تبلیغات در پین گفت‌وگو روبیکا فقط با چند کلیک

با تبلیغات برنامه‌ریزی شده (Programmatic Advertising) آشنا شوید!

مقالات دیجیتال مارکتینگ | فاطمه هدیه‌لو | تاریخ بروزرسانی : ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

با تبلیغات برنامه‌ریزی شده (Programmatic Advertising) آشنا شوید!

۲ موقعیت را در نظر بگیرید:

تبلیغی همیشه در یک جا ثابت باشد

تبلیغ بر اساس مخاطب در لحظه تغییر کند

اولی برای ایجاد و افزایش آگاهی از برند خیلی خوب است؛ ولی هزینهٔ آن زیاد است و برای سایر اهداف مناسب نیست. تبلیغات برنامه‌ریزی شده اینجاست تا این مشکل را از سر راه بردارد. چطور؟ در لحظه و بر اساس شرایط مشخص می‌شود چه تبلیغی به چه کسی در کجا نمایش داده شود.

حالا بیایید در این مقاله سیر تا پیاز قصه را با هم بخوانیم.

 

تبلیغات برنامه‌ریزی شده چیست؟

تبلیغات برنامه‌ریزی شده (Programmatic Advertising) به استفاده از فناوری‌های خودکار (اتوماتیک) و ابزارهای الگوریتمی برای خرید رسانه اشاره دارد؛ با این هدف که تبلیغات مناسب‌ترین مخاطبان را هدف بگیرد.

بگذارید این تعریف پیچیده را کمی باز کنیم. کلمهٔ Programmatic یا برنامه‌ریزی‌شده در این عبارت به چگونگی فرایند خریدوفروش تبلیغات در فضای تبلیغاتی مرتبط می‌شود. کل این فرایند خودکار و بدون نیاز به دخالت انسانی است.

این نوع تبلیغات از یک طرف، سیگنال‌های کاربر را تجزیه‌وتحلیل می‌کند تا حتماً تبلیغ در زمان و جای درست، به مخاطب درست نمایش داده شود. از طرف دیگر، فرایند تصمیم‌گیری برای جایگاه تبلیغات را خودکار می‌کند تا به مذاکرهٔ مستقیم سر قیمت و جایگاه نیاز نباشد.

مزایده‌ای که در این تبلیغات برای متصل‌کردن ناشران و تبلیغ‌دهندگان انجام می‌شود، بلادرنگ و ظرف چند میلی‌ثانیه است. این تبلیغات به ۲ پلتفرم متکی است تا بتواند کل فرایند را خودکار کند:

  • پلتفرم‌های سمت عرضه یا پلتفرم‌های ناشر (SSP) که فهرست ناشران را نگه می‌دارند
  • پلتفرم‌های سمت تقاضا یا پلتفرم‌های تبلیغ‌دهندگان (DSP) که پیشنهادهای مزایدهٔ تبلیغ‌دهندگان یا همان بید را از طرف آن‌ها می‌دهند

اعضای تبلیغات برنامه‌ریزی شده (Programmatic Advertising)

درست است که این تبلیغات در بستر دیجیتال انجام می‌شوند؛ ولی تبلیغات دیجیتال مساوی با تبلیغ برنامه‌ریزی‌شده نیست.

تبلیغات برنامه‌ریزی‌شده بر اساس الگوریتم و داده بدون نیاز به حضور و دخالت مستقیم انسان انجام می‌شوند؛ در حالی که اگر بدون تکیه‌ بر این پلتفرم‌ها خودمان به سایت یا پیجی تبلیغ دهیم، هیچ‌کدام از فرایندهای نمایش و قیمت‌دهی خودکار انجام نمی‌شوند.

پس تبلیغاتی مثل تبلیغات اینفلوئنسری رنامه‌ریزی‌شده نیستند؛ چراکه قیمت‌گذاری ثابت و مخاطبان دسته‌بندی‌نشده دارند. از طرفی، در لحظه مزایده‌ای برای انتخاب تبلیغ مرتبط انجام نمی‌شود. این تبلیغات از ۲ طرف آگهی‌دهنده و ناشر زمان بیشتری می‌گیرد (منبع: EMARKETER).

وقتی بفهمید Programmatic Advertising چطور کار می‌کند، کاملاً به آن مسلط خواهید شد. بیایید ببینیم در چند میلی‌ثانیه چه اتفاق‌هایی می‌افتد!

دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی
دوره جدید و رایگان آموزش تولید محتوای تبلیغاتی

در این دورهٔ ۴ ساعته با کمک اساتید باتجربه یاد می‌گیرید چطور بنر، ویدیو و متن تبلیغاتی عالی و موثر را خودتان آماده کنید تا بازدهی تبلیغات را چند برابر کنید!

مشاهده دوره arrow-left

تبلیغات برنامه‌ریزی شده چطور کار می‌کند؟

در تبلیغات برنامه‌ریزی شده، ناشران، کسانی که می‌خواهند جایگاه تبلیغات خود را بفروشند و تبلیغ‌دهندگان، کسانی که می‌خواهند جایگاه تبلیغات را برای پروموت محصول یا برند خود بخرند، به هم متصل می‌شوند؛ ولی چطور؟

داستان از این قرار است که شما به‌عنوان کاربر پا به سایتی می‌گذارید که با نمایش تبلیغ، درآمد به دست می‌آورد. بر اساس دسته‌بندی‌هایی که شما در آن قرار گرفته‌اید، در کسری از ثانیه، تبلیغی انتخاب و به شما نمایش داده می‌شود؛ ولی در همین مدت‌زمان کوتاه اتفاقات زیادی افتاده است.

سازوکار تبلیغات برنامه‌ریزی شده (Programmatic Advertising)

از قبل تبلیغ‌دهنده از یک پلتفرم DSP استفاده می‌کند تا به‌طور خودکار برای او با مخاطبانی مشخص ایمپرشن بخرد. به‌زبان ساده، به پلتفرم تبلیغی با مخاطبانی مشخص را سفارش می‌دهد.

پلتفرم‌های DSP یا سمت تقاضا مثل فروشگاه زنجیره‌ای بزرگی برای تبلیغ‌دهندگان هستند که برای آن‌ها امکان خرید از میان گروه بزرگی از جایگاه‌های تبلیغات را یکجا ایجاد کرده‌اند. همچنین کمک می‌کنند تبلیغ‌دهندگان جایگاه‌های تبلیغاتی خود را مدیریت و جایگاه‌های جدید هم پیدا کنند.

پلتفرم DSP از پلتفرم‌های مدیریت داده (DMP) استفاده می‌کند تا بتواند هر تبلیغ را دقیقاً به مخاطب هدف درست آن نشان دهد. این داده‌ها مخاطبان را بر اساس لوکیشن، اطلاعات جمعیت‌شناختی، رفتار کاربر و فعالیت آنلاین او دسته‌بندی کرده‌اند.

وقتی شمای کاربر به سایت ناشر وارد می‌شوید، طرف دیگر ماجرا وارد می‌شود. سایت با توجه به دسته‌بندی‌ای که در آن قرار دارید، درخواستی برای تبلیغ به پلتفرم‌های SSP یا ناشر می‌فرستد.

پلتفرم‌های SSP مانند DSP هستند با این تفاوت که ناشران از آن برای برقراری ارتباط با خریداران جایگاه تبلیغات یا همان تبلیغ‌دهندگان استفاده می‌کنند. هدف SSPها این است که ارزش هر ایمپرشن صورت‌گرفته را برای ناشران، به حداکثر خود برساند.

پلتفرم سمت عرضه یا SSP با کمک پلتفرم سمت تقاضا، برای هر جایگاه با مخاطب مشخص بین خریداران یک حراجی برگزار می‌کند. پلتفرم‌های DSP با استفاده از داده‌ها، جایگاه را ارزیابی می‌کنند تا با داده‌ها و پارامترهای هدف تبلیغ‌دهندگان خود مطابقت دهند و در نهایت، با استفاده از همهٔ این‌ها، قیمت‌ها را برای مزایده پیشنهاد دهند.

این وسط پلتفرم دیگری به‌نام Ad Exchange (پلتفرم مبادله تبلیغات) هم دخالت دارد که ۲ طرف را کنار هم می‌آورد. پیشنهاد قیمت با همکاری SSP یا Ad Exchange در کسری از ثانیه انجام می‌شود که به آن همان طور که بالاتر گفتیم، حراج گفته می‌شود.

برندهٔ مزایدهٔ هر پلتفرم با برنده‌های دیگر پلتفرم‌های سمت تقاضا، برای گرفتن جایگاه تبلیغات رقابت می‌کنند. سرور تبلیغات ناشران بر اساس قیمت و اولویت، برنده را مشخص می‌کند.

تمام این فرایند طولانی فقط در ۱۰۰ میلی‌ثانیه اتفاق می‌افتد. وقتی ایمپرشن جایگاه فروخته شد، تبلیغ به ناشر ارسال می‌شود تا به شما نمایش داده شود. همین اتفاقات با ورود کاربری دیگر به سایت یکی از ناشران از اول شروع می‌شود و این تمام داستان تبلیغات برنامه‌ریزی شده است (منبع: Publift).

کل این داستان را به‌طور خلاصه می‌توان این‌طور گفت:

ناشران به پلتفرم‌های سمت خود می‌گویند که جایگاه‌هایی برای تبلیغات دارند. با جمع‌آوری داده از ناشران، مخاطبان آن‌ها هم دسته‌بندی می‌شوند.

تبلیغ‌دهنده به پلتفرم در سمت خود تبلیغی را با مخاطبان هدف خود سفارش می‌دهد. وقتی کاربر وارد سایت شد، ناشر درخواست تبلیغ ارسال می‌کند و می‌گوید جایگاهی برای نمایش تبلیغ دارد.

بر اساس مخاطبان آن سایت، تبلیغ‌دهنده‌های مرتبط وارد مزایده می‌شوند. یکی از آن‌ها برندهٔ مزایده است و تبلیغ او به مخاطب نمایش داده می‌شود.

در تصویر زیر، خلاصهٔ کل جریان Programmatic Advertising را می‌بینید:

سازوکار تبلیغات برنامه‌ریزی شده (Programmatic Advertising)

سؤال بعدی که در این مقاله به آن پاسخ می‌دهیم، این است: چه کسانی از این تبلیغات سود می‌برند و باید سراغ آن بروند؟

 

تبلیغات برنامه‌ریزی شده برای کی مفید است؟

اگر تبلیغات آنلاین برای شما مناسب است، تبلیغ برنامه‌ریزی‌شده هم برای شما مناسب است. اگر بخواهیم دقیق‌تر اشاره کنیم، همهٔ کسب‌وکارهای زیر می‌توانند این تبلیغات را انتخاب کنند:

  • کسب‌وکارهای بزرگ و متوسط

این روش تبلیغات به‌علت تنوع و اثرگذاری بالا برای برندهای متوسط و بزرگ انتخاب خوبی است. این کسب‌وکارها می‌توانند انواع تبلیغات ویدیویی، همسان، بنری یا حتی متنی را به‌روش برنامه‌ریزی‌شده داشته باشند.

همچنین با دسترسی فوری به داده‌های نتایج کمپین، خیلی ساده و سریع آن بهینه‌سازی کنند. به‌صرفه‌بودن این تبلیغات از لحاظ مالی به برندها کمک می‌کند هزینهٔ نیروی انسانی را ذخیره کنند و فقط برای بهترین و مؤثرترین تبلیغات هزینه بپردازند.

  • استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک

به‌صرفه‌بودن تبلیغات برنامه‌ریزی‌شده برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک هم منافع زیادی دارد. اتومیشن و هدف‌گیری در این نوع تبلیغات به این کسب‌وکارها کمک می‌کند فقط مخاطبان هدف خود را نشانه‌گیری کنند که نتیجهٔ آن افزایش نرخ بازگشت سرمایه (ROI) است.

  • آژانس‌های تبلیغاتی

کمپین‌های برنامه‌ریزی‌شده به آژانس‌ها هم کمک می‌کند مخاطبان هدف مشتریان خود را مؤثرتر و دقیق‌تر هدف‌گیری کنند و نتایج بهتری برای آن‌ها رقم بزنند.

طرف دیگر ماجرای تبلیغات، ناشران هستند که از قضا آن‌ها هم می‌توانند از منافع تبلیغ‌های برنامه‌ریزی‌شده بهره ببرند.

صاحبان وب‌سایت‌ها و اپ‌ها با این تبلیغات در درجهٔ اول از پلتفرم خود درآمد کسب می‌کنند و در درجهٔ دوم، با فروش جایگاه‌های خود به بالاترین قیمت‌های پیشنهادی، درآمدشان را بیشتر و بیشتر کنند.

حضور ناشر در سمت عرضه باعث می‌شود فرصتی برای سمت تقاضا (تبلیغ‌دهنده) پیش بیاید؛ آن هم نه یک تقاضا، بلکه هزاران کسب‌وکار که می‌خواهند کاربر ناشر را هدف بگیرند.

حالا فرض کنید یک سری جایگاه ثابت را ماهانه فقط به کسب‌وکارها بفروشند. این جایگاه ثابت نمی‌تواند خود را با مخاطب در لحظه تطبیق دهد و بازدهی آن کمتر می‌شود.

به حراج یا همان مزایده در Programmatic Advertising اشاره کردیم؛ چه اتفاقی در خریدوفروش جایگاه‌های تبلیغاتی می‌افتد؟ چند مدل مزایده داریم؟ بیایید بیشتر صحبت کنیم.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!
خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

انواع حراج در تبلیغات برنامه‌ریزی شده

مزایده یا حراج در تبلیغ‌های برنامه‌ریزی‌شده نقش مهمی دارد. چرا؟ اینکه عرضه و تقاضا به یکدیگر وصل شوند، بر اساس نتیجهٔ مزایده است.

در این مزایده، هر ۲ طرف ماجرا دیده می‌شود:

  • یافتن بهترین جایگاه برای رسیدن تبلیغ‌دهنده به مخاطب
  • یافتن بهترین پیشنهاد قیمتی برای رسیدن ناشر به درآمد بیشتر

ولی فقط یک نوع مزایده نداریم! مهم‌ترین‌ حراج‌ها در تبلیغات برنامه‌ریزی‌ شده عبارت‌اند از:

انواع حراج در تبلیغات برنامه‌ریزی شده

مزایدهٔ آنی (RTB)

تبلیغ‌دهندگان و ناشران در بازاری آزاد (Open Marketplace) جمع می‌شوند و مزایده در لحظه اتفاق می‌افتد؛ در واقع بیشتر از چند میلی ثانیه طول نمی‌کشد. به‌دلیل ماهیت آزاد مزایده آنی (RTB) فضای آن به‌شدت رقابتی و پویاست.

منظور از در لحظه چیست؟ درست زمانی که کاربر وارد دارایی ناشر (مثلاً سایت) می‌شود، فرایند مزایدهٔ آنی شروع می‌شود. در این فرایند، یک درخواست نمایش از سمت عرضه به سمت تقاضا ارسال می‌شود.

حالا نوبت سمت تقاضاست تا تمام درخواست‌های مرتبط با این درخواست را وارد حراج کند. چرا؟ تا بالاترین قیمت پیشنهادی را انتخاب کند.

این حراجی به شکلی اجرا می‌شود تا هم ناشر به درآمد خوبی با دسترسی به تمام تقاضاها برسد، هم تبلیغ‌کننده به کاربری مرتبط با پیشنهاد خود و هم کاربر تبلیغی را ببیند که با نیاز او هم‌خوانی دارد.

 

بازار خصوصی (Private Marketplace)

بازار خصوصی مثل مزایدهٔ آنی است، با این تفاوت که همهٔ تبلیغ‌دهندگان به جایگاه‌ها دسترسی ندارند. در این نوع، یک یا گروهی از ناشران، تبلیغ‌دهندگان محدودی را در یک مزایدهٔ مقدماتی کوچک انتخاب می‌کنند. قیمت جایگاه‌ها در بازار خصوصی (PMP) به‌دلیل موقعیت عالی جایگاه‌ها، بالاتر از مزایدهٔ آنی است.

 

معاملات ترجیحی (Preferred Programmatic Direct)

در این مدل که به آن خرید نقطه‌ای یا غیرتضمینی هم گفته می‌شود، تبلیغ‌دهندگان قبل از اینکه وارد بازار آزاد یا خصوصی شوند، نقاط تبلیغی دلخواه خود را انتخاب می‌کنند. در معاملات ترجیحی، اگر تبلیغ‌دهنده جایگاه‌های تبلیغی را نخرد، جایگاه‌ها در بازار آزاد یا خصوصی عرضه می‌شوند.

به زبان ساده‌تر، اولویت با کسانی است که قیمت بالاتری برای آن جایگاه پیشنهاد داده است و اگر در زمان درخواست نمایش، پیشنهادی از سمت آن‌ها نیاید، درخواست به سطوح بعدی تقاضا منتقل می‌شود.

 

برنامه‌ریزی‌شدهٔ تضمینی (Programmatic Guaranteed)

در این نوع، هیچ مزایده‌ای صورت نمی‌گیرد. تبلیغ‌دهنده و ناشر روی قیمت و جایگاه‌های مشخصی توافق می‌کنند. در این مدل از معامله، جایگاه‌های مشخصی برای تبلیغ‌دهنده و درآمد مشخصی برای ناشر تضمین می‌شود.

این جایگاه به‌هیچ‌وجه در دیگر سطوح تقاضا در دسترس دیگر تبلیغ‌دهنده‌ها نیست. این جایگاه‌ها و نوع تبلیغات از سایر موارد گران‌ترند؛ چراکه به‌صورت انحصاری در دسترس برخی تبلیغ‌دهنده‌هاست.

 

Header Bidding

در این مدل از حراج، ناشران هم‌زمان جایگاه‌های خود را به چند پلتفرم سمت تقاضا پیشنهاد می‌کنند. با این نوع از مزایده، ناشرها رقابت سر جایگاه‌های خود را بیشتر می‌کنند و به‌دنبال آن قیمت را بالا می‌برند.

تا اینجای مقاله نکات اصلی دربارهٔ تبلیغات برنامه‌ریزی شده را یاد گرفتید. در ادامهٔ مقاله نکات تکمیلی را بیان می‌کنیم. اول از همه ببینیم چرا این نوع تبلیغات موفق شده است.

مقاله پیشنهادی: تبلیغات همسان چیست (آشنایی با تمام مدل‌ها)

چرا تبلیغات برنامه‌ریزی شده موفق است؟

تبلیغ برنامه‌ریزی‌شده بی‌بروبرگرد موفق است و آیندهٔ تبلیغات دیجیتال را می‌سازد؛ چراکه مؤثر و کاراست و بازدهی، دقت، شفافیت و مقیا‌س‌پذیری دارد.

این را بازار هم فهمیده است. آمار نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۳ در جهان، ۵۵۶ میلیارد دلار برای Programmatic Advertising خرج شده است و پیش‌بینی می‌شود تا ۲۰۲۶ به ۷۰۰ میلیارد دلار برسد (منبع: Statista).

یک مسئلهٔ مهم این است در لحظه برنامه‌ریزی رخ می‌دهد و مطابق با مخاطبی تبلیغ می‌کنید که می‌تواند مشتری باشد. منظورمان این است چیز ثابتی نیست که همیشه در یک جا نمایش داده شود و در لحظه تغییر می‌کند؛ یعنی بهره‌بردن از فرصت‌ها در هر میلی‌ثانیه!

در یک طرف این تبلیغات، آگهی‌دهندگان قرار دارند که از آن از چند جهت سود می‌برند:

  • می‌توانند با خرید جایگاه از هرجایی که در دسترس است، به مخاطبان بسیار گسترده‌ای دست پیدا کنند و دیگر به مخاطبان یک شبکهٔ تبلیغاتی محدود نیستند
  • به‌علت شفافیت در نتایج، می‌توانند فوراً تنظیمات کمپین را اصلاح کنند
  • قابلیت‌های زیادی برای هدفمندکردن تبلیغات دارند؛ در نتیجه می‌توانند بهتر بودجهٔ خود را خرج کنند و بیشتر از آن نتیجه بگیرند
  • فرایند ساده شده و با امکانات هدف‌گیری، فقط تبلیغات مرتبط به افراد نمایش داده می‌شود ؛ به‌علاوه، اتومیشن بخشی از بار هزینه و زمان صرف‌شدهٔ نیروی انسانی را از روی دوش کسب‌وکار برمی‌دارد

در طرف دیگر هم ناشران هستند که آن‌ها هم از این تبلیغات سود می‌برند:

  • فرایند فروش جایگاه به‌لطف اتومیشن ساده و بدون نیاز به تلاش انسانی شده است
  • با وجود هدف‌گیری دقیق، فقط تبلیغات مرتبط را در سایت خود نمایش می‌دهند
  • به‌علت حذف واسطه‌ها هزینه‌ها پایین‌تر است و ناشران درآمد بیشتری کسب می‌کنند

این‌ها را که کنار بگذاریم، باز هم دلیل برای موفقیت این نوع تبلیغات پیدا می‌کنیم. هوش مصنوعی امروز و آیندهٔ تبلیغ‌های برنامه‌ریزی‌شده را تغییر داده است.

هوش مصنوعی به افزایش دقت و کارایی تبلیغ برنامه‌ریزی‌شده کمک و آن را برای ۲ سر ماجرا سودآورتر و به‌صرفه‌تر می‌کند.

حالا که این همه حرف از به‌صرفگی است، وقت آن است از هزینه‌های تبلیغات برنامه‌ریزی شده بگوییم.

ایبوک‌های رایگان آموزشی
ایبوک‌های رایگان آموزشی

با ایبوک‌های یکتانت، از تولید محتوای حرفه‌ای تا تبلیغات در گوگل را رایگان یاد بگیرید!

دانلود رایگان arrow-left

هزینه تبلیغات برنامه‌ریزی شده چقدر است؟

تبلیغ برنامه‌ریزی شده هزینهٔ ثابت و مشخصی ندارند. همه‌چیز در مزایده و بر اساس قیمت پیشنهادی تبلیغ‌کننده‌ها (تقاضا) مشخص می‌شود. ممکن است در برخی جایگاه‌ها، قیمت چند برابر باشد؛ چراکه تبلیغ‌کننده‌های مختلفی متوجه شدند آن ناشر، بازدهی بیشتری برای آن‌ها دارد.

به‌طور کلی، می‌توان عوامل تاثیرگذار در هزینه تبلیغات برنامه‌ریزی شده را این موارد در نظر گرفت:

  • نوع صنعت
  • دستگاه هدف‌گیری‌شده
  • فرمت تبلیغ
  • جایگاه تبلیغ
  • نوع اقدام

در کل هرچه تبلیغات هدفمندتری بخواهید، هزینه بالاتر می‌رود. البته این تبلیغات در کل هزینهٔ پایین‌تری نسبت به تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی و روش‌های آفلاین سنتی دارند. به همین دلیل، گزینهٔ مناسبی برای کسب‌وکارهای کوچک هستند.

برویم چند نکته برای گرفتن نتیجهٔ خوب از تبلیغات برنامه‌ریزی‌شده بخوانیم.

 

چطور از تبلیغات برنامه‌ریزی شده نتیجه بگیریم؟

این نوع از تبلیغات امکانات زیادی ارائه می‌کند و نتایج درخشانی از خود نشان داده است. خب چطور از این‌ها به‌نفع خود نتیجه بگیریم؟ (منبع: Digitalmarketinginstitute)

چطور از تبلیغات برنامه‌ریزی شده نتیجه بگیریم؟

۱. مخاطب را بهتر از خودتان بشناسید

در این تبلیغات می‌توانید مخاطبان را با دقت زیاد دسته‌بندی کنید؛ به‌شرطی که اول آن‌ها را بشناسید. اطلاعات کاملی دربارهٔ سن، جنسیت، محل زندگی، شغل، علایق، رفتار آنلاین و… آن‌ها به دست آورید تا بتوانید آن‌ها را در اینترنت پیدا کنید و هدف بگیرید.

 

۲. اهداف مشخصی داشته باشید

از همان آغاز هدف خود از برگزاری کمپین برنامه‌ریزی‌شده را بدانید. وقتی اهداف را بدانید، ارزیابی عملکردتان هم امکان‌پذیر می‌شود.

اهداف را که بدانید می‌توانید استراتژی تبلیغاتی کوتاه‌مدت و بلندمدت خود را بچینید. هدف‌های خود را دقیق تعیین کنید؛ مثلاً می‌خواهیم اورنس را در ۳ ماه، ۱۰ درصد افزایش دهیم.

 

۳. از برند خودتان محافظت کنید

یکی از نقاط ضعف این نوع از تبلیغات این است که ممکن است تبلیغ شما در مکان‌های نامناسبی مثل سایت‌های منتشرکنندهٔ اخبار زرد یا نادرست نمایش داده شود.

برای جلوگیری از این اتفاق سراغ پلتفرم‌هایی در سمت تقاضا بروید که به‌طور مداوم لیست سیاه خود را آپدیت و سایت‌های نامناسب را حذف می‌کنند. اگر به شما امکان حذف سایت‌ها یا دسته‌بندی‌هایی از سایت‌ها هم داده شود که عالی است. یک سری سایت را خودتان همیشه در لیست سیاه قرار دهید تا تبلیغ شما در آنجا نمایش داده نشود.با وجود این مراقبت‌ها،

باز هم باید برای اتفاقات غیرمنتظره آماده بود. تیم روابط عمومی باید بتواند در صورت خدشه واردشدن به برند پاسخگو باشد؛ یعنی بتواند توضیح دهد نمایش تبلیغات به چه شکلی است و چرا برند در آن صفحه حضور داشته است.

 

۴. نتایج را لطفاً رصد کنید

یکی از بهترین امکانات تبلیغات برنامه‌ریزی شده همین است که در لحظه به شما می‌گوید تبلیغ چگونه عمل کرده است؛ مثلاً چند بار دیده شده است یا چند نفر عمل خواسته‌شده را انجام داده‌اند.

از لحظهٔ برگزاری کمپین از این امکان استفاده کنید و نتایج را زیر نظر بگیرید؛ سپس بروید سراغ افزایش بازدهی تبلیغات با بهینه‌سازی. نتایج خود می‌گویند که چه تغییراتی لازم است؛ مثلاً اگر ایمپرشن به‌طرز عجیبی پایین‌تر از حد انتظار است، ممکن است نیاز باشد ناشرها را تغییر دهید یا در زمان متفاوتی تبلیغ را به نمایش بگذارید.

شاید هم یک دسته از ناشرها نتایج شگفت‌انگیزی نشان دادند. با دانستن این موضوع می‌توانید بودجهٔ خود را بیشتر برای آن دسته قرار دهید و نتیجهٔ بهتری بگیرید.

 

۵. یادتان باشد تبلیغ یکی از عناصر استراتژی شماست

تبلیغ فقط یک حلقه از زنجیرهٔ استراتژی شماست. برای قبل و بعد از تبلیغ به چیزهای دیگر هم فکر کنید.

مثلاً محصول شما چیست و مخاطب آن کیست، با چه پیشنهادی سراغ آن مخاطب می‌روید، چه مزیت‌های رقابتی‌ای دارید، قیمت چقدر است، لندینگ پیج را چطور طراحی کرده‌اید، آیا در آن شواهد کافی برای جلب اعتماد مخاطب را قرار داده‌اید؟ شهرت و اعتبار برند شما در ذهن مخاطب چگونه است و…

اگر تمام حلقه‌های زنجیر را با دقت بچینید، تبلیغ هم در جایگاه خود می‌تواند مثل سوخت مکمل عمل کند و بازدهی کل زنجیره را بالاتر ببرد.

می‌رسیم به سؤال آخر این مقاله! آینده برای Programmatic Advertising چگونه خواهد بود؟

 

آیندهٔ تبلیغات برنامه‌ریزی شده چیست؟

با رشد و تکامل تکنولوژی تبلیغات برنامه‌ریزی‌شده هم تغییر می‌کند. ۳ جهت از این تغییرات جذاب‌تر و تأثیرگذارتر از بقیه است:

 

۱. پررنگ‌شدن نقش هوش مصنوعی

کار هوش مصنوعی و یادگیری ماشین این است که در لحظه الگوها را پیدا و نتایج را پیش‌بینی کند. با پیشرفت هوش مصنوعی، توانایی آن برای تشخیص و الگوبرداری از معیارهای بازدید تبلیغ بیشتر می‌شود؛ در نتیجه کمک می‌کند تبلیغات دقیق‌تر جایگاه‌یابی شوند و هزینه‌ها کاهش پیدا کنند.

مثلاً علاوه بر حضور هوش مصنوعی در تبلیغات هدفمند، می‌توان ردپای آن‌ها را در بهینه‌سازی خرج‌کرد تبلیغات دید. جایی که هوش مصنوعی بالاترین قیمت را به‌طور اتوماتیک برای جایگاهی پیشنهاد می‌دهد که تشخیص داده است، بازدهی بیشتری دارد.

به این ترتیب، دیگر نیاز نیست نتایج را مدام بررسی کنید تا ببینید قیمت را در کدام ناشر بالا ببرید؛ همه‌چیز بر اساس داده است و در لحظه هوش مصنوعی متوجه می‌شود نمایش تبلیغ در آن جایگاه به آن کاربر بیشترین سود را برای شما دارد.

 

۲. جلوگیری از تقلب

در سال ۲۰۲۲ تبلیغ‌کنندگان در جهان، ۶۸ میلیارد دلار به‌علت تقلب در تبلیغات از دست داده‌اند (منبع: Juniperresearch). در آینده با پیشرفت در بلاک‌چین و ads.text امید است که این رقم کمتر و کمتر شود.

فناوری بلاک‌چین می‌تواند به ردیابی تراکنش‌های تبلیغاتی و تایید اصالت ترافیک کمک کند. هوش مصنوعی هم خواهد توانست با قدرت و دقت بیشتری الگوهای ترافیکی مشکوک را شناسایی و البته پیش‌بینی کنند. با پیش‌بینی تقلب، می‌توان از قبل هشدارهای لازم را داد و از آن جلوگیری کرد.

از آنجایی که انتظارات تبلیغ‌دهندگان هم برای جلوگیری از تقلب بیشتر می‌شود، تلاش‌های بیشتری برای کاهش تقلب خواهد شد. همچنین با ادغام پلتفرم‌ها امکان ردیابی تقلب‌ها بیشتر می‌شود و از طرفی، ممکن است قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای جلوگیری از تقلب ایجاد شود.

 

۳. افزایش شخصی‌سازی

چند چیز به افزایش شخصی‌سازی در تبلیغات برنامه‌ریزی شده کمک می‌کند:

  • امکان بهینه‌سازی و اندازه‌گیری لحظه‌ای نتایج
  • قدرت هوش مصنوعی در جمع‌آوری و پردازش داده‌های کاربران برای نمایش تبلیغ به مخاطب درست آن
  • بهینه‌سازی خلاقانه پویا (DCO) که می‌فهمد مخاطب کیست و مطمئن می‌شود به هر مخاطب، مرتبط‌ترین تبلیغات نمایش داده می‌شود

همهٔ این‌ها در کنار و در ترکیب با هم شخصی‌سازی تبلیغات را در آینده بیشتر و دقیق‌تر از امروز می‌کنند.

 

هدفمند و داده‌محور تبلیغ کنید

وقتی می‌توان با دقت و بازدهی زیاد تبلیغ کرد، دلیلی برای نادیده گرفتن تبلیغات برنامه‌ریزی شده وجود ندارد؛ دقت در انتخاب مناسبت‌ترین مخاطب برای تبلیغ و بازدهی با به‌صرفه‌شدن نتایج به‌دست‌آمده نسبت به هزینه‌های تبلیغ.

در این مقاله با Programmatic Advertising آشنا شدید. اگر سؤال یا نکته‌ای دارید، در بخش نظرات برای ما بنویسید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی