
تبلیغات CPM یا تبلیغات بر اساس نمایش چیست؟
تبلیغات CPM نوعی تبلیغات کلیکی است که کاربرد زیادی دارد و به عنوان تبلیغات نمایشی نیز شناخته میشود. در واقع در این نوع از تبلیغات تعداد نمایش اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل برای تبلیغات CPM از معادل تبلیغات نمایشی نیز استفاده میکنند. امروز میخواهیم بیشتر در مورد تبلیغات CPM یا تبلیغات براساس نمایش صحبت کنیم و ببینیم با دیگر تبلیغات کلیکی مانند CPC چه تفاوتهایی دارد.
همانطور که در دنیای دیجیتال مارکتینگ ابزارهای رایگان خوبی برای بازاریابی، تبلیغات، جذب مخاطب و مشتری وجود دارد، ابزارهای پولی نیز وجود دارد که در ازای پرداخت هزینه فرایندهای تبلیغاتی شما را تسریع میکنند. گاهی هزینه این ابزارها و بسترهای تبلیغاتی زیاد نیست و میتوانید خروجی خوبی از آنها بگیرید.
تبلیغات کلیکی نوعی از همین تبلیغات است که شما میتوانید در ازای پرداخت هزینه کلیک یا نمایش موردنظر خود را دریافت کنید. یکی از انواع تبلیغات کلیکی، تبلیغات CPM یا Cost Per Mile است که امروز بیشتر در مورد این روش، مزایا، معایب و مقایسه آن با تبلیغات CPC یا Cost Per Click صحبت خواهیم کرد.
تبلیغات CPM یا تبلیغات براساس نمایش چیست؟
تبلیغات CPM یا Cost Per Mile نوعی از تبلیغات کلیکی است که شما براساس هزینهای که میپردازید میتوانید نمایش موردنظر خود را دریافت کنید. در این روش از تبلیغات آنلاین که به نام تبلیغات براساس نمایش یا تبلیغات نمایشی نیز شناخته میشود در ازای بازدیدها مشخصی که براساس هر ۱۰۰۰ بازدید محاسبه میشود، باید هزینه مشخصی را بپردازید.
کلمه Mile در واقع به معنی ۱۰۰۰ است و Cost Per Mile یعنی پرداخت در ازای هر ۱۰۰۰ بازدید. در تبلیغات کلیکی به محض کلیک روی لینک مورد نظر هزینه آن کلیک از شارژ شما کم میشود، اما در تبلیغات CPM هزینه زمانی کسر میشود که کاربر تبلیغ مورد نظر را مشاهده کند.
تبلیغات نمایشی چه نوع تبلیغاتی هستند؟
تبلیغات CPM یکی از مرسومترین روشها برای قیمتگذاری تبلیغات آنلاین هستند. تبلیغدهندگان معمولا موفقیت کمپینهای CPM را براساس CTR یا نرخ کلیک اندازهگیری میکند این نرخ کلیک در واقع درصد افرادی است که از نسبت تعداد کلیکها به تعداد نمایش بنرها مشخص میشود.
در واقع این نوع تبلیغات براساس بازدید است و پرداخت نیز براساس بازدید انجام میشود. به همین دلیل بسیاری از تبلیغدهندگان و کسب و کارها علاقه بیشتری به تبلیغات CPM دارند.
نحوه محاسبه و فرمول تبلیغات CPM
در نهایت باید بتوان CPM یا هزینه در ازای نمایش را محاسبه کرد تا مشتری متوجه شود که هزینه او چگونه صرف شده است. برای محاسبه و فرمول تبلیغات CPM فرمول بسیار سادهای وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید:
CPM=(هزینه کل)/(بازدید کل)×۱۰۰۰
در تبلیغات نمایشی یا تبلیغات براساس بازدید، نمایش یا بازدید به هر بازدید مشتری و کاربر بالقوه از صفحه موردنظر گفته میشود. در برخی از بسترها و رسانهها امکان شمارش تعداد بازدیدها وجود ندارد و براین اساس ۱۰۰۰ بازدید احتمالی در نظر میگیرند.
مزایا و نقاط قوت تبلیغات نمایشی (CPM)
همان طور که گفتیم تبلیغات براساس نمایش مزایا و نقاط قوتی دارد که باعث میشود تبلیغدهندگان نسبت به اجرای کمپینهای نمایشی خود رغبت بیشتری داشته باشند. قطعا اینکه پرداخت صرفا براساس کلیک نباشد و مطمئن باشید تبلیغ یا صفحه مورد نظر شما دیده شده، ارزش بیشتری خواهد داشت.
در ادامه به معرفی مهمترین مزایا و نقاط قوت تبلیغات CPM میپردازیم:
افزایش آگاهی از برند: از آنجایی که در این نوع تبلیغات مهمترین هدف نمایش تبلیغ و صفحه موردنظر به مخاطب است، در نتیجه افزایش آگاهی از برند و برندسازی را میتوان اصلیترین مزیت تبلیغات CPM دانست. از آنجایی که پرداخت به ازای بازدید انجام میشود، در نتیجه کسب و کارها مطمئن میشوند که تبلیغ آنها دیده شده است.
افزایش احتمال سودآوری و فروش: از آنجایی که در تبلیغات براساس نمایش مطمئن هستید تبلیغ شما به مخاطبان نشان داده شده است، در نتیجه این احتمال میرود که آنها با بررسی جزئیات تبدیل به مشتری و خریدار شوند.
نمایش تبلیغات به مخاطبان هدف: تبلیغات CPM دقیقا برای مخاطبان هدف شما نمایش داده میشود که وقتی به تبلیغ شما میرسند امکان تبدیل آنها به مشتری وجود دارد.
هزینه مقرونبهصرفه: تبلیغات کلیکی به طور کلی نوعی از تبلیغات است که هزینه مناسبی دارد و میتوان خروجیهای خوبی از آن گرفت. تبلیغات CPM نیز از این قاعده مستثنی نیست و خیالتان راحت است باید تعداد نمایشهای شما حداقل به ۱۰۰۰ بازدید برسد.
معایب و نقاط ضعف تبلیغات نمایشی (CPM)
ما تبلیغات نمایشی نقاط ضعفهایی هم دارد که باعث میشود گاهی نسبت به روشهای دیگر نتیجه مطلوبی حاصل نشود. در ادامه به معرفی مهمترین معایب و نقاط ضعف تبلیغات CPM میپردازیم:
مطابقت نداشتن تبلیغات با صفحه موردنظر: گاهی تبلیغدهندگان برای جذب مخاطب بیشتر برای بازدید از تبلیغ یا صفحه مورد نظر محتوایی منتشر میکنند که با محتوای صفحه فرود همخوانی ندارد. همین باعث میشود کمکم میزان تعامل و مشارکت مخاطبان و کاربران کمتر و کمتر شود.
بازدهی کمتر از انتظار: گاهی بازدهی این نوع از تبلیغات کمتر از تصور کسب و کارهاست؛ چراکه ممکن است فقط بازدیدکننده به صفحه مورد نظر سر زده باشد ولی واکنش خاصی نشان ندهد. قطعا تبلیغات CPM برای رسیدن به کمپینهای تحقق فروش یا زودبازده گزینه خوبی نیست.
تمرکز روی تعداد نمایش: از آنجایی که در تبلیغات CPM یا تبلیغات به ازای بازدید تمرکز اصلی رو نمایش است، نهتنها احتمال تقلب و سودجویی وجود دارد، بلکه ممکن است برای رسیدن به تعداد مشخص شده، تبلیغ شما به غیر از مخاطبان و مشتریان هدف به کاربران دیگر نیز نمایش داده شود.
مدل تبلیغات CPM چه اهدافی را دنبال میکند؟
برای تمام کمپینهای تبلیغاتی اهدافی تعیین میشود که گاهی به عکسالمعل خاص از سوی مخاطب نیازی نداریم و گاهی باید حتما اتفاق موردنظر ما محقق شود. تبلیغات CPM برای مواردی استفاده میشود که قرار نیست مخاطب ما قطعا کار خاصی انجام دهد و بیشتر به دنبال نمایش تبلیغات و برندسازی هستیم.
اما به هر حال برای تبلیغات CPM نیز اهداف مشخصی در نظر گرفته میشود که در قسمت زیر به آنها اشاره میکنیم:
- برندسازی و آگاهی از برند
- نمایش تبلیغات به مخاطبان هدف
- افزایش نرخ تبدیل در کمپینهای پربازده
- مفاهیم رایج در تبلیغات CPM
مفاهیم رایج در تبلیغات CPM
CTR :CTR یا Click Through Rate در واقع نرخ کلیک روی لینک تبلیغات نسبت به تعداد کل بازدیدهای انجام شده است. از انجایی که گفتیم تعداد بازدیدها براساس ۱۰۰۰ نمایش محاسبه میشود، در نتیجه اگر لینک ما ۲۰ بار کلیک گرفته باشد، نرخ کلیک آن ۲ درصد است.
eCPM: eCPM در واقع اصطلاحی مکمل برای تبلیغات نمایشی است که به آن «هزینه به ازای بازدید موثر» گفته میشود. اگر فقط دنبال نمایش تبلیغات به مخاطبان باشید که خیلی eCPM برایتان مهم نیست. اما اگر به ازای هزینه هر کلیک به ازای هر فرد باشید و بخواهید ببینید میزان بازخورد و اثربخشی واقعی چقدر بوده است، eCPM به کمکتان میآید. فرمول محاسبه eCPM به صورت زیر است:
eCPM = (CPC × CTR) × ۱۰۰۰
RPM :RPM یا Revenue Per Mile در واقع میزان در آمد حاصل از هر ۱۰۰۰ بازدید است که نشان میدهد به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید چقدر سودآوری برای شما اتفاق افتاده است. تبلیغدهندگان و نمایشدهندگان تبلیغات میتوانند از این آمار استفاده کنند. البته که این عدد میزان درآمد قطعی و نهایی نیست و صرفا یک میزان تخمینی است. RPM با فرمول زیر به دست میآید:
۱۰۰۰ × (تعداد بازدید / درآمد احتمالی) = RPM
مقایسه تبلیغات CPM و تبلیغات CPC
تبلیغات CPM و تبلیغات CPC هر دو از زیرمجموعههای تبلیغات کلیکی هستند اما با هم تفاوتهایی دارند. با اینکه هر دو گزینه برای برندسازی و نمایش تبلیغات به مخاطب هدف خوب هستند، اما به طور کلی باید تبلیغات CPM را یک مرحله جلوتر از تبلیغات CPC بدانیم.
در تبلیغات نمایشی هزینه به ازای بازدید پرداخت میشود و در تبلیغات کلیکی نمایش تبلیغات ملاک نیست و صرفا کلیک روی لینک مبنای محاسبه هزینه است.
- درآمد حاصل از CPM بهتر از CPC و باثباتتر است.
- هزینه تبلیغات CPM از تبلیغات CPC بیشتر است.
- سودآوری کمپین تبلیغاتی با توجه به افزایش نرخ کلیک در تبلیغات CPC بیشتر است.
- هدفگذاری در تبلیغات CPC اثرگذاری بیشتری دارد؛ چون هدف کلیک روی لینک راحتتر محقق میشود.
جمعبندی
تبلیغات CPM یا Cost Per Mile که با نامهایی چون Cost Per Impressions، Cost Per Thousand، تبلیغات نمایشی، تبلیغات به ازای بازدید و تبلیغات براساس نمایش شناخته میشود، نوعی از تبلیغات کلیکی است که مبنای محاسبه هزینه آن براساس نمایش تبلیغات به مخاطبان است.
Mile به معنای ۱۰۰۰ است و برای هر ۱۰۰۰ بازدید در نظر گرفته میشود. تبلیغات CPM بیشتر با هدف برندسازی و نمایش تبلیغات به مخاطبان هدف به کار میرود و مزایا و معایب خودش را دارد. یکی از مهمترین مزایای تبلیغات نمایشی این است که هزینه آن براساس تعداد نمایش به بازدیدکنندگان محاسبه میشود و این موضوع کمک میکند تا کسب و کارها با خیال راحتتری هزینه تبلیغات را بپردازند.
البته از آنجایی که صرفا نمایش تبلیغات اهمیت دارد راههایی برای تقلب در این روش وجود دارد. ضمن اینکه بازخورد گرفتن ملاک نیست و گاهی ممکن است محتوای تبلیغات با محتوای صفحه اصلی متفاوت باشد.
خیلی مفید و جامع بود. ممنون
ممنون از لطفتون دوست عزیز 🙂
سلام خسته نباشید
بنده داخل سایتم تبلیغات کلیکی شما رو استفاده میکنم
میخواستم ببینم شما تبلیغاتی بر اساس نمایش خودتون دارید یا خیر ؟
ممنون میشم اطلاع بدید اگر موجود بود . علاقه مند هستم در کنار تبلیغات کلیکی تبلیغ بر اساس نمایش هم داشته باشم
سلام 🙂
ما تبلیغات براساس نمایش نداریم و تبلیغاتمون براساس کلیک هستن دوست عزیز
سلام منبعتون رو نذاشتین میشه بگین لطفا
سلام دوست عزیز
محتوای مطالب آموزشی بلاگ از منابع مختلف داخلی و خارجی گرفته میشه