لذت چشیدن طعم موفقیت با تبلیغات در دیوار 💥

آمار بازار تبلیغات آنلاین در سال ۱۴۰۰ (بر اساس گزارش سالانه یکتانت)

alirezaamirabadi | تاریخ بروزرسانی : ۱۵ شهریور ۱۴۰۱

آمار بازار تبلیغات آنلاین در سال ۱۴۰۰ (بر اساس گزارش سالانه یکتانت)

برای سومین سال متوالی، توانستیم گزارش سالانه خود از بازار تبلیغات آنلاین ایران را منتشر کنیم؛ گزارشی کامل از عملکرد کسب‌وکارها تا رفتار کاربران ایرانی.

خواندن این گزارش برای ۳ گروه ضروری است:

• تبلیغ‌کنندگانی که می‌خواهند با رفتار، عملکرد و انواع تبلیغات موردعلاقهٔ سایر کسب‌وکارها آشنا شوند تا راحت‌تر و دقیق‌تر تصمیم بگیرند.
  • نمایش‌دهندگانی که به‌دنبال راهی مثل شناسایی موضوعات پربازدید و محبوب مخاطبان برای افزایش درآمدند.
  • استراتژیست‌ها و پژوهشگرانی که به تجزیه‌وتحلیل رفتار کاربران وب فارسی علاقه دارند.

در این مقاله قصد داریم در کنار ارائهٔ آمار و ارقامی از فعالیت‌های یک سال گذشتهٔ یکتانت و زیرمجموعه‌های آن، اطلاعات و داده‌های قابل‌توجه و منحصر‌به‌فردی از رفتار کاربران وب، تبلیغ‌کنندگان و نمایش‌دهندگان را بر اساس گزارش ۱۴۰۰ خود بررسی کنیم.

آماده‌اید؟ بیایید شروع کنیم!

یکتانت در سالی که گذشت

ما در سال گذشته، تبلیغات خود را ماهانه در ۱۲۸ میلیون دستگاه (به‌طور میانگین ) نمایش داده و با بیش از ۲۳۰۰ وب‌سایت نمایش‌دهنده فعال همکاری کرده‌ایم.

در پنج سال فعالیت ما در بازار تبلیغات آنلاین، بیش از ۵۵ هزار کسب‌وکار از خدمات ما استفاده کرده‌اند. ۲۲ هزار عدد از آن‌ها در سال ۱۴۰۰ همکاری خود را با یکتانت آغاز کرده‌اند. بیایید از گزارش سالانهٔ خود کمک بگیریم تا به شما بگوییم از کجا به کجا رسیده‌ایم:

هنگام انتشار گزارش سالانهٔ خود از بازار تبلیغات آنلاین کشور در سال ۱۳۹۹، یکتانت شامل ۸ بیزینس‌لاین (زیر مجموعه‌های توسعه‌داده‌شده) و یک شرکت به نام نوین‌ هاب بود که بر روی آن سرمایه‌گذاری کرده بودیم؛ این نقطهٔ خوبی برای شروع سال ۱۴۰۰ بود!

در سال ۱۴۰۰، آکادمی نووا به زیرمجموعه‌های ما اضافه شد و علاوه بر نوین هاب، بر روی ایران سامانه – که در زمینهٔ توسعهٔ سازمان‌های تخصصی تحت وب فعالیت می‌کند – هم سرمایه‌گذاری کردیم. البته این تمام ماجرا نبود!‌ما در سال ۱۴۰۰، راند دوم سرمایه‌گذاری خود روی نوین هاب (پلتفرم هوشمند مدیریت شبکه‌های اجتماعی، را هم انجام دادیم.

ما تا پایان سال ۱۴۰۰ در زمینه‌های زیر با کمک بیزینس‌لاین‌های خود در کنار کسب‌وکارها بودیم:

• بازاریابی بازگشتی (نجوا)
  • انتشار رپورتاژ آگهی (تریبون)
  • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و اینفلوئنسر مارکتینگ (جریان)
  • خدمات دیجیتال مارکتینگ (آژانس هارمونی)
  • تبلیغات درون اپلیکیشنی (ادیوری)
  • افیلیت مارکتینگ (چاووش)
  • تجمیع لینک‌ها (یک‌لینک)
  • تبلیغات در گوگل (فرست ادز)
  • آموزش دیجیتال مارکتینگ (آکادمی نووا)

تیم ما در سال ۱۴۰۰ بزرگ‌تر شد و در پایان سال ۱۴۰۰، تیم جوان یکتانت – با میانگین سنی ۲۶ سال – ۴۱۷ نفره شد. ۴۱۷ نفر از ۱۲ استان مختلف کشور – حضوری و دورکاری – در یکتانت گرد هم آمدند تا به کسب‌وکارها یاری برسانند. در ادامه، به این موضوع از زوایای مختلف نگاه خواهیم کرد.

بیایید ابتدا ببینیم همکاری ما با تبلیغ‌کنندگان به چه صورت بوده است. پس از آن، به سراغ داده‌های کاربران وب و رفتار آن‌ها می‌رویم.

مقاله پیشنهادی: راهنمای تصویری ساخت کمپین گوگل ادز

پشتیبانی و مشاوره به مشتریان

در سال ۱۴۰۰، متخصصان ما ۶۰۰۰ ساعت معادل ۲۵۰ روز مشاورهٔ دیجیتال مارکتینگ به کسب‌وکارها ارائه داده‌اند.

تیم پشتیبانی تبلیغ‌کنندگان در سال گذشته به بیش از ۱۵ هزار تیکت پاسخ داده‌اند. تیم پشتیبانی نمایش‌دهندگان هم در سال گذشته به بیش از ۴ هزار تیکت پاسخ داده‌اند.

پشتیبانی ما در کمتر از ۴۶ دقیقه (به‌طور میانگین) پاسخگوی تیکت‌های تبلیغ‌کنندگان و نمایش دهندگان بوده و توانسته تا ۸۶ درصد رضایت مشتریان را در پاسخ‌گویی به سؤالات جلب کند.

نظارت بر محتواهای تبلیغاتی یکی از وظایف ما بوده تا محتوای نامناسب، آزاردهنده و فریبنده به دست کاربران ایرانی نرسد. در سال گذشته، ۳۸۱۳ محتوای تبلیغاتی به‌دلیل مغایرت با قوانین مشخص شده‌اند و تأیید نشده‌اند. فرایند تأیید محتوای تبلیغاتی در کمتر از 28 دقیقه (به طور میانگین) انجام می‌شود. در نمودار زیر، دلایل رد محتواها را ببینید:

دلایل رد محتواها در سال ۱۴۰۰ بر اساس گزارش سالانه یکتانت

آغاز همکاری ۲۲ هزار کسب‌وکار جدید با یکتانت در سال ۱۴۰۰

تا پایان ۱۴۰۰، ۵۵ هزار کسب‌وکار (در مجموع) برای تبلیغات در وب‌سایت‌ها، ما را انتخاب کرده‌اند. از این تعداد، ۲۲ هزار کسب‌وکار در سال ۱۴۰۰، نخستین همکاری خود را با یکتانت آغاز کرده‌اند.

همچنین بیش از ۳۷ هزار کسب‌وکار – علاوه بر یکتانت – حداقل خدمات یکی از بیزینس لاین‌های ما را دریافت کرده‌اند.

از تمامی 31 استان کشور، تبلیغ‌کنندگانی به همکاری با ما پرداخته‌اند و بیشترین سهم، مربوط به استان تهران با سهم بیش از ۶۰ درصد است که این موضوع نشان دهندۀ تمرکز بیشتر کسب‌وکارهای کشور در پایتخت است.

بعد از پایتخت، استان‌های خراسان رضوی و اصفهان بیشترین تعداد تبلیغ‌کننده را دارند. در این سال، ۹۰ هزار و ۸۳۸ کمپین تبلیغاتی ساخته شده که به‌طور میانگین به هر روز از سال، ۲۴۹ کمپین جدید می‌رسد.

ما همچنین در ۱۴۰۰، میانگین ظرفیت نمایش خود در هر ماه را به ۴۰ میلیارد تبلیغ افزایش دادیم. ظرفیتی که در سال قبل (۱۳۹۹)، ۲۷ میلیارد بوده که در ۱۴۰۰ رشد حدود ۱/۵ برابری داشته است.

گزارش ما نشان می‌دهد که ماه‌های آذر، بهمن و اسفند جزو محبوب‌ترین ماه‌ها برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی هستند.

رکورد بیشترین تعداد کمپین تبلیغاتی فعال در یک روز مربوط به روز ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ بوده که در پلتفرم تبلیغات آنلاین ما، ۳۲۴۰ کمپین تبلیغاتی در جریان بوده است.

بیشترین میزان نمایش تبلیغات در یک روز هم مربوط به همین بازهٔ زمانی می‌شود. جایی که در ۲۵ بهمن و روز ولنتاین، ۲ میلیارد نمایش در یک روز ثبت شده است.

یک آمار قابل‌توجه دیگر هم تعداد کسب‌وکارهای فعال در یک روز است. روز ۱۱ اسفند با ۱۲۳۰ تبلیغ‌کنندهٔ فعال – داشتن کمپین تبلیغاتی فعال در این روز – این رکورد را از آنِ خود کرد.

برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی فقط محدود به ماه‌های پایانی سال نبوده‌ و بر اساس آمارها، تبلیغ‌کننده‌های فعال در این سال، در ۲۳۰ روز از سال (به‌طور میانگین) کمپین فعال داشته‌اند.

اما تبلیغ‌کنندگان در سال ۱۴۰۰ بیشتر از هر چیزی به چه نوع تبلیغی علاقه داشته‌اند؟ در بخش بعدی خواهیم دید.

خبرنامۀ یکتانت را از دست ندهید!

هر هفته یک محتوای اختصاصی همراه با جدیدترین مقالات، اخبار و نکات آموزشی بازاریابی و تبلیغات را برای شما می‌فرستیم.

آشنایی با سلایق تبلیغ‌کنندگان در سال ۱۴۰۰

تبلیغات هدفمند ما به ۴ دستهٔ کلی تبلیغات کلیدواژه‌ای، تبلیغات موضوعی، تبلیغات رفتارمحور و ریتارگتینگ تقسیم می‌شوند. در جدول زیر، انواع موضوعات و میزان استفاده از آن‌ها توسط تبلیغ‌کنندگان در سال ۱۴۰۰ را مشاهده می کنید.

بر اساس گزارش سالانه یکتانت، بیشترین کلیدواژه‌‌های انتخاب شده شامل کلمات مرتبط با موضوعات «مالی و سرمایه‌گذاری و رمزارزها» بوده‌اند.

نسبت کمپین‌های ساخته‌شده در موضوعات مختلف به کل کمپین‌های موضوعی

در سال ۱۴۰۰، بیشترین میزان نمایش مربوط به تبلیغات یک کسب‌وکار بود که بیش از ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون بار نمایش داده شد.

یکی دیگر از رکوردهای این سال هم مربوط به بیشترین تعداد پوش نوتیفیکیشن ارسالی بود؛ بیش از ۶ میلیارد ارسال موفق.

آمار بیشترین کمپین اجرا شده هم از آن کسب‌وکاری بود که در سال گذشته، ۷۸۷ کمپین مختلف را در یکتانت اجرا کرده است؛ یعنی ۲ کمپین را در هر روز از سال ۱۴۰۰ به‌طور میانگین اجرا کرده است.

یکی از آمارهای جالب توجه در بخش تبلیغ‌کنندگان مربوط به میزان آشنایی آن‌ها با دانش دیجیتال مارکتینگ و استفاده از پلتفرم یکتانت است. ما طی دو سال گذشته (۱۴۰۰ – ۱۳۹۹)، 65 وبینار آموزشی رایگان برگزار کرده‌ایم که بیش از ۱۱ هزار نفر در این وبینارها شرکت‌ کرده‌اند. ‌

میزان آشنایی کسب‌وکارها با دیجیتال مارکتینگ بر اساس گزارش سالانه یکتانت

بازیگرانِ بسیارِ حوزهٔ آموزشی، بودجهٔ سرشارِ حوزهٔ مالی و سرمایه‌گذاری

حوزه‌های آموزشی، فروشگاه‌های اینترنتی (با محصولات متنوع) و زیبایی به‌ترتیب بیشترین تعداد تبلیغ‌کننده را در میان حوزه‌های مختلف دارا هستند.

از سوی دیگر، حوزه‌های حمل‌ونقل، ورزش و تناسب‌ اندام و سرگرمی کمترین تعداد بازیگران را در بازار دارا هستند. این آمار می‌تواند راهنمای خوبی برای سرمایه‌گذارانی که قصد ورود به یک کسب‌وکار جدید را دارند باشد.

نسبت تعداد تبلیغ‌کنندگان در حوزه‌های مختلف به کل تبلیغ‌کنندگان یکتانت

بودجهٔ مصرف‌شده در هر حوزه برای تبلیغات آنلاین هم آمار دیگری است که در نمودار زیر به تفکیک آمده است:

نسب بودجهٔ هر حوزه به بودجهٔ کل حوزه‌ها

از ترکیب نمودارهای تعداد رقبای هر حوزه و بودجهٔ تبلیغاتی هر حوزه، نمودار زیر به دست می‌آید که در آن، می‌توان به میانگین بودجهٔ تبلیغاتی برای هر کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف دست یافت.

در اینجا به تفکیک مشخص شده که کسب‌وکارهای هر حوزه، سالانه چقدر بودجه به تبلیغات در وب به‌طور میانگین اختصاص داده‌اند.

مقایسهٔ میانگین بودجهٔ تبلیغات به‌ازای یک کسب‌وکار در حوزه‌های مختلف

تبلیغات در موبایل یا دسکتاپ؟ مسئله این است!

پنل یکتانت امکان انتخاب گزینهٔ نمایش تبلیغات در موبایل یا دسکتاپ را در هنگام ساخت کمپین برای تبلیغ‌کنندگان فراهم کرده است تا تبلیغ‌کنندگان در این زمینه هم قدرت انتخاب داشته باشند.

به‌طور کلی، تفکیک کردن دستگاه نمایش، به بهینه‌سازی راحت‌تر کمپین‌ها کمک می‌کند. در سال گذشته، در ۴۱ درصد کمپین‌های ساخته‌شده، نوع دستگاه نمایش تفکیک شده است.

ایدئال طراحی کمپین تبلیغاتی آنلاین این است که این عدد به ۱۰۰ درصد برسد و هر کمپینی برای دستگاه‌های موبایل و دسکتاپ به‌صورت جداگانه طراحی شود.

آمارهای مربوط به بررسی رفتار کاربران وب نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۹، میزان استفادهٔ کاربران از موبایل به نسبت دسکتاپ، ۸۳ درصد به ۱۷ درصد بوده است. این رقم در سال ۱۴۰۰، به ۸۸ درصد به ۱۲ درصد رسیده است. اقبال بیشتر کاربران به موبایل برای وب‌گردی پیام مشخصی برای تبلیغ‌کنندگان دارد.

در نمودار زیر، میزان محبوبیت کمپین‌های ویدئویی در بین کسب‌وکارهای مختلف نمایش داده شده است. همان طور که مشاهده می‌کنید، حوزۀ حمل‌ونقل با اختلاف زیادی نسبت به دیگر حوزه‌ها از تبلیغات ویدئویی استفاده می‌کند. پس از حمل‌ونقل هم حوزه‌های سفر و گردشگری و املاک قرار دارند.

حوزه‌های بازی، مد و پوشاک و تجهیزات صنعتی کمترین تمایل را به استفاده از کمپین‌های ویدئویی در سال ۱۴۰۰ از خود نشان داده‌اند.

پراکندگی کمپین‌های تبلیغات ویدئویی بر اساس گزارش سالانه یکتانت

در نمودار زیر هم میزان استفادهٔ کسب‌وکارهای حوزه‌های مختلف از تبلیغات موبایلی نشان داده شده است. لازم به توضیح است که در کمپین‌های موبایلی، تبلیغات در اپلیکیشن‌ها نمایش داده می‌شود.

پراکندگی تبلیغات موبایلی در حوزه‌های مختلف

تبلیغاتِ هدفمند؛ هر سال محبوب‌تر از پارسال

کمپین‌های تبلیغاتی یکتانت به‌طورکلی به ۲ دستهٔ تبلیغات عمومی و تبلیغات هدفمند تقسیم می‌شوند. ما با توسعۀ چندین نوع از کمپین‌های هدفمند همچون تبلیغات ریتارگتینگ، ریتارگتینگ محصول، موضوعی، کلیدواژه‌ای و رفتارمحور، امکان نمایش تبلیغات به افراد هدف‌گذاری‌شده را فراهم می‌کنیم.

آمارها حاکی از این است که ۷۰ درصد تبلیغ‌کننده‌های فعالِ یکتانت در سال ۱۴۰۰، حداقل یک کمپین تبلیغاتی هدفمند داشته‌اند.

همچنین در انتهای سال ۱۴۰۰، اسکریپت یکتانت در وب‌سایت ۷۷۴۵ تبلیغ‌کننده وجود داشته است. در سال 1399 این عدد 3935 و در سال 1398 این عدد 1430 بوده است.

بر اساس آمارها، طی سه سال گذشته، تمایل به استفاده از تبلیغات هدفمند هر سال بیشتر از سال گذشته بوده است. امسال برای نخستین‌بار، تعداد کمپین‌های هدفمند از کمپین‌های عمومی پیشی گرفته است.

مقاله پیشنهادی: تبلیغات هدفمند چیست و چگونه هدفمند تبلیغات کنیم؟

بنرساز اتوماتیک، سرویسی جدید از یکتانت برای تبلیغ‌کنندگان

یکی از تازه‌ترین خدمات ارائه شده از سوی ما که برای نخستین‌بار در بازار تبلیغات آنلاین کشور ارائه شده سرویس بنرساز اتوماتیک است.

تبلیغ‌کنندگان به کمک این سرویس جدید می‌توانند بدون آشنایی با ابزارهایی مثل فتوشاپ و دانش گرافیک، بنرهای تبلیغاتی جذاب را در سایزهای استاندارد و با رنگ و لوگوی برند خود به‌راحتی بسازند. استفاده از این سرویس یکتانت رایگان است.

۱۶۳۰۰ عدد بنر در سال ۱۴۰۰ توسط بنرساز اتوماتیک یکتانت ساخته شد. طبق تعرفۀ میانگین، هزینۀ طراحی این تعداد بنر معادل ۸ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان است.

علاوه بر صرفهٔ اقتصادی بنرساز اتوماتیک، آمارهای یکتانت نشان می‌دهد که CTR (نرخ کلیک که نشان‌دهندۀ نسبتِ تعداد کلیک‌ها به تعداد دفعات نمایش یک محتوای تبلیغاتی است) در بنرهای ساخته‌شده با بنرساز اتوماتیک یکتانت به طور میانگین ۰/۲۱ درصد بوده است که این میزان، ۵۰ درصد بیشتر از سایر بنرها است. سرعت، قیمت و بازدهی ساخت بنر توسط بنرساز اتوماتیک موجب رشد چشمگیر استفاده از آن توسط تبلیغ‌کنندگان یکتانت شده است.

تا اینجای مقاله، عملکرد و داده‌های تبلیغ‌کنندگان و صاحبان کسب‌وکار را با هم بررسی کردیم؛ ولی واکنش کاربران وب به تبلیغات چگونه بوده است؟

بررسی رفتار کاربران وب در هر نقطه‌ای که موبایل یا دسکتاپی روشن است!

بخش دیگری از گزارش سالانه یکتانت از بازار تبلیغات آنلاین در سال ۱۴۰۰،  مربوط به رفتار کاربران وب فارسی است. تبلیغات یکتانت به‌طور میانگین، ماهانه در ۱۲۸ میلیون دستگاه موبایل و دسکتاپ نمایش داده شده است.

این عدد در سال ۱۳۹۹، ۱۱۰ میلیون در ماه (به‌طور میانگین) بوده است. لازم به ذکر است که معیار این عدد تعداد موبایل و دسکتاپ فعال در کشور است و به همین دلیل، عدد آن از جمعیت موجود در کشور بیشتر است.

نمودار زیر، به تفکیک، میزان استفادۀ کاربران از دستگاه‌های موبایل و دسکتاپ را طی ۳ سال گذشته نشان می‌دهد. بر اساس این نمودار، استفاده‌کنندگان از موبایل برای وب‌گردی روندی افزایشی داشته است.

نسبت استفادهٔ کاربران از موبایل و دسکتاپ

ترافیک در ساعات روز و روزهای هفته

ترافیک وب‌سایت‌ها در طول شبانه‌روز و در طول هفته در موبایل و دسکتاپ یکی دیگر از داده‌های ارائه‌شده در گزارش سالانه یکتانت است.

بر اساس آمارها، ساعت اوج وب‌گردی کاربران در دستگاه موبایل بین ساعات ۱۹ تا ۲۴ است. نمودار مربوط به دسکتاپ اما روند متفاوتی از موبایل نشان می‌دهد. یکی از دلایل این تفاوت نحوهٔ استفاده کاربران از موبایل و دسکتاپ است.

ساعت اوج وب‌گردی کاربران در دسکتاپ بین ساعات ۱۰ تا ۱۴ است. با شروع ساعت کاری ادارات، ترافیک دسکتاپ به نسبت روزهای تعطیل رشد بیشتری دارد و از آن سو، در زمان تعطیل‌شدن ادارات هم شاهد افت ترافیک هستیم.

مقایسه ترافیک روزهای کاری و غیرکاری در هفته در طی شبانه‌روز در موبایل

پس از پایان یافتن ساعات کار اداری، ترافیک دسکتاپ در روزهای تعطیل، از ساعت  ۱۷ تا ۶ صبح از ترافیک در روزهای کاری پیشی می‌گیرد.

مقایسه ترافیک روزهای کاری و غیرکاری در هفته در طی شبانه‌روز در دسکتاپ

توزیع ترافیک خانم‌ها و آقایان در شبانه‌روز

ما در یکتانت با کمک الگوریتم‌های پیشرفته، به رفتارشناسی کاربران وب فارسی پرداخته و بر اساس رفتار آنها در فضای وب، علایق، سن، جنسیت، عادات، منطقه جغرافیایی و رفتارهای دیگری از آن‌ها را پیش‌بینی می‌کنیم.

این پیش‌بینی به‌مرور و با شناسایی رفتارهای بیشتری از کارکنان در طول زمان دقیق‌تر می‌شود. در تبلیغات رفتارمحور، تبلیغ‌کننده می‌تواند تصمیم بگیرد که بسته به محصول خود، تبلیغات را به ردهٔ سنی، جنسیت یا به علاقه‌مندان موضوع خاصی مثل مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… نمایش دهد.

توزیع ترافیک خانم‌ها و آقایان در طول روز نشان می‌دهد که آقایان وب‌گردی را زودتر آغاز می‌کنند. از ساعت ۱۳ تا ۱۶، وب‌گردی خانم‌ها از آقایان پیشی می‌گیرد و در ساعات پایانی روز هم خانم‌ها بیشتر وب‌گردی می‌کنند. یکتانت همچنین صفحات وب فارسی را به موضوعات مختلفی از جمله اقتصادی، سیاسی، ورزشی، مذهبی، خانواده و… تقسیم‌بندی می‌کند.

روند ترافیک در صفحات با موضوع اخبار سیاسی شباهت زیادی با روند ترافیک در صفحات اخبار اقتصادی دارد. این اخبار در ساعات ۱۰ تا ۱۵ به اوج ترافیک می‌رسند. ترافیک اخبار ورزشی تا میانه‌های روز پایین‌تر از اخبار سیاسی و اجتماعی است؛ اما از ساعت ۱۶ به بعد، ترافیک آن پیشی می‌گیرد و افراد در این ساعات موضوعات ورزشی را بیشتر دنبال می‌کنند.

مقایسه روند ترافیک موضوع‌های مختلف در طی شبانه‌روز

آمار و اطلاعات ۲ گروه اصلی بازار تبلیغات آنلاین – تبلیغ‌کنندگان و کاربران – را بررسی کردیم. ولی در آن سوی بازار – نمایش‌دهنده‌ها – چه خبر بوده است؟

بیایید ببینیم یکتانت چه کمکی به نمایش‌دهندگان کرده است. آیا به نظر شما، درآمد آن‌ها در سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است؟

افزایش درآمد ۷۲درصدی نمایش دهندگانِ همکارِ یکتانت نسبت به سال گذشته

در سال ۱۴۰۰، یکتانت در مجموع با بیش از 2300 وب‌سایت نمایش‌دهنده همکاری داشته که از این تعداد ۱۹۸۳ وب‌سایت از جایگاه‌های همسان و ۸۰۳ وب‌سایت از جایگاه‌های بنری برای نمایش تبلیغات در سایت خود استفاده کرده‌اند.

درآمدی که یکتانت در سال 1400 در مجموع برای نمایش‌دهندگان ایجاد کرده است، نسبت به سال ۱۳۹۹ بیش از ۷۲ درصد افزایش داشته است.

وب‌سایت‌های همکار با یکتانت از تمامی استان‌های کشور بوده و یکتانت توانسته برای وب‌سایت‌هایی از سراسر کشور درآمدزایی کند. نمایش‌دهنده‌های استان‌های تهران، اصفهان و خراسان رضوی به‌ترتیب بیشترین درآمد را به خود اختصاص داده‌اند.

یکی دیگر از داده‌های منتشرشده در گزارش سالانه یکتانت هم مربوط به نسبت ترافیک وب‌سایت‌های نمایش‌دهندهٔ یکتانت برای موضوعات مختلف در دسکتاپ و موبایل است.

مقایسهٔ ترافیک موبایل و دسکتاپ نشان می‌دهد که موضوعات سیاسی و اجتماعی در صدر قرار دارند. مقام دوم در موبایل به موضوعات آهنگ و موسیقی و در دسکتاپ به موضوعات ورزشی اختصاص دارد.

کلیک‌های تقلبی یکی از دغدغه‌های تبلیغ‌کنندگان در دنیای تبلیغات آنلاین به شمار می‌روند. یکتانت مدعی است که با استفاده از هوش مصنوعی و توسعه الگوریتم‌های دقیق، از بهترین روش‌های موجود برای شناسایی کلیک‌های تقلبی استفاده می‌کند.

با کمک این الگوریتم‌ها، کلیک‌های تقلبی در لحظه شناسایی می‌شود و هزینه‌ای بابت آن‌ها از پنل تبلیغ‌کنندگان کسر نمی‌شود.

بنا بر اعلام یکتانت، بیش از 200 میلیون کلیک به‌عنوان کلیک تقلبی در سال ۱۴۰۰ شناخته شده و از کسر مبلغ آن‌ها از پنل تبلیغ‌کنندگان جلوگیری شده است.

در آخر هم اجازه دهید ببینیم یکتانت در سال ۱۴۰۰، چه تلاشی برای همکاری با سایر پلتفرم‌ها کرده است.

همکاری با سایر پلتفرم‌ها با سیستم  RTB

یکتانت در سال ۱۴۰۰ توانست سیستم Real Time Bidding خود را توسعه دهد. از مزایای سیستم RTB می‌توان به افزایش درآمد نمایش‌دهندگان، فراهم‌شدن امکان استفاده از ظرفیتِ نمایش‌دهندگان یکتانت برای سایر پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین و نمایش تبلیغات جذاب‌تر به کاربران اشاره کرد؛ سیستمی برای هر ۳ گروه اصلی بازار تبلیغات آنلاین ایران!

با کمک این سیستم، تبلیغات از همۀ پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین با هم رقابت می‌کنند و در نهایت هم برندۀ این رقابت، در جایگاه‌های تبلیغاتی نمایش‌دهندگان یکتانت به نمایش در می‌آید.

نحوۀ رقابت بین تبلیغات در این سیستم این‌گونه است که تبلیغی که دو عامل نرخ و قیمت کلیک بالاتری دارد، شانس بیشتری برای نمایش پیدا می‌کند. در سال ۱۴۰۰، ظرفیتی معادل ۳ میلیارد نمایش تبلیغ در وب‌سایت‌های نمایش‌دهندۀ یکتانت به سایر پلتفرم‌های تبلیغات آنلاین اختصاص داده شده است.

مقاله پیشنهادی: مزایده آنی یا RTB چیست و چرا مهم است؟

این داستان ادامه دارد…

در این مقاله، سعی کردیم با بررسی گزارش سالانه یکتانت، اطلاعات خوبی دربارهٔ اتفاقات بازار تبلیغات آنلاین کشور در سال ۱۴۰۰ به شما ارائه کنیم.

هر ۳ بازیگر اصلی بازار تبلیغات آنلاین را زیر ذره‌بین بردیم تا بتوانیم به شما کمک کنیم تبلیغات آنلاین خود را در آینده با دید بهتری دنبال کنید و بر اساس این داده‌ها تصمیم بهتری بگیرید.

این مقاله تنها بخشی از گزارش سالانه یکتانت بود. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهٔ بازار تبلیغات آنلاین کشور، این گزارش را از طریق لینک زیر مشاهده کنید:

گزارش سالانه یکتانت

خوشحال می‌شویم نظر شما دربارهٔ تبلیغات آنلاین و رفتار کاربران ایرانی را بشنویم؛ همچنین می‌توانید ایده‌ها و پیشنهادهای خود را هم با ما در میان بگذارید تا در این مسیر با قدرت بیشتری گام برداریم.

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *