط ضعف
- در چه زمینهای عملکرد ضعیفی دارید؟
- آیا نیروی کار شما ناراضی یا با مهارت کم است؟
- آیا برندتان منابع کافی مثل زمان، نیروی انسانی و بودجه ندارد؟
- آیا اهداف تجاری شما متمرکز نیست؟
- آیا فاقد استراتژی هستید؟
- چه بخشهایی از برندتان برای برقراری ارتباط ضعیف است؟
- آیا پیام شما طنینانداز نمیشود؟
- چه بخشی از برند بد درک میشود؟
۳. فرصتها
- آیا جایگاه خالی وجود دارد که پر کنید؟
- آیا میتوانید با برند دیگر یا اینفلوئنسری همکاری استراتژی داشته باشید؟
- آیا محصول شما از رقبا بهتر است؟
۴. تهدیدها
- رقبای شما چه چیزی دارند که نمیتوانید رقابت کنید؟
- تغییر الگوریتم اینستاگرام چه تاثیری در روند کار شما میگذارد؟
- آیا تغییرات فرهنگی و ترندها ممکن است به برندتان آسیب بزند؟
- آیا برند شما با برخی ایدئولوژیها و سازمانهای منفی و دارای شهرت بد همسو است؟
- آیا رقیبی سعی میکند برندتان را بیاعتبار کند؟
۳. توجهکردن به هویت بصری در ظاهر پیج
اگر به برندینگ در اینستاگرام فکر میکنید، از هویت بصری برند غافل نشوید. تکلیف تمام المانهای بصری را مشخص کنید تا بدانید قرار است چطور در اینستاگرام دیده شوید. تمام تلاش شما این است: شکلگیری تصویر ذهنی.
مخاطب شما باید با دیدن المانهای بصری هم بداند آن تصویر برای شماست؛ حتی اگر لوگوی شما هم روی آن نباشد.
ایجاد یک تم جذاب و منسجم میتواند شما را از رقبا متمایز کند و در ذهن مخاطب پررنگ؛ حتی بازشناسی پستهای شما راحتتر میشود و اعتماد مخاطب به سادگی جلب میشود.
محتوای خود را حول یک تم خاص بسازید؛ برای داشتن یک ظاهر منسجم، محتوای خود را بر اساس رنگ، موضوع، فونت و موارد دیگر مرتب کنید.
ظاهر و احساس منسجمی به مخاطب منتقل کنید؛ همیشه به این نگاه کنید که آیا ظاهر و حس صفحهتان با وعدهای که در بیو دادهاید، همخوانی دارد؟
اگر تم مشخصی نداشته باشید، صفحهتان ممکن است گیجکننده باشد!
برای مثال، به تصویر زیر توجه کنید: تصویر اینستاگرام یک برند عطر ایرانی است که هویت بصری یکپارچهای در پستها و هایلایتهای آن دیده میشود. میبینید؟ منظور از هویت بصری، الزاماً استفاده از یک تمپلیت ثابت نیست، بلکه یک تم و المان بصری است که منعکسکنندۀ برند باشد.
۴. چیدن تقویم برای توزیع مداوم و منظم محتوا
تقویم محتوایی برای برندینگ در اینستاگرام ۲ فایده دارد:
- کمک میکند منظم و مستمر محتوا تولید کنید
- تیم را هماهنگ میکند؛ هرکسی وظیفۀ خود را میداند
از تقویم استفاده کنید تا بدانید چه زمانی، چه روزی و چه محتوایی قرار است منتشر کنید!
کمپینهای تبلیغاتی را هم در تقویم یادداشت کنید. این کار به شما در صرفهجویی زمان، سادهسازی فرایند تولید محتوا در اینستاگرام و همکاری راحتتر با تیم کمک میکند.
۲ مورد از تهدیدهای اصلی برای برندینگ در اینستاگرام تغییر الگوریتم اینستاگرام و همچنین رقابت زیاد است؛ داشتن برنامه برای تولید محتوای مفید، همسو با برند و باکیفیت استراتژی مناسبی برای رفع این تهدید است.
بعد از آشنایی با پیشنیازها، برویم سراغ پرسش اصلی: چطور برند اینستاگرامی خود را بسازیم؟
۱۰ نکته برای ساخت برند در اینستاگرام
برندینگ در اینستاگرام، گرفتن فالوور و ایجاد تعامل، شدنی است؛ ما چرا نتوانیم؟ این ۱۰ موضوع را در نظر بگیرید.
۱. استراتژی داشته باشید
اولین قدم، استراتژی است! در یک کلام؟ ۴ موردی که برای پیشنیاز گفتیم را پیادهسازی کنید. نتیجۀ آن میشود سند استراتژی شما.
- اهداف و هویت برند را مشخص کنید
- مخاطبان هدف خود را تعیین کنید
- رقبا را بررسی کنید
- تقویم محتوایی داشته باشید
از کجا بفهمیم این استراتژی خوب است؟ در ابتدا یک سری KPI تعیین میکنیم و بعد نتیجه را میسنجیم و بهمرور استراتژی را بهروز و بهینه میکنیم.
منظورمان این است دادهها را مدام بررسی میکنید تا ببینید آیا به آن اهدافی که در استراتژی مشخص کردید، میرسید یا نه. بعد با بهینهسازی فعالیتها – حتی در حد کاور پست – مسیر خودتان را بهتر و بهتر میکنید؛ مثلاً تعامل چقدر است، سهم شما از ایمپرشن حوزه چقدر است، ریچ چقدر است و…
نکته: اندازهگیری بعضی KPIها برای سنجش عملکرد برندینگ کار سادهای نیست و نیاز است با افراد یا شرکتهای متخصص همکاری کنید؛ این همکاری برای برندهای بزرگ الزامی است.
۲. برای برندینگ در اینستاگرام باید از آن جلوتر باشید
اینستاگرام مدام در حال تغییر است: مدام در حال تغییر الگوریتم، بهینهسازی اپلیکیشن و معرفی ویژگی جدید است.
از ۲ نظر باید به این مسئله دقت کنید:
- استفاده از امکانات جدید برای دیدهشدن!
طبق تجربه، اینستاگرام بین بچههای خود بهشدت فرق میگذارد؛ هوای بچههای جدید را دارد.
مثلاً وقتی ریلز را عرضه کرد، الگوریتم بهشکلی شد که ریلز بیشتر دیده شود. این شکلی کاربران را تشویق میکند از امکانات جدید استفاده کنند.
- راه جدید برای برقراری ارتباط و تعامل
مثلاً باکس پرسش در استوری کمک میکند دادههای زیادی از فالوورها به دست بیاورید و حتی با آنها در ارتباط نزدیک باشید.
این را هم بگوییم که برای برندینگ در اینستاگرام شاید همۀ ابزارها و امکانات به درد شما نخورد، یا حداقل فایده یا ارزشی برای کسبوکار خلق نکند.
مثلاً کسبوکار B2B بهسختی میتواند از موزیکهای ترند و داغ استفاده کند تا دیده شود؛ چراکه به برند او لطمه وارد میشود. از طرفی، استفاده از این ویژگی برای ساخت برند شخصی خیلی خوب است.
هر کاری که در اینستاگرام کنید، در شکلگیری تصویری مشخص نقش دارد. از طرفی، امکانات اینستاگرام هم کمک میکند به مخاطب خودتان برسید و برندتان را در ذهن او ایجاد کنید.
مثلاً یوتوپین از لوکیشن برای دیدهشدن استفاده میکند؛ دیدهشدن در جایی که مخاطب او احتمالاً حضور دارد. یادتان نرود برند وقتی شناخته میشود که مردم از وجود آن آگاه شوند!
۳. ورودی پروفایل خود را طبق استراتژی برندینگ بهینه کنید
پروفایل شما در اینستاگرام مثل خانهٔ اصلی برای برندتان است. بخشهای اصلی پروفایل شامل نام کاربری، تصویر پروفایل، کتگوری کسبوکار، لینک، آدرس و بیو (Bio) هستند.
برای انتخاب نام کاربری و تصویر پروفایل، شفافیت را به هوشمندی ترجیح دهید. یک تصویر پیشفرض خوب برای پروفایل، لوگوی برند شماست؛ ولی میتوانید در مناسبتهای خاص پسزمینههای ویژهای یا المانهایی مثل سبزه برای عید نوروز به آن اضافه کنید.
البته، برای افرادی که پرسونال برندینگ میکنند، استفاده از تصویر با کیفیت خودشان در پروفایل منطقیتر است؛ مخاطب تصویر فرد را به ذهن میسپارد.
بیو برای معرفی مختصر، ولی مفید کسبوکار است؛ ولی به آن به چشم چیزی فراتر از چند کلمه نگاه کنید (منبع: HubSpot). بهطور کلی، بخش بالایی پیج را جدی بگیرید. مواردی که باید به آنها در متن بیو پیج کسبوکار توجه کنید:
- شعار برند
- ماموریت برند
- کاری که انجام میدهید
- ارزش برند
- کالتواکشن
در کنار متن بیو، باید به موارد کمکی هم دقت کنید:
- هایلایتها: درباره ما، پرسشهای متداول، راههای ارتباطی، نحوهٔ ثبت سفارش، نظر مشتریان
- لوکیشن: میتوانید متنی بنویسید یا موقعیت مکانی را در نقشه ثبت کنید
- دکمهٔ تماس: این دکمه برای تماس فوری با شما مناسب است که میتوانید حتی شمارهٔ واتساپ را بگذارید
- لینک: میتوانید به سایت لینک دهید یا چند لینک مختلف بگذارید
- کتگوری: حوزهای که فعالیت میکنید
در تصویر زیر، دور کتگوری که در دیدهشدن برندتان نقش دارد، کادر کشیدیم. بعد از آن، توضیح کسبوکار را میبینید که بهطور اختصاصی به «محصولات رانینگ» اشاره شده است.
و اما پیام برند: ما برای شما بر اساس فرم و آناتومی پا، محصول انتخاب میکنیم. اگر به ماتریس سوات برگردیم، میتوانیم بگوییم این پیام استفاده از فرصت و نقاط قوت (استراتژی برای برندینگ است: کاری که دیگران انجام نمیدهند.
۴. روی موجها سواری کنید
کافی است یک ویدئو یا موزیک یا حتی صدا ترند شود، تا همه یک نسخه از آن بسازند. اکثر ترندها بیضرر و سرگرمکننده هستند و حدود ۲ الی ۳ هفته عمر میکنند. چرا ترندها را دنبال و استفاده کنیم؟
ترندها یک روش خلاقانه و سرگرمکننده برای ارتباط و تعامل با مشتری هستند و اگر همسو با کسبوکار ما باشد میتواند به برندینگ در اینستاگرام کمک کند.
ولی قبل از موجسواری، این ۲ پرسش را از خودتان بپرسید:
- آیا این ترند میتواند به کسبوکار شما مربوط شود؟ چطور میخواهید این ویدئو، صدا یا موزیک را در ساختار، لحن و هویت کسبوکار خود ببرید؟
- منبع این ترند چیست؟ ممکن است برخلاف ارزشهای کسبوکار شما باشد؟ حتی ممکن است با ارزشهای منفی و ایدئولوژیهایی همراه شوید که تصویر برند را نابود میکند!
فراموش نکنید: خوب است از ترندها برای بیشتر دیدهشدن استفاده کنیم، ولی قرار نیست به هر قیمتی دیده شویم!
این میم در زمان خود حسابی سروصدا کرد. مخاطب اصلی گروه اسنپ هم جوانان است که این میم هم در راستای ساخت برندی شوخطبع و پرانرژی در ذهن آنهاست.
۵. محتوای شما باید باکیفیت، خلاقانه و درست باشد
یک پست عالی در اینستاگرام از ۲ عنصر تشکیل میشود: تصاویر و متن جذاب.
منظورمان از تصاویر یا ویدئو جذاب چیست؟ تصویر یا ویدئویی که در عین کیفیت، داستانی روایت کند، احساساتی برانگیزد یا مفهومی را انتقال دهد. آن را ترجیحاً خودتان ثبت کنید: تصویر یا ویدئوی منحصربهفرد که توسط شما ثبت شود، به هویت بصری برند نزدیکتر خواهد بود.
برای مثال، به صفحۀ اینستاگرامی یکتانت توجه کنید؛ هر پست متناسب و همسو با هویت برند است.
راه دیگری هم وجود دارد؛ از تصاویر یا ویدئو دیگران استفاده کنید: یا از آنها اجازه بگیرید یا از عکسهای بدون نیاز به ذکر منبع بهره ببرید.
کپشن جذاب برای ما چکار میکند؟ با عکس یا ویدئو نمیتوان پیام خود را کامل منتقل کرد، از کپشن برای تکمیل آن استفاده کنید.
کپشن را بهعنوان یک روش تکمیلی برای برانگیختن تعامل مخاطب در نظر بگیرید؛ یعنی جایی که پیام خود را تکمیل میکنید، اطلاعات بیشتر در اختیار مخاطب قرار میدهید، از او سوال میپرسید و او را به کامنتگذاشتن تشویق میکنید. به مثال زیر توجه کنید.
فقط در نوشتن کپشن به یکپارچگی و کل استراتژی برندینگ دقت کنید؛ نمیتوانید در یکی از کپشنها رسمی و خشک باشید و در یکی از کپشنها برندی جوان و جسور. هویت برندتان را باید قبل از همهچیز مشخص کنید و طبق همان پیش بروید؛ قطعات پازل باید درست کنار هم چیده شوند تا برندتان شکل گیرد وگرنه غیر از آشفتگی ذهنی برای مخاطب، چیزی رقم نمیخورد.
۶. به فکر همکاریهای استراتژیک باشید
افزایش مخاطب، بخشی از فرآیند برندینگ در اینستاگرام است. اگر مخاطب بیشتر میخواهید، به فکر همکاری باشید! همکاری استراتژیک یعنی با افراد، کسبوکارها یا اینفلوئنسرهایی همکاری کنید که احتمال میرود مخاطب خود را بین مخاطبان آنها بیابید.
برای پیداکردن بهترین پارتنر برای همکاری، دربارۀ مخاطب صفحه موردنظر تحقیق کنید؛ آیا مخاطبان آنها، میتوانند به مشتریهای آیندۀ شما تبدیل شوند؟
همچنین، از ویژگی جدید اینستاگرام میتوانید بهره ببرید: پست مشترک. یعنی با کسی که قصد همکاری دارید، به صورت مشترک پست منتشر کنید. بهغیر از اینکه بیشتر شناخته میشوید، بلکه از اعتبار برند دیگری هم به نفع خودتان بهره میبرید.
توجه: همکاری استراتژیک با رقیب غیر مستقیم است؛ یعنی فرد یا کسبوکاری که محصول یا خدمت شما را ندارد، ولی مخاطب او به شما هم نیاز دارد. مثلاً یکتانت و تدبیر حساب میتوانند با هم کار کنند؛ چراکه هر ۲ با کسبوکارها سروکار دارند.
زمان همکاری هم به این مسئله توجه کنید که آیا برند همکار در گذشته، حال و آینده در معرض برخی اتهامها و موارد منفی قرار میگیرد یا نه. این همکاری نباید باعث شود چیز بدی برندتان را خدشهدار کند.
۷. حتماً برای افزایش تعامل بجنگید
شاخصهای تعامل اینستاگرام میشوند لایک، اشتراکگذاری، پاسخدادن به استوری، کامنت، تگکردن، شرکت در نظرسنجی استوری و هر کاری که کاربر برای برقراری ارتباط میکند.
حالا میخواهیم ببینیم، برای برندینگ در اینستاگرام چطور تعامل بیشتری از مخاطب بگیریم. از این ۴ مورد غافل نشوید:
- پست خود را زمانی منتشر کنید که مخاطب، شما را میبیند
علاوه بر محتوای مفید و سرگرمکننده، زمان انتشار آن هم اهمیت دارد. برای فهمیدن زمان مناسب پست گذاشتن، به اینسایت اینستاگرام خود مراجعه کنید.
اگر اکانت شما بیزینسی باشد – که باید باشد! – میتوانید اطلاعات ارزشمندی دربارۀ جمعیتشناسی و رفتار مخاطبان خود در پلتفرم، از جمله سن، جنسیت و فعالیت آنها به دست آورید.
اینکه بدانید مخاطب شما از چه گروهی است، یک مزیت دیگر هم دارید: متوجه میشوید کاربر درستی را جذب کردید یا نه. قرار نیست برای ساخت برند در ذهن مخاطبی که به شما نیاز ندارد، هزینه کنید.
- مستقیم از مخاطب درخواست کنید
درخواست مستقیم از مخاطب برای لایک کردن، کامنت گذاشتن یا هرگونه حمایتی، میتواند آنها را تشویق کند.
- بگذارید مخاطب محتوا را تولید کند
مخاطب را به اشتراکگذاری تجربهٔ آن در استفاده از محصولات یا خدمات کسبوکارتان تشویق کنید؛ بهعبارتی او را به تولید محتوا تشویق کنید. سپس محتوای تولید شده توسط کاربر را ری استوری (Restory) یا مجموع چند مورد را ری پست (Repost) کنید تا زنجیرۀ بازخورد و تعامل ایجاد شود.
- از لایو برای ارتباط مستقیم و شخصی با مخاطب استفاده کنید
نتیجه چیست؟ اول اینکه مخاطب راحتتر اعتماد میکند و دوم، تعامل او با کسبوکار افزایش مییابد.
با ایبوکهای یکتانت، از تولید محتوای حرفهای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!
دانلود رایگان۸. منظم و مداوم حرکت کنید
رقبای شما هر روز محتوای جدید منتشر میکنند و قاپ مشتری را میدزدند! این برای شما کافی نیست تا مرتب محتوا تولید کنید؟ در اینستاگرام روزانه میلیونها محتوا منتشر میشود؛ در این بازار شلوغ، برای دیدهشدن باید حضور مستمر داشته باشید.
یعنی چقدر؟ توصیه میشود در هفته متناسب با اهداف و امکانات خود، ۳ تا ۴ پست منتشر کنید و هر روز استوری بگذارید.
نکته: برای تهیۀ پست نسبت به استوری، زمان بیشتری صرف کنید؛ چراکه همیشه در صفحۀ شما باقی میماند.
۹. از تبلیغات بازدیدی برای دیدهشدن و برندینگ بهره ببرید
علاوه بر همکاری و مشارکت با اینفلوئنسرها، از تبلیغات بازدیدی هم میتوانید بهره ببرید؛ یعنی توسط پیجهای دیگر تبلیغ میشوید و بهازای تعداد دفعاتی که تبلیغ نمایش داده میشود، پول میدهید.
چطور؟ برای این کار میتوانید از جریان کمک بگیرید. جریان به شما این شکلی کمک میکند:
- بر اساس هدف و نوع کسبوکارتان، بهترین و مناسبترین پیجها را پیشنهاد میدهد
- این پیجها بر اساس اطلاعات و دادههای بیش از ۳۰ هزار کمپین اجراشده انتخاب میشوند
- تعداد بازدید را مشخص میکنید، محتوای تبلیغاتی را بارگذاری میکنید و دیگر تمام!
تبلیغات بازدیدی بهطور کلی بهترین مدل تبلیغات برای افزایش آگاهی از برند است. با انتشار همزمان در پیجهای مختلف اینستاگرام، به شما کمک میکند خودتان را به همان افرادی نشان دهید که باید برندتان را بشناسند.
۱۰. تجزیهوتحلیل جزو جدانشدنی کارهای شما باشد
اگر نکات قبلی را رعایت میکنید و باز هم نتیجۀ مطلوبی نمیگیرید، شاید لازم باشد به دادهها مراجعه کنید؛ ممکن است در دام یک روش افتاده باشید و متوجه نشوید این روش گرچه دفعات قبلی نتیجهبخش بوده، ولی دوران آن به پایان رسیده است!
از طرف دیگر، ممکن است ویدئوهایی که ماه گذشته منتشر کردید، بسیار موفقتر از تصاویر ظاهر شده و توانسته باشند تعامل بیشتری دریافت کنند. ارزش دارد ماه جدید را با ویدئوهای بیشتری امتحان کنید تا از تاثیر آن مطمئن شوید. خلاصه، هیچوقت از امتحان کردن نترسید!
این اطلاعات را از کجا بیاوریم؟ بهترین ابزار برای آنالیز پیج اینستاگرام قسمت Insight است که اطلاعات زیادی دربارۀ عملکرد هر پست از جمله تعداد بازدیدها، تعداد تعاملات، تعداد فالو، فعالیتهای پروفایل و غیره میدهد.
در نهایت، با بررسی این اطلاعات و تجزیهوتحلیل آنها، روند خود را بهینهسازی کنید تا بهمرور نتایج بهتری کسب کنید.
نکته: حتماً و حتماً دادهها را در جایی یادداشت کنید تا عملکرد خود را در طول زمان ببینید؛ دیتا استودیو (لوکر استودیو) بهترین گزینه برای ساخت داشبورد است.
حالا که میدانیم چطور میتوان برندینگ موفق داشت، بیایید چند مثال هم ببینیم.
۳ نمونه برند موفق در اینستاگرام
برندهای موفق در اینستاگرام کم نیستند؛ ولی ما میخواهیم اینجا ۳ مورد را بررسی کنیم.
۱. Bulletproof
صفحۀ اینستاگرامی برند Bullet proof، تولیدکنندۀ قهوه و مکمل غذایی، ۴ ویژگی برجسته دارد، به تصویر آن توجه کنید:
- دارای تصاویر ساده
- ترکیب رنگ مینیمال ولی چشمگیر (استفادۀ مکرر از نارنجی)
- بهرهگرفتن از نقلقولها
- بیو خوب حاوی شعار برند، هشتگ اختصاصی برند همراه با لینک
بهعبارتی، در شکل و هویت مشخصی خود را به مشتری معرفی میکند. ترکیب نارنجی و سفید در تصاویر، تضاد قوی با بقیۀ صفحه دارد و بهخوبی سایر تصاویر را از هم جدا میکند.
این ویژگی در کنار تصاویر بصری ساده حالت مینیمال، ولی زیبا به پیج میدهد. از طرفی به خوبی از پتانسیل ریل برای افزایش تعامل مخاطب استفاده میکند.
۲. سفورا
صفحۀ اینستاگرامی سفورا که یک برند آرایشی فرانسوی است، نمونهای از نمایش خلاقانۀ محصولات و برجستهکردن جذابیت هر محصول است؛ هر محصول بهخودی خود یک شخصیت جدا و جذابیت متفاوت دارد. این روش برای کسبوکارهای محصولمحور مفید است؛ یعنی عکسگرفتن از محصولات با پسزمینههای مختلف، همراه با لوازم جانبی سرگرمکننده و از زوایای مختلف.
مسئلهٔ بعدی هم آوردن شعار برند در بیو است؛ همچنین کالتواکشن خرید محصولاتی که در پیج آموزش میدهد.
از هایلایتها هم سفورا برای اطلاعرسانی پیشنهادها و حراجها استفاده میکند؛ از طرفی، آموزشها و همچنین محتواهای مشتریهای خود را هم میگذارد.
۳. اسنپ
دلیل موفقیت اسنپ در اینستاگرام چیست؟ میتوان دلیل آن را در انتشار منظم محتوا، تعامل با مخاطب، کمپینهای مسئولیت اجتماعی، پالت رنگی و استفاده از الگوی مشخص و ثابتی برای پستها پیدا کرد.
به تصویر توجه کنید: رنگ سبز قالب در زمینه یا پس زمینۀ اغلب پستها دیده میشود؛ رنگی که یادآور اسنپ است!
همچنین، فونت مشخص، لحن و هویت بصری خاص اسنپ در صفحۀ اینستاگرام آن دیده میشود. در نهایت، نام و لوگو اسنپ در هر پست، بازشناسی آن را برای مخاطب راحتتر میکند.
برندتان را در ذهن مخاطب در اینستاگرام بسازید
برندینگ، جا خوش کردن در ذهن مخاطب است! برای آنکه آوازه و نام کسبوکارتان در ذهن مردم بماند، راه طولانی در پیش دارید؛ ولی ناامید نشوید و خودتان را بهروز نگهدارید.
در اینجا مقالهای با کمک منابع معتبر گردآوری کنیم تا راهنمای شما برای برندینگ در اینستاگرام باشد. منتظر نظرات شما هستیم.
بسیار از این مقاله استفاده کردم و ازتون یادگرفتم خیلی متشکر از این مطالب مفید و لحن دلنشین
خیلی خوشحالیم این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
ممنون از شما که به ما فیدبک میدین خانم ملکی.
من خواستم امتیاز ۵ ستاره بدم به مقالتون اما اشتباهی امتیاز کم دادم چطور میتونم امتیاز رو تصحیح کنم؟
مشکلی نیست، اصلاح میکنیم.
ممنون که گفتین.