با تخفیف تبلیغ کن، بعد از بلک‌فرایدی قسطی پرداخت کن! تا ۵۰٪ تخفیف در ۱۳ سرویس مختلف

لندینگ پیج چیست؟ + نکات طراحی لندینگ پیج

مقالات دیجیتال مارکتینگ | آرمان صفایی | تاریخ بروزرسانی : ۲۵ خرداد ۱۴۰۲

طراحی صفحه فرود یا لندینگ پیج تاثیرگذار چگونه است

طراحی صفحه فرود (Landing Page) به شیوه درست می‌تواند کاری کند محصولی معمولی بسیار پرفروش باشد و نیز می‌تواند آنقدر بد طراحی شود که بهترین سرویس یا محصول نیز فروش بسیار پایینی را تجربه کند. مهم نیست چه محصولی را قرار است بفروشید، صفحات اصلی همیشه یک هدف دارند: اینکه توجه بازدیدکننده­‌های خود را جلب می‌کنند.

صفحه فرود یا لندینگ پیج چیست

صفحه فرود در واقع ویترین یا دروازه ورود یک سایت محسوب می‌شود. به عنوان مثال اگر کسی با سرچی از گوگل به یک محتوای خاص شما رسید، صفحه آن محتوا صفحه فرود شما محسوب می‌شود. یا اگر مثلا قصد دارید برای مشتریان جذب‌شده و غیرفعال خود ایمیلی بفرستید و کد تخفیف ویژه‌ای به آنان بدهید که اولین خرید خود را انجام دهند برای آنان صفحه ویژه‌ای درست می‌کنید که مختص آنان باشد و از پیشنهادات منحصر به فرد خودشان برای‌شان مطلب می‌نویسید. به این صفحه لندینگ پیج می‌گویند.

یا مثلاً می‌خواهید دنبال‌کنندگان پیج اینستاگرام خود را به صفحه‌ای خاص رهنمون کنید و آن لینک ویژه را در بخش بیو پیج خود قرار می‌دهید. همه این‌ها مثال‌هایی بودند از صفحات فرود یا Landing page هایی که با هدف خاصی طراحی شده‌اند.

حتما متوجه شده‌اید که چرا صفحه فرود می‌سازیم و همیشه و همه‌جا لینک صفحه اصلی سایت را نمی‌دهیم. چرا که شما نمی‌دانید که مخاطب صفحه اصلی دقیقاً چه کسی است، از کدام منبع به سایت شما آمده است، دنبال چه چیزی می‌گردد و … . به عنوان مثال زمانی که ما در یکتانت می‌خواهیم سرویس تبلیغات همسان خود را به شرکت‌ها تبلیغ کنیم، اگر به جای ساخت یک صفحه فرود ویژه آن، لینک صفحه اصلی را به مشتری احتمالی بدهیم چه اتفاقی می‌افتد؟

کاربر در صفحه اصلی به دلیل آشنا نبودن با ما و کار ما ممکن است اشتباهاً به بخش نمایش‌دهندگان سایت ما برود که مربوط به رسانه‌هاست و چون قطعاً چیز مربوط به خود در آن نمی‌بیند سایت را می‌بندد و تمام هزینه‌ای که برای جذب آن کاربر کرده بودیم تلف می‌شود. حتی شاید اشتباهاً به بخش بلاگ یکتانت برود و میان چندین مطلب سردرگم شود و از سایت خارج شود.

به این دلیل است که باید یک لندینگ پیج ویژه و خاص برای هر کدام از کمپین‌های بازاریابی خود بسازیم. طراحی لندینگ پیج اگر به درستی انجام پذیرد می‌تواند به شدت نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری احتمالی را در کمپین‌های ما ایجاد کند. در زیر در ۴ مرحله، طراحی صفحه فرود را خواهید آموخت.

 

با تبلیغات کلیکی یکتانت، میلیون‌ها بار در کمتر از ۲۴ ساعت دیده شوید!

با تبلیغات کلیکی یکتانت، میلیون‌ها بار در کمتر از ۲۴ ساعت دیده شوید!

شروع تبلیغات arrow-left

 

بیشتر بخوانید: نرخ تبدیل چیست؟

۱. ایجاد طرحی کلی از کمپین و پیشنهاد و طراحی لندینگ پیج

ابتدا یک طرح و برنامه‌ریزی کلی آماده کنید و سپس تصمیم بگیرید که روی چه چیزی می‌خواهید تمرکز کنید. فهرستی از پیشنهاد­های خود برای یک کمپین تهیه کنید و سپس درباره مطالب صفحه بیندیشید.

شناخت مخاطبان‌تان به شما کمک می‌کند متن هدف‌مند­تری ایجاد کنید. کاربری که از طریق تبلیغ اینستاگرام با شرکت شما آشنا می‌­شود قطعا با کسی که از طریق جستجو در گوگل یا شنیدن از زبان دیگران شرکت شما را شناخته است، تفاوت دارد.

حال بعد از شناخت مشتریان و فهرست کردن انواع خاصی از پیشنهاداتی که قابل ارائه دارید شروع می‌کنیم به طراحی صفحه فرود. یعنی یکی از بهترین پیشنهادات خود را از لیست انتخاب کنید و به مشتری خاص خود ارائه دهید. توجه داشته باشید این پیشنهادات می‌تواند موارد زیادی باشد از جمله داشتن سرویس رایگان برای خریدهای بالای ۱۰۰هزار تومان یا تخفیف ۳۰ درصدی برای خرید اول یا … . در کمیپین تبلیغات کلیکی مکتب‌خونه در پلتفرم یکتانت، بخش اول صفحه فرود طراحی شده این چنین بوده است که می‌بینید یک کد تخفیف ۳۰هزار تومانی ودوره‌های زیاد رایگان پیشنهاد شده است.

طراحی صفحه فرود مکتب خونه

۲. تهیه فهرستی از مزایا و راه‌­حل‌­ها

اهمیتی ندارد که چه محصولی می­‌فروشید، آنچه برای کاربران مهم است این است که این خرید چه مزیتی برای‌شان دارد. آنها چه نفعی می‌توانند از خرید محصولات یا استفاده از خدمات‌تان داشته باشند؟

تمام مزیت یک صفحه فرود در این است که بتواند به درستی برای کاربران شرح دهد که چگونه محصول یا خدمات شما می‌تواند مشکل آن‌ها را حل کند. برای نوشتن صفحه فرود باید شفاف باشید و مختصر بنویسید. مطالعات نشان می‌­دهد هر قدر از کلمات بیشتری در این صفحه استفاده کنید، به‌همان‌اندازه نرخ تبدیل کاهش می‌یابد.

در زمان نوشتن و طراحی لندینگ پیج خودتان را در موقعیت مخاطبان قرار دهید و از خودتان این موارد را بپرسید:

۱. چگونه مشکل مرا درک می‌کند؟

۲.  برای آسان‌­تر کردن شغل و زندگی‌­ام باید به‌دنبال چه چیزی باشم؟

۳. محصول یا خدمات این شرکت چگونه می­‌تواند مشکل مرا حل کند؟

۴. بعد از خرید این محصول یا خدمت، کار یا زندگی من چگونه بهبود می‌­یابد؟

حداقل پاسخ یکی از این سوالات را برای خود دقیق‌تر بدانید. به نمونه صفحه فرود مربوط به تخفیفان با پلتفرم یکتانت دقت کنید. در کمپین «سفر با صفر کمتر» تخفیفان جملات مشخصی در طراحی صفحه فرود نوشته شده است که مزیت‌های محصول برای مشتریان را اعلام کرده است.

 

طراحی صفحه فرود

۳. ایجاد نوعی دکمه فراخوان که نتوان از آن گذشت

 نوع جمله فراخوان عمل (Call To Action) و لینک آن در صفحه فرود تأثیر بسیار عمیقی بر میزان نرخ تبدیل دارد. این آخرین مرحله در صفحه فرود است. تا این قسمت یا توانسته‌اید کاربر را قانع کنید که در این صورت فراخوان عمل یا اقدامی که از  او خواسته‌اید را برایتان انجام می‌دهد و یا این که قانع نشده و لندینگ پیج شما را می‌بندد.

هر صفحه فرود حداکثر تنها باید یک فراخوان داشته باشد. MarketingProfs مطالعه‌ای انجام داد که در آن نشان می‌دهد، صفحه فرودی که فقط یک فراخوان اقدام داشته باشد، نرخ تبدیل بالاتری دارد (میانگین ۵/۱۳ درصد). این میزان ۲% بیشتر از صفحات فرودی است که بیش از دو تا سه لینک یا فراخوانی دارند.

بر اساس WordStream بهترین فراخوانی‌ها به شرح زیر هستند:

  • کلمات جذاب برای انجام کاری مانند «گرفتن» و «داشتن» را استفاده کنید؛
  • حس اعتماد در کاربر ایجاد کنید، مانند «بیایید ببینیم چه پیشنهادی برای شما داریم»؛
  • حس فوریت را در کاربر ایجاد کنید، به‌عنوان مثال به‌کاربردن جمله «دانلود فوری نسخه آزمایشی ۳۰ روزه» به کاربر نشان می‌دهد که می‌تواند ۳۰ روز از آن استفاده کند و فقط ۳۰ روز فرصت دارد تصمیم بگیرد که نسخه اصلی را خریداری کند و همین الان بیا دانلود کن که شاید این پیشنهاد موقت باشد و تکرار نشود.

دکمه مربوط به لینک فراخوانی در داخل صفحه باید با کل متن صفحه و تکرار پیشنهاد مرتبط باشد. نوع طراحی آن هم باید جذاب و چشمگیر باشد تا کاربر را برای کلیک‌کردن در یک چشم ­بهم زدن ترغیب کند.

نمونه صفحه فرود

۴. تمرکز روی اثرگذاری طراحی صفحه فرود

طراحی لندینگ پیج خوب می‌تواند بر احساس کاربران درباره شرکت، محصول یا خدمات تأثیر بگذارد. حتی می‌تواند تصمیم آن‌ها را عوض کند. طراحی صفحه فرود تأکید می‌­کند باید با برند شرکت سازگار باشد و مخاطبان هدف را جذب ­کند.

صفحه فرود را به چند بخش مشخص تقسیم کنید: سرتیترها، متن پیشنهاد، فراخوانی و در آخر صفحه ارائه شواهد برای اثبات اجتماعی عملکرد. این اثبات آخرین بخش برای ترغیب کاربر به خرید است. این اثبات، اعتماد و اعتبار برند را نشان می‌دهد. این شواهد به کاربر می‌گویند که چه تعداد از کاربران خرید کرده‌اند یا پیشنهاد را پذیرفته‌اند یا نظر مشتریان قبلی از ما چه بوده است و یا کدام رسانه‌ها شرکت یا محصول ما را پوشش داده‌اند.

نمونه صفحه فرود

 

پارامترهای مهم طراحی صفحه فرود عبارت‌اند از:

  • عنوان اصلی صفحه
  • بلوک‌های متن صفحه
  • دکمه‌ها و باکس‌های فراخوانی که معمولاً بین بلوک‌های متنی و در پایین صفحه قرار دارند
  • تصاویر و ویدئو­های مکمل (درصورت نیاز)
  • بخش اثبات اجتماعی شامل داده‌ها و شواهد.

برای بررسی آنچه که بیشترین نرخ تبدیل را برایتان به ارمغان می‌آورد، تمام عناصر طراحی صفحه فرود را آزمایش کنید؛ از نوع طراحی دکمه فراخوانی گرفته تا کلماتی که به کار می‌برید. تست A/B چیست را بخوانید تا بدانید چگونه می‌توانید این آزمایش را انجام دهید تا از بین ۲ صفحه فرود مشخص بفهمید کدام نرخ تبدیل بهتری به شما می‌دهد.

ترکیب طراحی خوب با بهترین پیشنهاد برای مخاطبان به شما در ایجاد صفحه فرود هدف‌مند برای تبدیل کاربران به مشتری و کسب درآمد از کمپین‌هایتان کمک می‌کند.

جمع‌بندی

ایجاد و طراحی صفحه فرود عالی، در ابتدا با پیشنهاد شما به کاربران شروع می­‌شود و با ارائه طرحی کلی از مزایای کاربران و راه‌­حل‌­های ارائه‌شده ادامه می‌­یابد و در پایان، با تمرکز بر فراخوانی و پارامترهای تعیین‌­کننده­‌ای که رد پیشنهاد شما را برای کاربران مشکل می­‌کند، کامل می‌­شود.

برای آموزش بیشتر و دیدن نمونه صفحه فرود می‌توانید فیلم وبینار آموزشی رایگان طراحی صفحه فرود را در لینک مشخص شده تماشا کنید.

 

3.4/5 - (22 امتیاز)
اشتراک در
اطلاع از
guest

16 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سیما فرزانه‌دانا
سیما فرزانه‌دانا
3 سال قبل

چه بلاگ پست خوبی بود. مرسی

روژان خانی‌پور
روژان خانی‌پور
پاسخ به  سیما فرزانه‌دانا
3 سال قبل

ممنون از شما که خوندین و فیدبک دادین 🙂

سارا
سارا
1 سال قبل

سلام. وقتتون بخیر. مقاله خوبیه. من یک سوال دارم . من طراحی میکنم، ولی تابحال صفحه لندینگ طراحی نکردم، پیشنهاد طراحی صفحه لندینگ دارم، فقط نمیدونم طراحی صفحه لندیگ شامل کدنویسی هم هست یا نه. یا فقط ظاهر صفحه را باید طراحی کنم و به مشتری بدم.

حسین بابایی
حسین بابایی
پاسخ به  سارا
1 سال قبل

سلام

در هر دو حالت با کدنویسی و بدون کد از عبارت «طراحی لندینگ» استفاده میشه متاسفانه و بهتره از سفارش دهنده بپرسید تا مطمئن بشید. منظور از طراحی بدون کد همون طراحی UI صفحه هست و با کد در حالتی استفاده میشه که قرار هست عملکرد خاصی در صفحه داشته باشیم.

موفق باشید

وهاب
وهاب
1 سال قبل

سلام و وقت بخیر.
ممنون بابت محتوای خلاصه و مفیدتون.
فقط لینک دانلود PDF مقاله اکتیو نیست.

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  وهاب
1 سال قبل

سلام
وقت بخیر
ممنون از شما که به ما فیدبک می‌دین و خیلی خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده 🙂
در حال حاضر، می‌تونین PDF مقاله رو فقط از طریق مرورگر کروم دانلود کنین.
سعی می‌کنیم این قابلیت رو خیلی زود برای سایر مرورگرها هم فعال کنیم.

زینب بخارایی
زینب بخارایی
1 سال قبل

واقعا مقاله هاتون از نظر محتوایی تکمیل ترین محتواییه که همیشه پیدا میکنم،
منم اتفاقا یک رپورتاژ توی مجله اقتصاد آفرین خودم که درباره همین موضوع توضیح میداد، یکی از کاربران نوشته بود از تورمجازی و ویدیو هم استفاده کنید که به نظرم خیلی میتونه مفید و برای کاربر مفید باشه ??

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  زینب بخارایی
1 سال قبل

خوشحالیم اینو می‌شنویم و برای ما ارزشمنده 🙂
ممنون که تجربه و نظر خودتون رو با ما در میون گذاشتین.

سارا دارابی
سارا دارابی
1 سال قبل

واقعا بلاگ خوبی بود
من برای اولین بار میخواستم لندینگ پیج و طراحی کنم و خیلی بهم کمک کرد ممنون از محتوای خوبی که براش زحمت میکشید و پخش میکنید.

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  سارا دارابی
1 سال قبل

خیلی خوشحالیم اینو می‌شنویم و واقعاً برای ما ارزشمنده خانم دارابی 🙂

ممنون از شما که به ما فیدبک می‌دین.

موفق باشین.

هدیه
هدیه
5 ماه قبل

سلام خیلی مطالب متفاوت و خوبی داشتید من میخوام تبلیغات برای فروشگاه انجام بدم نمیدونم از کجا و چجوری شروع کنم درمورد این موضوع هم میشه توضیحاتی بدید

رضا سپه‌وندی
رضا سپه‌وندی
پاسخ به  هدیه
5 ماه قبل

سلام

خیلی خوشحالیم اینو می‌شنویم و ممنون که به ما فیدبک می‌دین 🙂

فروشگاه شما اینترنتیه یا حضوری؟ اگه اینترنتیه، پیشنهاد می‌کنیم با مقالهٔ زیر شروع کنین:

بهترین روش های تبلیغ و افزایش فروش فروشگاه اینترنتی

اگه حضوریه، می‌تونین به صفحهٔ زیر مراجعه کنین:

بازاریابی و تبلیغات برای کسب‌وکارها

همچنین اگه دوست دارین از پنل یکتانت برای تبلیغات فروشگاه خودتون استفاده کنین، شماره‌تلفن خودتون رو در جواب همین کامنت همراه با نوع فروشگاه و بودجهٔ مدنظرتون بنویسین تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرن.

محمد
محمد
2 ماه قبل

ممنون از مطلب مفیدتون!

تاریوردی
تاریوردی
1 ماه قبل

بسیار عالی، موجز و مفید. با تشکر از شما امیدوارم در کارتون همیشه موفق باشید

ستاره ساسانی
ستاره ساسانی
پاسخ به  تاریوردی
30 روز قبل

ممنونیم که نظراتتون رو با ما به اشتراک میگذارید و به ما انرژی می دهید

حسام
حسام
15 روز قبل

داداش میشه بفرمایید چطوری صفحه فرود (لندینگ پیج ) رو بسازیم

آموزش ساخت بهترین محتوای تبلیغاتی